reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Ja tylko internetowo z Doz. Nawet gdybym miała oszczędzić na allegro kilkanaście złotych to mam to w nosie😅 Stawiam na jakość i pewność. Nie mam zamiaru się zastanawiać z jakiego źródła to pochodzi i jak było przechowywane. Te parę złotych oszczędności w portfelu nie są tego warte. Skoro staram się o dziecko to zakładam, że mnie na nie stać.
Jakoś nigdy nie brałam pod uwagę tego, że na allegro mogą być podróbki suplementów. Bardziej patrzę na firmę i skład danego suplementu niż na to czy kupuję go na allegro, w drogerii czy w aptece.
Akurat jeśli chodzi o oszczędzanie przy staraniach to mnie to nie dotyczy 😅

reklama
Tak, opiekuje się dziećmi od pierwszych dni życia :)

U mnie czasami nawet wzięcie nimesilu od pierwszego skurczu nie pomaga. Dziś połączyłam Nimesil i paracetamol i w końcu ból puścił. Zazwyczaj nie jest tak źle.
U mnie co miesiąc jest taki ból, że na przeciwbólowych jestem. Do tego od zawsze mam bardzo obfite miesiączki z dużymi skrzepami.
Nie istnieje coś takiego "pani tak ma" po prostu lekarz to olał i tyle, z tego co widziałam to bierzesz Nimesil więc to silne leki na receptę więc nie jestem pewna czy taki ból jest normalny.

Sama miałam bolesne miesiączki ale wystarczył zwykły ibuprom i przechodziło.
Od prawie roku nie biorę nic :)
No tak, ból taki nie jest normalny.
Niestety w Polsce bardzo mało ginekologów ma wiedzę na temat endometriozy i nie widzą zmian na usg. I gadanie że ma boleć, albo taka Pani uroda jest niedopuszczalne :( endometrioza jest przyczyną nieplodnosci wielu kobiet. Bolesne miesiączki są wystarczającym objawem do pogłębienia diagnostyki -np. robiąc specjalistyczne USG pod kątem endometriozy. Ale to serio u specjalisty, z wlewkami przed usg. A nie u lekarza który sobie wpisze endometrioza w znanym lekarzu…

Pati wpisz mnie proszę na ławkę, żebym mogła bezkarnie pisać :D
Oki, wpisane 😁
Mam wynik bety.
90.
Od czwartku pokazuje spoko przyrost. Zobaczymy za dwa dni co z tego wyjdzie.
Ale super, gratulacje, niech wszystko się rozwija prawidłowo ❤️
Ja też , obowiązkowo !
Ogólnie nie fajnie masz. A tak z innej beczki, masz rację i tyłozgięcie macicy? Bo boli bardziej wtedy (tak wiem z własnej autopsji).
Nie wiem czy mam tyłozgięcie, nigdy raczej mi tego gin nie mówił, więc chyba nie.

Jakoś nigdy nie brałam pod uwagę tego, że na allegro mogą być podróbki suplementów. Bardziej patrzę na firmę i skład danego suplementu niż na to czy kupuję go na allegro, w drogerii czy w aptece.
Akurat jeśli chodzi o oszczędzanie przy staraniach to mnie to nie dotyczy 😅
Nie wiemy też w jakich warunkach to przechowywują (temperatura, nasłonecznienie). Może naiwnie wierze w to, że bardziej przykładają się jednak te podmioty związane z aptekami😅 Na szczęście każdy ma wybór😀

Dziewczyny jestem już po transferze ♥️
Proszę mnie wpisać na testowanie na 12.01 (od wtedy zacznę robić sikacze) Na betę lecę 16.01. trzymajcie kciuki by moja ❄️ ze mną została 🤗
Trzymam mocno kciuki za śnieżynkę! 🤞🏼

właśnie u mnie nie ma swądu , jest poprostu jakby popękane pomiędzy i go mnie delikatnie szczypie podczas sikania . Ogólnie to było tak , miałam wrażenie że jestem tam zamknięta ale po chwili udało się wejść , na początku miałam uczucie jakbym właśnie pękła tam pomiędzy a nie było sucho ani nic , później w trakcie seksu już było okej , no i po jak poszłam do toalety to poczułam własnej jakbym miała pęknięte pomiędzy i dzisiaj dalej mnie tam delikatnie piecze podczas siku . Nie wiem czy to jakaś infekcja czy co , ogólnie zdążalo mi się parę razy w życiu coś mieć nie tak , ale nie wiem wsumie co bo za każdym razem kupowałam albo maść clotumazolum i od razu było okej , albo właśnie jak odkryłam ta globulkę gynoxin to to od razu pomagało . Dla mnie jest spoko bo jest jedną i od razu pomaga ,nienawidzę jak muszę coś aplikować przez kilka dni ... Dawno dawno temu przed odkryciem tego raz uzylam popularnego iladian i była tragedia to zamiast pomóc to tylko pogorszyło sprawę i właśnie po tym mnie piekło . No nic ,kupię dzisiaj ta globulkę na własną odpowiedzialność , wysmaruje się czymś nawilżającym , a i tak jutro jej powiem żeby pobrała wymaz na wszelki wypadek . U mnie jest problem taki że w żadnych badaniach na bakterie i grzyby nic mi nie wyszło a mam zburzoną florę bakteryjna ,może to dlatego . Chociaż mówię infekcje intymne miewam naprawdę bardzo rzadko , nawet nie wiem czy raz w roku 😮 ostatnio cały czas lykalam probiotyki , teraz mi się skończyły , więc jak pójdę dzisiaj do apteki to od razu też sobie kupię
Może lactovaginal na odbudowę flory bakteryjnej?

Nie wiemy też w jakich warunkach to przechowywują (temperatura, nasłonecznienie). Może naiwnie wierze w to, że bardziej przykładają się jednak te podmioty związane z aptekami😅 Na szczęście każdy ma wybór😀
W sumie też nie wiemy o warunkach przechowywania zanim trafią do apteki. Tym bardziej, że suplementy nie podlegają rygorystycznym procedurom, każdy może je wypuścić :)
Masz rację, każdy ma też wybór :)

U mnie na takie odparzenia super sprawdzał się linomag (zielony, maść) - a w ogóle najlepiej to się sprawdzają majtki menstruacyjne, mnie wszystkie podpaski z wiekiem zaczęły uczulać - a już najbardziej te najdroższe i najbardziej znane
właśnie linomagiem też się smaruje , narazie zaaplikowałam sobie globulkę nawilżająca i posmarowałem się linomagiem ,zobaczymy . Jutro na wizycie zapytam o wymazy

U mnie co miesiąc jest taki ból, że na przeciwbólowych jestem. Do tego od zawsze mam bardzo obfite miesiączki z dużymi skrzepami.
Obecność dużych skrzepów również nie jest normalna 😕 Kiedyś tak myślałam, ale okazało się że u mnie to była kwestia polipa - większa powierzchnia się złuszcza, ale krew nie wydostaje się na zewnątrz na bieżąco, tylko krzepnie i dopiero wtedy z kolejnymi skurczami jest wydalana.
Na Twoim miejscu naprawdę pomyślałabym nad głębszą diagnostyką. Mam nadzieję, że uda Ci się niebawem zajść w ciążę i szczęśliwie ją donosić, ale to o czym dzisiaj piszesz nie jest żadną Twoją „urodą”. Świadczy o tym, że coś jest mocno nie tak. Żałuję, że nie ma na to szybkiej diagnozy i prostego leczenia, że wymaga to czasu (i niestety pieniędzy), ale nie lekceważ tego.

Mi się zdarzyło, że z lekiem coś było nie tak więc pewnie jak ze wszystkim - zależy. Na allegro są też apteki 😀

reklama
Obecność dużych skrzepów również nie jest normalna 😕 Kiedyś tak myślałam, ale okazało się że u mnie to była kwestia polipa - większa powierzchnia się złuszcza, ale krew nie wydostaje się na zewnątrz na bieżąco, tylko krzepnie i dopiero wtedy z kolejnymi skurczami jest wydalana.
Na Twoim miejscu naprawdę pomyślałabym nad głębszą diagnostyką. Mam nadzieję, że uda Ci się niebawem zajść w ciążę i szczęśliwie ją donosić, ale to o czym dzisiaj piszesz nie jest żadną Twoją „urodą”. Świadczy o tym, że coś jest mocno nie tak. Żałuję, że nie ma na to szybkiej diagnozy i prostego leczenia, że wymaga to czasu (i niestety pieniędzy), ale nie lekceważ tego.
Apropo dużych skrzepów, wiecie że istnieje coś takiego jak decidual cast - kiedy to w trakcie miesiączki całe endometrium złuszcza się w całości, a nie tak jak normalnie „kawałkami” kilka dni? Widziałam kiedyś jakiegoś tiktoka na ten temat i byłam w szoku że coś takiego może się zdarzać 😩

Do góry