reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

Mam wynik bety.
90.
Od czwartku pokazuje spoko przyrost. Zobaczymy za dwa dni co z tego wyjdzie.

Załączniki

• Screenshot_2025-01-07-13-51-13-841_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-07-13-51-13-841_com.android.chrome.jpg
    194,4 KB · Wyświetleń: 81
reklama
Kurczę, byłam u 3 różnych lekarzy i każdy z nich powiedział, że nie ma tutaj się czym martwić, a byli naprawdę dokładni w badaniach, jednak nawet zajmował się stricte endometriozą i również go nic nie zaniepokoiło. Nie wiem gdzie bym mogła szukać dalej.
ale na zwykłym usg to widać tylko podstawy także wiesz :)
Nie widać niektórych wad macicy, jakoś zrostów, stanu zapalnego, endometriozy itp.

ale na zwykłym usg to widać tylko podstawy także wiesz :)
Nie widać niektórych wad macicy, jakoś zrostów, stanu zapalnego, endometriozy itp.
ja co prawda nie mam bolesnych miesiączek ani żadnych objawów endometriozy ale warto zapytać kogoś kto ma jakąś wiedzę na ten temat , a jak z histeroskopia czy w tym badaniu byłoby widać że coś może na to wskazywać ,czy są jakieś inne badania ?

ja co prawda nie mam bolesnych miesiączek ani żadnych objawów endometriozy ale warto zapytać kogoś kto ma jakąś wiedzę na ten temat , a jak z histeroskopia czy w tym badaniu byłoby widać że coś może na to wskazywać ,czy są jakieś inne badania ?
w endometriozę się nigdy nie zagłębiałam ale z tego co się nauczyłam na forum to albo laparoskopia (ale teraz jest już niepolecana bo może rozsiać ogniska) lub usg ale to specjalne, u speca i tylko chyba kilka osób w PL to ogarnia więc ogólnie chyba ciężko potwierdzić.
Kiedyś też słyszałam o rezonansie.

w endometriozę się nigdy nie zagłębiałam ale z tego co się nauczyłam na forum to albo laparoskopia (ale teraz jest już niepolecana bo może rozsiać ogniska) lub usg ale to specjalne, u speca i tylko chyba kilka osób w PL to ogarnia więc ogólnie chyba ciężko potwierdzić.
Kiedyś też słyszałam o rezonansie.
aha , pytam poprostu żeby wiedzieć czy jakby coś było to by zobaczyli ale widać że musiałabym zorbic inne badania 😔 moja podobno się specjalizuje w endometriozie ,przynajmniej tak mówi ludziom ma Instagramie, tak jak mówię u mnie nigdy nie było powodow aby się w tym kierunku badać

aha , pytam poprostu żeby wiedzieć czy jakby coś było to by zobaczyli ale widać że musiałabym zorbic inne badania 😔 moja podobno się specjalizuje w endometriozie ,przynajmniej tak mówi ludziom ma Instagramie, tak jak mówię u mnie nigdy nie było powodow aby się w tym kierunku badać
ja też nie bo nie miałam powodów ku temu (chociaż niepłodność może sugerować endometriozę).

Co najlepsze to endometrioza nie dotyczy tylko narządów rodnych, może być np. Na płucach 😱

reklama
Do góry