reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
właśnie u mnie nie ma swądu , jest poprostu jakby popękane pomiędzy i go mnie delikatnie szczypie podczas sikania . Ogólnie to było tak , miałam wrażenie że jestem tam zamknięta ale po chwili udało się wejść , na początku miałam uczucie jakbym właśnie pękła tam pomiędzy a nie było sucho ani nic , później w trakcie seksu już było okej , no i po jak poszłam do toalety to poczułam własnej jakbym miała pęknięte pomiędzy i dzisiaj dalej mnie tam delikatnie piecze podczas siku . Nie wiem czy to jakaś infekcja czy co , ogólnie zdążalo mi się parę razy w życiu coś mieć nie tak , ale nie wiem wsumie co bo za każdym razem kupowałam albo maść clotumazolum i od razu było okej , albo właśnie jak odkryłam ta globulkę gynoxin to to od razu pomagało . Dla mnie jest spoko bo jest jedną i od razu pomaga ,nienawidzę jak muszę coś aplikować przez kilka dni ... Dawno dawno temu przed odkryciem tego raz uzylam popularnego iladian i była tragedia to zamiast pomóc to tylko pogorszyło sprawę i właśnie po tym mnie piekło . No nic ,kupię dzisiaj ta globulkę na własną odpowiedzialność , wysmaruje się czymś nawilżającym , a i tak jutro jej powiem żeby pobrała wymaz na wszelki wypadek . U mnie jest problem taki że w żadnych badaniach na bakterie i grzyby nic mi nie wyszło a mam zburzoną florę bakteryjna ,może to dlatego . Chociaż mówię infekcje intymne miewam naprawdę bardzo rzadko , nawet nie wiem czy raz w roku 😮 ostatnio cały czas lykalam probiotyki , teraz mi się skończyły , więc jak pójdę dzisiaj do apteki to od razu też sobie kupię
Ale skoro nic Cię nie swędzi to po co chcesz brać globulke ? Przecież od razu po seksie nie powstaje infekcja tylko jak już to na drugi dzień bys zaczęła czuć swędzenie i pieczenie w pochwie. Z Twojego opisu wychodzi na to, że najzwyczajniej w świecie po prostu podczas seksu obtarłaś wejście do pochwy i ciut popękało i dlatego Cię szczypie. Każdej z nas się to zdarzyło pewnie nie raz po stosunku, wystarczy mniej nawilżenia i już są obtarcia.
Posmaruj sobie tylko clotrimazolum 3 razy dziennie i jutro lub pojutrze będziesz miała zagojone 🤷‍♀️

Na mnie nic nie działa tak jak Nimesil, chociaż przez ostatnie 3 msce okresu musiałam brać portalcombo bo nie szło wytrzymać :/ .
Ja na bóle miesiączkowe biorę zawsze ibuprom max ( 400mg ibupfofenu ). I tabletkę zażywam już od razu jak poczuje delikatny skurcz, bo ja wezmę tabletkę za późno to po prostu umieram z bólu. Od zawsze, od liceum mam tak bolesne miesiaczki, że nie raz jak w szkole nie miałam tabletek to wymiotowałam aż z bólu. Własne 2 dni temu wieczorem za późno wzięłam tabletkę i później zdychałam na łóżku zwinięta w embrion. Dlatego w każdemu torebce/plecaku mam zawsze po wkładane przeciwbólowe 😁

Ale skoro nic Cię nie swędzi to po co chcesz brać globulke ? Przecież od razu po seksie nie powstaje infekcja tylko jak już to na drugi dzień bys zaczęła czuć swędzenie i pieczenie w pochwie. Z Twojego opisu wychodzi na to, że najzwyczajniej w świecie po prostu podczas seksu obtarłaś wejście do pochwy i ciut popękało i dlatego Cię szczypie. Każdej z nas się to zdarzyło pewnie nie raz po stosunku, wystarczy mniej nawilżenia i już są obtarcia.
Posmaruj sobie tylko clotrimazolum 3 razy dziennie i jutro lub pojutrze będziesz miała zagojone 🤷‍♀️
bo ja jestem uczulona na takie rzeczy , mam jakąś fobie przed infekcjami dlatego chyba od razu chce zaaplikować żeby w razie w od razu działać . No nic ,kupię ta globulkę po pracy się wysmaruje i zobaczę czy będzie potrzeba aplikowania . Nic nie nie swędzi ,bardziej poprostu czuje taki dyskomfort związany z tym obtarciem i chyba w środku też jest trochę obtarta . Mimo tego że mówię było moim zdaniem odpowiednio nawilżone . Chyba że zamiast tej globulki wezmę ta nawilżająca z mucovagin i dodatkowo się posmaruje

Ja na bóle miesiączkowe biorę zawsze ibuprom max ( 400mg ibupfofenu ). I tabletkę zażywam już od razu jak poczuje delikatny skurcz, bo ja wezmę tabletkę za późno to po prostu umieram z bólu. Od zawsze, od liceum mam tak bolesne miesiaczki, że nie raz jak w szkole nie miałam tabletek to wymiotowałam aż z bólu. Własne 2 dni temu wieczorem za późno wzięłam tabletkę i później zdychałam na łóżku zwinięta w embrion. Dlatego w każdemu torebce/plecaku mam zawsze po wkładane przeciwbólowe 😁
Taki ból nie jest normalny. :( Diagnozowałaś się w kierunku endometriozy?

A cóż to masz za pracę, jako opiekunka ? 😁
Tak, opiekuje się dziećmi od pierwszych dni życia :)

U mnie czasami nawet wzięcie nimesilu od pierwszego skurczu nie pomaga. Dziś połączyłam Nimesil i paracetamol i w końcu ból puścił. Zazwyczaj nie jest tak źle.

Taki ból nie jest normalny. :( Diagnozowałaś się w kierunku endometriozy?
Wszystko ginekologicznie ok ;) po prostu tak mam. Byłam u 3 różnych ginekologów, każdy powiedział ze nie ma powodów do zmartwień, boli zazwyczaj tylko 1, max 2 dni, ale jestem w stanie normalnie funkcjonować po przeciwbólowych, dziś było wyjątkowo ciężko rano ale już przeszło.

EDIT: z zapędu odpowiedziałam na nie mój ból, przepraszam 😅

Wszystko ginekologicznie ok ;) po prostu tak mam. Byłam u 3 różnych ginekologów, każdy powiedział ze nie ma powodów do zmartwień, boli zazwyczaj tylko 1, max 2 dni, ale jestem w stanie normalnie funkcjonować po przeciwbólowych, dziś było wyjątkowo ciężko rano ale już przeszło.

Nie istnieje coś takiego "pani tak ma" po prostu lekarz to olał i tyle, z tego co widziałam to bierzesz Nimesil więc to silne leki na receptę więc nie jestem pewna czy taki ból jest normalny.

Sama miałam bolesne miesiączki ale wystarczył zwykły ibuprom i przechodziło.
Od prawie roku nie biorę nic :)

Nie istnieje coś takiego "pani tak ma" po prostu lekarz to olał i tyle, z tego co widziałam to bierzesz Nimesil więc to silne leki na receptę więc nie jestem pewna czy taki ból jest normalny.

Sama miałam bolesne miesiączki ale wystarczył zwykły ibuprom i przechodziło.
Od prawie roku nie biorę nic :)
Kurczę, byłam u 3 różnych lekarzy i każdy z nich powiedział, że nie ma tutaj się czym martwić, a byli naprawdę dokładni w badaniach, jednak nawet zajmował się stricte endometriozą i również go nic nie zaniepokoiło. Nie wiem gdzie bym mogła szukać dalej.

reklama

Niestety w Polsce bardzo mało ginekologów ma wiedzę na temat endometriozy i nie widzą zmian na usg. I gadanie że ma boleć, albo taka Pani uroda jest niedopuszczalne :( endometrioza jest przyczyną nieplodnosci wielu kobiet. Bolesne miesiączki są wystarczającym objawem do pogłębienia diagnostyki -np. robiąc specjalistyczne USG pod kątem endometriozy. Ale to serio u specjalisty, z wlewkami przed usg. A nie u lekarza który sobie wpisze endometrioza w znanym lekarzu…

Pati wpisz mnie proszę na ławkę, żebym mogła bezkarnie pisać :D

Do góry