reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
właśnie u mnie nie ma swądu , jest poprostu jakby popękane pomiędzy i go mnie delikatnie szczypie podczas sikania . Ogólnie to było tak , miałam wrażenie że jestem tam zamknięta ale po chwili udało się wejść , na początku miałam uczucie jakbym właśnie pękła tam pomiędzy a nie było sucho ani nic , później w trakcie seksu już było okej , no i po jak poszłam do toalety to poczułam własnej jakbym miała pęknięte pomiędzy i dzisiaj dalej mnie tam delikatnie piecze podczas siku . Nie wiem czy to jakaś infekcja czy co , ogólnie zdążalo mi się parę razy w życiu coś mieć nie tak , ale nie wiem wsumie co bo za każdym razem kupowałam albo maść clotumazolum i od razu było okej , albo właśnie jak odkryłam ta globulkę gynoxin to to od razu pomagało . Dla mnie jest spoko bo jest jedną i od razu pomaga ,nienawidzę jak muszę coś aplikować przez kilka dni ... Dawno dawno temu przed odkryciem tego raz uzylam popularnego iladian i była tragedia to zamiast pomóc to tylko pogorszyło sprawę i właśnie po tym mnie piekło . No nic ,kupię dzisiaj ta globulkę na własną odpowiedzialność , wysmaruje się czymś nawilżającym , a i tak jutro jej powiem żeby pobrała wymaz na wszelki wypadek . U mnie jest problem taki że w żadnych badaniach na bakterie i grzyby nic mi nie wyszło a mam zburzoną florę bakteryjna ,może to dlatego . Chociaż mówię infekcje intymne miewam naprawdę bardzo rzadko , nawet nie wiem czy raz w roku 😮 ostatnio cały czas lykalam probiotyki , teraz mi się skończyły , więc jak pójdę dzisiaj do apteki to od razu też sobie kupię
Ale skoro nic Cię nie swędzi to po co chcesz brać globulke ? Przecież od razu po seksie nie powstaje infekcja tylko jak już to na drugi dzień bys zaczęła czuć swędzenie i pieczenie w pochwie. Z Twojego opisu wychodzi na to, że najzwyczajniej w świecie po prostu podczas seksu obtarłaś wejście do pochwy i ciut popękało i dlatego Cię szczypie. Każdej z nas się to zdarzyło pewnie nie raz po stosunku, wystarczy mniej nawilżenia i już są obtarcia.
Posmaruj sobie tylko clotrimazolum 3 razy dziennie i jutro lub pojutrze będziesz miała zagojone 🤷‍♀️

Na mnie nic nie działa tak jak Nimesil, chociaż przez ostatnie 3 msce okresu musiałam brać portalcombo bo nie szło wytrzymać :/ .
Ja na bóle miesiączkowe biorę zawsze ibuprom max ( 400mg ibupfofenu ). I tabletkę zażywam już od razu jak poczuje delikatny skurcz, bo ja wezmę tabletkę za późno to po prostu umieram z bólu. Od zawsze, od liceum mam tak bolesne miesiaczki, że nie raz jak w szkole nie miałam tabletek to wymiotowałam aż z bólu. Własne 2 dni temu wieczorem za późno wzięłam tabletkę i później zdychałam na łóżku zwinięta w embrion. Dlatego w każdemu torebce/plecaku mam zawsze po wkładane przeciwbólowe 😁

Ale skoro nic Cię nie swędzi to po co chcesz brać globulke ? Przecież od razu po seksie nie powstaje infekcja tylko jak już to na drugi dzień bys zaczęła czuć swędzenie i pieczenie w pochwie. Z Twojego opisu wychodzi na to, że najzwyczajniej w świecie po prostu podczas seksu obtarłaś wejście do pochwy i ciut popękało i dlatego Cię szczypie. Każdej z nas się to zdarzyło pewnie nie raz po stosunku, wystarczy mniej nawilżenia i już są obtarcia.
Posmaruj sobie tylko clotrimazolum 3 razy dziennie i jutro lub pojutrze będziesz miała zagojone 🤷‍♀️
bo ja jestem uczulona na takie rzeczy , mam jakąś fobie przed infekcjami dlatego chyba od razu chce zaaplikować żeby w razie w od razu działać . No nic ,kupię ta globulkę po pracy się wysmaruje i zobaczę czy będzie potrzeba aplikowania . Nic nie nie swędzi ,bardziej poprostu czuje taki dyskomfort związany z tym obtarciem i chyba w środku też jest trochę obtarta . Mimo tego że mówię było moim zdaniem odpowiednio nawilżone . Chyba że zamiast tej globulki wezmę ta nawilżająca z mucovagin i dodatkowo się posmaruje

Ja na bóle miesiączkowe biorę zawsze ibuprom max ( 400mg ibupfofenu ). I tabletkę zażywam już od razu jak poczuje delikatny skurcz, bo ja wezmę tabletkę za późno to po prostu umieram z bólu. Od zawsze, od liceum mam tak bolesne miesiaczki, że nie raz jak w szkole nie miałam tabletek to wymiotowałam aż z bólu. Własne 2 dni temu wieczorem za późno wzięłam tabletkę i później zdychałam na łóżku zwinięta w embrion. Dlatego w każdemu torebce/plecaku mam zawsze po wkładane przeciwbólowe 😁
Taki ból nie jest normalny. :( Diagnozowałaś się w kierunku endometriozy?

A cóż to masz za pracę, jako opiekunka ? 😁
Tak, opiekuje się dziećmi od pierwszych dni życia :)

U mnie czasami nawet wzięcie nimesilu od pierwszego skurczu nie pomaga. Dziś połączyłam Nimesil i paracetamol i w końcu ból puścił. Zazwyczaj nie jest tak źle.

Taki ból nie jest normalny. :( Diagnozowałaś się w kierunku endometriozy?
Wszystko ginekologicznie ok ;) po prostu tak mam. Byłam u 3 różnych ginekologów, każdy powiedział ze nie ma powodów do zmartwień, boli zazwyczaj tylko 1, max 2 dni, ale jestem w stanie normalnie funkcjonować po przeciwbólowych, dziś było wyjątkowo ciężko rano ale już przeszło.

EDIT: z zapędu odpowiedziałam na nie mój ból, przepraszam 😅

Wszystko ginekologicznie ok ;) po prostu tak mam. Byłam u 3 różnych ginekologów, każdy powiedział ze nie ma powodów do zmartwień, boli zazwyczaj tylko 1, max 2 dni, ale jestem w stanie normalnie funkcjonować po przeciwbólowych, dziś było wyjątkowo ciężko rano ale już przeszło.

Nie istnieje coś takiego "pani tak ma" po prostu lekarz to olał i tyle, z tego co widziałam to bierzesz Nimesil więc to silne leki na receptę więc nie jestem pewna czy taki ból jest normalny.

Sama miałam bolesne miesiączki ale wystarczył zwykły ibuprom i przechodziło.
Od prawie roku nie biorę nic :)

Nie istnieje coś takiego "pani tak ma" po prostu lekarz to olał i tyle, z tego co widziałam to bierzesz Nimesil więc to silne leki na receptę więc nie jestem pewna czy taki ból jest normalny.

Sama miałam bolesne miesiączki ale wystarczył zwykły ibuprom i przechodziło.
Od prawie roku nie biorę nic :)
Kurczę, byłam u 3 różnych lekarzy i każdy z nich powiedział, że nie ma tutaj się czym martwić, a byli naprawdę dokładni w badaniach, jednak nawet zajmował się stricte endometriozą i również go nic nie zaniepokoiło. Nie wiem gdzie bym mogła szukać dalej.

reklama

Niestety w Polsce bardzo mało ginekologów ma wiedzę na temat endometriozy i nie widzą zmian na usg. I gadanie że ma boleć, albo taka Pani uroda jest niedopuszczalne :( endometrioza jest przyczyną nieplodnosci wielu kobiet. Bolesne miesiączki są wystarczającym objawem do pogłębienia diagnostyki -np. robiąc specjalistyczne USG pod kątem endometriozy. Ale to serio u specjalisty, z wlewkami przed usg. A nie u lekarza który sobie wpisze endometrioza w znanym lekarzu…

Pati wpisz mnie proszę na ławkę, żebym mogła bezkarnie pisać :D

Do góry