reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

No jasne, rozumiem, że chciałabyś od razu. W moim przypadku jak na własną rękę podawałam dopochwowe to było gorzej i świąd się nasilał, dodatkowo okropnie pękałam, to było bardzo uciążliwe...
właśnie u mnie nie ma swądu , jest poprostu jakby popękane pomiędzy i go mnie delikatnie szczypie podczas sikania . Ogólnie to było tak , miałam wrażenie że jestem tam zamknięta ale po chwili udało się wejść , na początku miałam uczucie jakbym właśnie pękła tam pomiędzy a nie było sucho ani nic , później w trakcie seksu już było okej , no i po jak poszłam do toalety to poczułam własnej jakbym miała pęknięte pomiędzy i dzisiaj dalej mnie tam delikatnie piecze podczas siku . Nie wiem czy to jakaś infekcja czy co , ogólnie zdążalo mi się parę razy w życiu coś mieć nie tak , ale nie wiem wsumie co bo za każdym razem kupowałam albo maść clotumazolum i od razu było okej , albo właśnie jak odkryłam ta globulkę gynoxin to to od razu pomagało . Dla mnie jest spoko bo jest jedną i od razu pomaga ,nienawidzę jak muszę coś aplikować przez kilka dni ... Dawno dawno temu przed odkryciem tego raz uzylam popularnego iladian i była tragedia to zamiast pomóc to tylko pogorszyło sprawę i właśnie po tym mnie piekło . No nic ,kupię dzisiaj ta globulkę na własną odpowiedzialność , wysmaruje się czymś nawilżającym , a i tak jutro jej powiem żeby pobrała wymaz na wszelki wypadek . U mnie jest problem taki że w żadnych badaniach na bakterie i grzyby nic mi nie wyszło a mam zburzoną florę bakteryjna ,może to dlatego . Chociaż mówię infekcje intymne miewam naprawdę bardzo rzadko , nawet nie wiem czy raz w roku 😮 ostatnio cały czas lykalam probiotyki , teraz mi się skończyły , więc jak pójdę dzisiaj do apteki to od razu też sobie kupię

reklama
Trzymam bardzo mocno kciuki 🩷🩷

Boziu a ja dziś umieram, boli mnie brzuch od 🐒, wzięłam Nimesil, podwójnie paracetamol i nic nie pomaga 🤡 a zaraz muszę iść do pracy i opiekować się 2 bobasów, już dawno tak nie bolało na skurczach.
Na mnie nic nie działa tak jak Nimesil, chociaż przez ostatnie 3 msce okresu musiałam brać portalcombo bo nie szło wytrzymać :/ .

Trzymam bardzo mocno kciuki 🩷🩷

Boziu a ja dziś umieram, boli mnie brzuch od 🐒, wzięłam Nimesil, podwójnie paracetamol i nic nie pomaga 🤡 a zaraz muszę iść do pracy i opiekować się 2 bobasów, już dawno tak nie bolało na skurczach.
Współczuję bo ja też miałam bardzo bolesne miesiączki i po porodzie na tyle dolegliwości się zmniejszyły że nic nie zażywam

nie wiem o co chodzi , wsumie od okresu mam problem ,najlpiew miałam wrażenie że mnie podpaski odpazyly , smarowalam się było lepiej i teraz znowu jest problem bo podczas stosunku mam wrażenie że ,,pękam ,, jakby pomiędzy jedna a druga dziurka (prZepraszam że tak dosłownie ) nawet mam tam delikatne ranki , a niby w środku jest wszystko okej . Kiedyś dawno temu też już tak miałam , i samo przyszło i samo poszło. Dzisiaj mam w planach zaaplikować sobie mucovagin w globulkach i posmarować się jakaś maścią . Pytanie czy macie coś do polecenia na takie ,,pęknięcia ,, ? Mam w domu clotumazolum i linomag , myślicie że to da rade czy lepiej kupić jeszcze coś w aptece ?
Mi zawsze na wszystkie ranki, podrażnienia itp. bardzo pomagało clotrimazolum, tanie a skuteczne.

reklama
Do góry