reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Nam na ślubie bardzo zależy, ale też baaardzo zależy nam na dziecku :) z jednej strony wiemy, że mamy czas, jesteśmy młodzi, ale tak naprawdę nigdy nie ma dobrego momentu. Są tylko trochę lepsze warunki i mniej sprzyjające. Mi naprawdę nie będzie przeszkadzać jeśli większość wesela spędzę na siedząco, nie będę pić albo będę mało tańczyć ;) to goście mają się super bawić.
Róbcie jak czujecie! Najważniejsze,że oboje czujecie, że jesteście gotowi! :) Reszta świata nie jest ważna!

Hej Dziewczyny- odzywałam się tutaj w październiku i podejrzewałam, że coś dziwnego się dzieje z moim cyklem i krwawieniem i miałam niestety rację. Byłam u gina w listopadzie i badanie wykazało torbiel na lewym jajniku. Jeszcze nie wyglądała ona na torbiel czynnościową i oczywiście musiałam badać markery rakowe. Na czas torbieli dostaliśmy z Mężem bana na starania. Oto tym sposobem po jednym miesiącu starania: dwa miesiące z zabezpieczeniem.

Wracamy,więc proszę o zapisanie na testowanie na 24 stycznia.
Witamy 😊 Zapisałam, życzę owocnych starań 🍀🥰

A jak Mąż reaguje na aplikacje 15 min. przed?

Pytanie do wszystkich: trzymacie się tego „magicznego czasu po aplikacji”? :D
Właśnie to u nas było największym problemem bo my lubimy spontaniczny nieplanowany sex. Zdarzyło się że ja czekałam z zaaplikowanym żelem a mąż stwierdził że on nie chce więc potem były kłótnie że zmarnowane tyle kasy na żel. W sumie mu się nie dziwię teraz bo było to takie mechaniczne. Teraz jak mamy dzieci nie byłoby to do przejścia z braku czasu 😆

U mnie tak: temperatura znów w górze a na teście biało 🙃 Już się nawet zastanawiam czy ten mój termometr nie robi mnie w bambuko.

Załączniki

• Screenshot_2025-01-06-08-26-23-81_253c695d8ca859c75f5915698f7eab97.jpg
    Screenshot_2025-01-06-08-26-23-81_253c695d8ca859c75f5915698f7eab97.jpg
    133,9 KB · Wyświetleń: 28
Zasada jest taka, że jak seks był, to i ciąża może być, więc zapisujemy się na testowanie 😉 Może być w dzień planowanego okresu. Na ławeczce co do zasady siedzą dziewczyny, które nie mogą się starać w danym miesiącu przez chorobę, leczenie, zabiegi itp. albo które jeszcze nie wiedzą kiedy będą miały owulację, ale jak już wyłapią, to przepisują się na testowanie.
Dobrze, w takim razie można mnie zapisać na piątek. Niestety zbliżenie było tylko w dzień pozytywnego testu ovu, potem już nie z innych przyczyn więc nie sądzę że się udało. Chyba aż takie terminatory te plemniki to nie są :) zazwyczaj mam owulację dwa dni po pozytywnym teście, czuje wtedy mega wzdęcie i kłucie w podbrzuszu.

Dobrze, w takim razie można mnie zapisać na piątek. Niestety zbliżenie było tylko w dzień pozytywnego testu ovu, potem już nie z innych przyczyn więc nie sądzę że się udało. Chyba aż takie terminatory te plemniki to nie są :) zazwyczaj mam owulację dwa dni po pozytywnym teście, czuje wtedy mega wzdęcie i kłucie w podbrzuszu.
U mnie sexy były 23.12 a myślałam że owulacja 24.12 , aplikacja wyznaczyła na 26.12 i nadal mam nadzieję że te trzy dni przetrwały 😅 Póki nie dostanę okresu będę mieć nadzieję 😈

Hej dziewczyny. Jestem aktualnie 30dc. Zrobiłam dziś dwa testy. Pink wyszedł negatywny, a na drugim pokazało się coś takiego. Jak to intertpretowac?

Załączniki

• IMG20250106090150.jpg
    IMG20250106090150.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 103
reklama
Do góry