reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Obiecałam sobie że nie będę sprawdzać przed terminem, ale no nie wysiedzę 🤣🤣🤣już bym chciała rano żeby nasikać 😂😂😂😂
ile testów kupiłaś ? Sikaj już i rano zrobisz jeszcze jeden 😅 ja to się nie lubię katować z czekaniem haha sama jestem po zastrzyku i mówiłam sobie że będę robić dopiero 10-11 dni po a już zrobiłam dwa żeby zobaczyć czy coś blednie 😅

okej , czyli faktycznie dość drogie i specjalistyczne badania muszą być wykonane . Powiedz mi jeszcze czy jest szansa mieć to schorzenie bez tych szczególnych objawów czyli bolesne i obfite miesiączki?
Ostatnio kuzynka mojego męża była u specjalistki od niepłodności i ogólnie dość znanej babki w związku z podejrzeniem niepłodności i ta jej powiedziała że skoro musi brać cokolwiek przeciwbólowego podczas miesiączki to jest ryzyko że może mieć endometriozę, lub w jej przypadku wysnuła podejrzenie adenomiozy, są w trakcie badań. Więc kto to wie tak na prawdę jakie objawy mogą czy ich brak sugerować obecność choroby, skoro są bardzo różne przypadki.

Ja na amniopunkcję bym się nie zdecydowała bo jednak jest ryzyko poronienia. Zarówno ja jak i mój mąż jesteśmy pewni że nawet jakby się okazało że dziecko jest chore to będziemy kontynuować ciążę ze wszystkimi konsekwencjami. Może też dlatego mąż tak bardzo się boi co będzie jakby jednak było chore.

To do mnie ? Wolałabym nie komentować akcji jakie tu wyprawiasz na forum. Milczę wiele razy , ale z tym co odwalilas na wątku lipcowek , w którym wogole nie powinnaś się wypowiadać bo nie byłaś mamą lipcową to aż się prosiło byś dostała bana. Jakbym to ja założyła wątek mam październikowych mam, to pierwszym punktem regulaminu będzie zakaz odzywania się osób które do wątku nie należą 😛 Czytaj sobie póki nie jest zamknięty ale proszę się nie wtrącać ze swoimi mądrościami.
Ryzyko generalnie jest bardzo niskie, u mnie wyszło pośrednie ryzyko trisomii 18, musiałam to sprawdzić dla spokojnej ciąży, ale nie taki wilk straszny jak go malują, a wiadomo, że amnio to jedyne słuszne badanie aby powterdzic czy coś jest nie tak.
Jednak jak jest takie podejście właśnie, że urodzisz mimo wady genetycznej czy choroby to faktycznie badanie zbędne.
Jednak ja tam myślę pozytywnie, będzie dobrze 😊

ile testów kupiłaś ? Sikaj już i rano zrobisz jeszcze jeden 😅 ja to się nie lubię katować z czekaniem haha sama jestem po zastrzyku i mówiłam sobie że będę robić dopiero 10-11 dni po a już zrobiłam dwa żeby zobaczyć czy coś blednie 😅

Jak ktoś ma z tym luz - w sensie biel nie wywołuje w nim jakiś bardzo negatywnywych emocji to moim zdaniem można sikać nawet te 8dpo

Nie muszę sobie przypominać 😅
Bo doskonale wiem co i gdzie 😅

W ogóle co Ty robisz u mnie z lipcowkami na priv skoro tak wszystko podobno wiesz? 😈
Ty piszesz o przekazywaniu wartości dzieciom, a sama masz drugiego partnera. To jest przykład do naśladowania ? Nie masz swojego życia tylko udzielasz się na wszystkich wątkach forum. Mnie chcesz oceniać ? Popatrz na siebie i zajmij się sobą.

Ty piszesz o przekazywaniu wartości dzieciom, a sama masz drugiego partnera. To jest przykład do naśladowania ? Nie masz swojego życia tylko udzielasz się na wszystkich wątkach forum. Mnie chcesz oceniać ? Popatrz na siebie i zajmij się sobą.
wooow! A co ma do tego drugi partner?! Pojechałaś teraz 😳

Ostatnio kuzynka mojego męża była u specjalistki od niepłodności i ogólnie dość znanej babki w związku z podejrzeniem niepłodności i ta jej powiedziała że skoro musi brać cokolwiek przeciwbólowego podczas miesiączki to jest ryzyko że może mieć endometriozę, lub w jej przypadku wysnuła podejrzenie adenomiozy, są w trakcie badań. Więc kto to wie tak na prawdę jakie objawy mogą czy ich brak sugerować obecność choroby, skoro są bardzo różne przypadki.
no u mnie na szczęście zdążą się raz na rok taki okres przy którym muszę brać tabletkę . Zazwyczaj kilka dni przed czuje specyficzne skurcze a później już jest okej , mało co czuje . Czasem w pierwszy dzień zdążą się że boli podbrzusze i trochę plecy na dole ale daje nie tak że muszę brać tabletkę . Nie mam też obfitych , nie zalewa mnie . Także mam nadzieję że nie mam jakieś utajonej 🫣

reklama
Jak ktoś ma z tym luz - w sensie biel nie wywołuje w nim jakiś bardzo negatywnywych emocji to moim zdaniem można sikać nawet te 8dpo
ja już się przyzwyczaiłam do bieli haha zresztą mówiłam już kiedyś że mnie to pomaga , wolę testować wcześnie i jak do 12 dpo wychodzi biel to z dnia na dzień poprostu jestem coraz bardziej przygotowana na 🐒 . Jakbym czekała do 🐒 , która znając moje szczęście by się opóźniła to byłabym bardziej rozczarowana ,jak mnie się wydaje . Ale każdy robi jak uważa

Do góry