reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Mi się marzą krótkie cykle 😅 może przejdę się do mojej ginekolog po jakieś leki, suplementy, cokolwiek co by te cykle skróciło. Niby moje cykle są ok, ale jednak takie długie bardzo męczą i wydłużają starania.
Takie krótkie cykle też nie są fajne, ja się w ogóle zastanawiam czy przy tak krótkich cyklach i szybkiej owulacji endometrium jest w stanie na tyle urosnąć żeby coś się w nim zagnieździło. No nic mam nadzieję że po wizycie u gina czegoś się dowiem i obierzemy jakiś konkretny plan działania. Tylko niestety przez to, że ten cykl był tak krótki na pewno wtedy będę po owulacji i znowu mogę mniej się dowiedzieć.. a terminów szybszych już nie ma 😥

Ostatnia edycja:
Nawet nie wiesz jak bym chciała żeby Twoje słowa się sprawdziły. Nie wiem dlaczego te krwawienia nawracaja w nocy. O ile w dzień jest ok to w drugiej połowie nocy się zaczyna. Na noc biorę acard i luteinę.
No ja wierzę, że to jednak od leków, skoro na noc bierzesz i w nocy są plamienia. Dużo kobiet mimo plamien miało zdrowe ciąże więc i Tobiw tego życzę 😘

Ja byłam wczoraj na imprezie. Oczyszczam głowę że starań, co w sumie nie jest trudne jak się ma ogrom spraw na głowie 😅

Dziewczyny, podpowiedzieć co zrobić. Kończy mi się metformina. Przegapiłam i nie zapisałam się do Endo. Przez to będę ok tydzień bez niej. Ale brat męża ma metforminę, której już nie bierze bo dostał inne leki i może oddać mi swoją. Niestety jest w innej dawce. Brałam 3 razy dziennie 500 a on ma dawkę 850. Myślałam że sobie przepołowie ale wyczytałam że nie można tych leków dzielić bo mają przedłużone działanie. I teraz pytanie czy przez tydzień nie brać czy wziąć tą 850 np raz albo dwa razy dziennie. Co byście zrobiły na moim miejscu?

Ja byłam wczoraj na imprezie. Oczyszczam głowę że starań, co w sumie nie jest trudne jak się ma ogrom spraw na głowie 😅

Dziewczyny, podpowiedzieć co zrobić. Kończy mi się metformina. Przegapiłam i nie zapisałam się do Endo. Przez to będę ok tydzień bez niej. Ale brat męża ma metforminę, której już nie bierze bo dostał inne leki i może oddać mi swoją. Niestety jest w innej dawce. Brałam 3 razy dziennie 500 a on ma dawkę 850. Myślałam że sobie przepołowie ale wyczytałam że nie można tych leków dzielić bo mają przedłużone działanie. I teraz pytanie czy przez tydzień nie brać czy wziąć tą 850 np raz albo dwa razy dziennie. Co byście zrobiły na moim miejscu?
Ja bym zadzwoniła do lekarza i poprosiła o receptę. Albo rodzinny może wypisać też.

reklama

Farmaceuta też Ci może dać receptę lub sam lek a receptę mu doniesiesz. Mi tak kiedyś dał luteinę bo źle policzyłam i mi brakło a do wizyty też miałam jeszcze tydzień. Tylko wtedy płaciłam 100% , nie pamiętam ale chyba nie zwracał mi później , bo na recepcie była darmowa.

reklama
Do góry