reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

A jak myślicie czy to jest możliwe że te moje plamienia to taki skąpy okres ? Bo mam je od niedzieli a to już 4 dzień 🫣 Tzn one są jednorazowe przy podcieraniu. Na podpasce nic nie ma. Teraz np papier czysty jak się podcieram tylko rano było trochę jasnej krwi. Może endometrium się nie wykształciło , bo w sumie jak byłam w 12dc to mówiła że cieniutkie endometrium. Dziś 34dc

reklama
A jak myślicie czy to jest możliwe że te moje plamienia to taki skąpy okres ? Bo mam je od niedzieli a to już 4 dzień 🫣 Tzn one są jednorazowe przy podcieraniu. Na podpasce nic nie ma. Teraz np papier czysty jak się podcieram tylko rano było trochę jasnej krwi. Może endometrium się nie wykształciło , bo w sumie jak byłam w 12dc to mówiła że cieniutkie endometrium. Dziś 34dc
A jest to żywa krew czy bardziej zabarwienie?

Ile dniu po przypuszczalnej owu jesteś ? Ja bym prożka zbadała chociażby z ciekawości :-)
A to jeśli są owulacje to mimo wszystko się stymuluje ?
18.12 byłam na wizycie i był pęcherzyk dominujący 12mm. Lekarz powiedział, że najwcześniej by się spodziewał owulacji za tydzień, czyli by wypadało akurat na Święta. Ale zaraz po Świętach mnie rozłożyło, miałam mega duszący kaszel (mam astmę), nie mogłam spać albo podsypiałam na pół siedząco, więc nijak nie miało sensu mierzyć temperatury. No i nie wiem 🤷🏻‍♀️ A też jakoś nie czułam, żeby coś się działo (chociaż to żaden wyznacznik). Gdyby rzeczywiście była 25-26.12, to dzisiaj bym była 12-13dpo, a fazę lutealną mam zazwyczaj 14-15 dni. Ze dwa dni temu chyba pisałam, że mnie zaczęło lekko pobolewać podbrzusze i chyba @ przyjdzie szybciej, ale skończyło się i nie wróciło 🙄 chyba skoczę zbadać tego proga, bo jak się okaże że bezowulacyjny, to od razu zacznę brać luteinę.

Tak, jeśli są owulacje własne to też się stymuluje. Ja mam lekkie PCO, więc różnie z tym bywa. Ale nawet jeśli, to przy IUI zawsze jest stymulacja i zastrzyk na pęknięcie, żeby dało się precyzyjnie ustalić datę „zabiegu”.

18.12 byłam na wizycie i był pęcherzyk dominujący 12mm. Lekarz powiedział, że najwcześniej by się spodziewał owulacji za tydzień, czyli by wypadało akurat na Święta. Ale zaraz po Świętach mnie rozłożyło, miałam mega duszący kaszel (mam astmę), nie mogłam spać albo podsypiałam na pół siedząco, więc nijak nie miało sensu mierzyć temperatury. No i nie wiem 🤷🏻‍♀️ A też jakoś nie czułam, żeby coś się działo (chociaż to żaden wyznacznik). Gdyby rzeczywiście była 25-26.12, to dzisiaj bym była 12-13dpo, a fazę lutealną mam zazwyczaj 14-15 dni. Ze dwa dni temu chyba pisałam, że mnie zaczęło lekko pobolewać podbrzusze i chyba @ przyjdzie szybciej, ale skończyło się i nie wróciło 🙄 chyba skoczę zbadać tego proga, bo jak się okaże że bezowulacyjny, to od razu zacznę brać luteinę.

Tak, jeśli są owulacje własne to też się stymuluje. Ja mam lekkie PCO, więc różnie z tym bywa. Ale nawet jeśli, to przy IUI zawsze jest stymulacja i zastrzyk na pęknięcie, żeby dało się precyzyjnie ustalić datę „zabiegu”.
A ja bym chyba zaczekała na twoim miejscu, jeśli owu mogla być święta /po świętach to jeszcze masz chwilkę na okres. Jak zobaczysz wynik proga np 2 to nie będziesz widziała czy ro już spadkowy na okres czy taki jest bo nie było owulacji, weźmiesz dupka to wydłużysz sobie cykl 🤔

Dziewczyny - co polecacie z naturalnym sposobów na infekcję dróg moczowych (oprócz żurawiny i witaminy C)? W ogóle czy IDM może zakłócić owulację/implantacje zarodka?

Ja miałam tak w listopadzie- 4 dni plamienie to jak się okazało był okres. Jednak u mnie powodem była torbiel na jajniku- jak sama napisałaś: u Ciebie było w tym zakresie ok. Cienkie endometrium na pewno równa się skąpy okres.

A jak ze stresem u Ciebie w tym miesiącu? Eh, niestety stres może nieźle namieszać w gospodarce hormonalnej :(

reklama
Dziewczyny, byłam dziś na rozmowie w miejscu moich marzeń jeśli chodzi o pracę, trzymajcie mocno kciuki do 15 stycznia proszę. Jak dostanę tą pracę to się chyba popłaczę ze szczęścia 🥲
Mocno trzymam kciuki, ale czy nie obawiasz się, że w ciąży różnie możesz się czuć i wcześniej trzeba będzie odejść na zwolnienie? A wtedy wiadomo pracodawca może nie patrzeć łaskawym okiem i nie będzie do czego wracać (a wspominasz, że to praca marzeń)? Wiadomo, dobrze się zabezpieczyć na czas ciąży i późniejszego okresu macierzyńskiego, ale jestem bardzo ciekawa twojego podejścia. Nie odbierz tego jako krytykę bardzo proszę 😊

Ostatnia edycja:
Do góry