reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki styczniowe 2013

mjaa moge sie mylic ale jesli po skoku tempa spada to znaczy ze byla owulka i teraz powinna rosnac.... ale moge sie mylic :sorry:
Otóż to, powinna rosnąć.. A tutaj nic. Dziwne, bo nie zdarzało się to wcześniej. Tym bardziej, że wiem dokładnie kiedy była owulacja.. Temperatura skoczyła do 37 stopni, a teraz od dwóch dni 36,5 :(

reklama
Edyta01 cykle mam 31-35

m-s czekamy na wieści

Neta81 chyba ja 25, ale brzuch mnie coś pobolewa i mam odczucie jak bym już miała @ :/ dzisiaj 31dc. a i wydaje mi się, że ktoś wspominał coś o 26 tylko nie wiem czy o testowanie chodziło czy o termin @

Czy ktoras z was ma podstawowa temperature ciala ponizej 36.6? Ja jak jestem zdrowa to mam 35.2 w porywach 35.5... lekarz nic nie mowil ze to zle czy co.... w pochwie za to mam impreze bo od 36.6 do 37.8 potrafi dojsc ale ja mysle ze to przez antykoncepcje...

Trzymam kciukasy za was :tak:
Myślałam, że tylko u mnie takie rewelacje! :) Mam dokładnie to samo. Najgorzej wieczorem, bo spada nawet poniżej 35 stopni. Wielu lekarzy o to pytałam i od żadnego z nich nie dostałam odpowiedzi. Przyczyną może być tarczyca, którą u mnie wykluczyli albo coś w ośrodku termoregulacji, co jest bardziej prawdopodobne. Chociaż przyznam, że ostatnio lepiej u mnie z temperaturą i znacznie się podniosła.. Bywa, że mam 36,6 więc nie mam pojęcia co jest przyczyną tych wahań.

U mnie testowanie to odległy temat,dopiero skończyła mi sie @ :-p a testowanie wypadnie mi 15 lutego ...

Od tego cyklu zaczynam mierzyć tempke,tzn zacznę jak mi termometr przyjdzie,od zeszłego cyklu robię tez testy owu.

Jeśli w środę miałam w podbrzuszu kilka godzin charakterystyczne bóle jak przed okresem to znaczy że wtedy była owu? Robiłam testy codziennie od środy i nic nie wykazały, śluz też nie wyglądał na płodny.

Możliwe, że przegapiłam owulację, czy też jest szansa że dopiero będzie? Czytałam gdzieś że te bóle w podbrzuszu oznaczają, że właśnie w tym momencie będzie owu.

Trzylitery testy nie wykazały owu bo albo jej jeszcze nie mialas albo testy są za malo czule i nie wychwycily jej,ale wydaje mi sie bardziej prawdopodobny ten pierwszy wariant.

A ja chyba wykrakalam,bo właśnie przyszedł mi termometr,tak więc od jutra zaczynam mierzyć tem.

mjaa no ja wlasnie badam tarczyce bo na poczatku grudnia TSH mialam 3,60 a T4 13,4 wiec poszlam zbadac jeszcze raz, osobiscie podejrzewam u siebie niedoczynnosc bo mam wiele objawow ale tutaj w irlandii jak sie miesci w normie to jest spoko :no:i nie wazne ze dla mojego wieku (w marcu 21) powinno byc 2 i ponizej... tego pod uwage nie biora a do endokrynologa nie wysla...ehhhh:no:

Edytko wlasnie wstalam... wyprostuje wlosy i wrzuce fotke :-D

Ja dzis jakiegos plamienia dostalam... nie wiem co sie dzieje... zobaczymy co to bedzie...

Trzylitery testy nie wykazały owu bo albo jej jeszcze nie mialas albo testy są za malo czule i nie wychwycily jej,ale wydaje mi sie bardziej prawdopodobny ten pierwszy wariant.

A ja chyba wykrakalam,bo właśnie przyszedł mi termometr,tak więc od jutra zaczynam mierzyć tem.

Czyli jest szansa, że jeszcze owu nie było? Fajnie by było, bo tak się już nastawiłam, że w tym miesiącu już nic nie zdziałamy. A mąż dziś wraca z podróży to można by było coś spróbować. :-)

Edytko specjalnie dla ciebie moja niewyjsciowa mordka :-D
72931_326633884112430_210761720_n.jpgkurde...zdecydowanie lepiej wyglada na moim telefonie :-D bede jeszcze farbowac zeby bardziej blad byl :-D

Ostatnia edycja:
reklama
trzylitery a który dzień cyklu masz? mnie od dwóch dni boli podbrzusze ale myślę, że raczej przed owu jeszcze mogę być. W każdym razie próbować trzeba :)

mitaka
ból jak na @ występuje też w ciąży, w obu ciążach tak miałam, byłam wręcz pewna, że zaraz się okres pojawi, więc nawet testu nie chciałam robić bo nie wierzyłam, że może być ciąża. Zatem trzymam &&&&&&& za Ciebie :)

Do góry