reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ananasowe staraczki - dziewczyny z udanych cyklów ... i nie tylko 😁☺️❤️

reklama
Jest em po kontrolnej wizycie. Długo mnie badał, bardzo długo na usg 🙊 porównywał usg z piątku z dzisiejszym i dziewczyny szok 😲 na lewym miałam 2 pęcherzyki, a teraz mam 2 torbiele ok 31mm i pęcherzyk 15mm, czyli zyskałam jeszcze jeden pęcherzyk 🤯 na prawym miałam jeden i tam też widoczne ślady endometriozy i teraz mam ofc torbiel, ale gin zauważył też ciałko żółte i plyn, co świadczyłoby o tym, że jakiś pęcherzyk pękł... Tylko że tam był 1 🙊 jakieś dziwne rzeczy.. Generalnie nawet jeśli jakiś pęcherzyk pękł, to mam nieco zle warunki, bo jak nigdy moje endo ma 10mm... Kazał brać dupka przez 7 dni od dziś i 8mego dnia zrobić test, jak negatyw to przestać brać dupka i czekać na okres.
Nasteony cykl to będzie CLO + pregnyl, a w styczniu jak nie będzie owulacji i ciąży, to drożność 🙄
Dziewczyny jakoś tak śmiesznie się czuje 🤦‍♀️

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki.
Jestem na etapie badan i starań o dzidziusia. Aktualnie jestem po symulacji lekiem Aromek od 5dc do 9 dc w tym 9 dc miałam zrobiona drożność a 12 dc dostałam zastrzyk z Otrivelle bo po leku pojawił sie pecherzyk dominujący 22 mm. Ale na usg wyszlo ze moje endometrium jest cienkie bo ma tylko 6.5mm ale podobno jest ładne o gładkie. Czy ktoraś z Was tez miała taki przypadek? Ile dni po zastrzyku należy sie starac? Macie może takie doswiadczenia?

Hej dziewczynki.
Jestem na etapie badan i starań o dzidziusia. Aktualnie jestem po symulacji lekiem Aromek od 5dc do 9 dc w tym 9 dc miałam zrobiona drożność a 12 dc dostałam zastrzyk z Otrivelle bo po leku pojawił sie pecherzyk dominujący 22 mm. Ale na usg wyszlo ze moje endometrium jest cienkie bo ma tylko 6.5mm ale podobno jest ładne o gładkie. Czy ktoraś z Was tez miała taki przypadek? Ile dni po zastrzyku należy sie starac? Macie może takie doswiadczenia?
Mi lekarz mówił żeby działać w dniu zastrzyku i dzień po na pewno. Ale.nie zaszkodzi jeszcze dwa dni po dla pewności [emoji6]

Dość cienkie to endo, ale zanim dojdzie do ew zagnieżdżania, to zdorzy jeszcze urosnąć, jedz orzechy, awokado, ryby i napij się czerwonego wytrawnego winka 🙂 albo po prostu kup Omega 3 i suplementuj.
No ja miałam endo 10mm w 18dc i mówił, że mogłoby być lepsze 🙄
Po zastrzyku to pęcherzyk może pęknac do 48h, czyli albo tego samego dnia, albo dzień później 😉

reklama
Niestety nie. Nie pękł pęcherzyk nadal nawet po zastrzyku..
I co teraz? Jakie są następne kroki? A dał Ci podwójna dawkę? Kurcze ja byłam w aptece wykupić dupka i pregnyl na następny cykl i babeczka powiedziała, że go nie ma w magazynie 😮😮😮 jest u mnie w mieście tylko 2 szt i muszę go zarezerwować 🙊🤯

Do góry