reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2013 :))

reklama
powoli dziewuszki wysysaja ze mnie sily witalne,zaczynam sie sypac,z natalka ciaza przebiegala bezproblemowo a teraz nabawilam sie infekcji drog moczowych i na dodatek ropien mi sie zrobil pod zebem i leczenie kanalowe.masakra,dziaslo napuchniete i pobolewa,dentystka mi otworzyla kanal zeby ropa miala jak schodzic i na nastepnej wizycie dokonczy leczenie.wwe wtorek kolen
jne badanie moczu i we srode wizyta,oby antybiotyk pomogl i wyniki byly juz dobre.
a moja mala lobuziarka jest zmienna jak pogoda bo i potrafi dac czadu,ze mam wszystkiego dosyc ale i lubi sie poprzytulac,buziaczki daje i jej usmieszek przeslodki ;) dwie czworki juz sie przebily i dwie kolejne w drodze,nocki tez jeszcze roznie ,bo czasem jedna pobudka a czasem z 5.
pozdrawiamy ;)

Caroline u Nas w pokoju robimy kacik bedzie lozeczko i komoda... taki plan.

Alicja gratulacje czworek oby kolejne szybko wyszly! Jeszcze kilka kilkanascie tygodni i bedziemy mialy z glowy ;)
Ja przeziebiona masakra znosa zrobil mi sie kran.... oddycham ustami,psikamco chwila ech

Ostatnia edycja:
ala współczuję problemów zarówno z zębolkami jak i infekcją.. chociaż jeśli mogę cię pocieszyć to mi gin mówił że to jest najczęstsza przypadłość w ciąży.. a tym bardziej że jesteśmy osłabione po pierwszej ciąży i organizm jeszcze całkowicie nie wrócił do formy.. dlatego tak często nas się łapią infekcje, choroby i paskudztwa typu grzybice itp.. trzymam kciuki żeby antybiotyk pomógł!
a co do budzenia się w nocy to próbowałaś może odstawić smoczka? bo moja ala budziła się tak 1-3 razy w nocy a odkąd odstawiłam jej smoka to ani razu nie budzi się (czasami raz zapłacze ale uspokaja się i śpi dalej).. może ta metoda wam pomoże bo u nas już od odstawienia smoczka minął chyba z miesiąc i nadal ładnie śpi - aż dziwne to u niej :szok:
i koniecznie napisz czy imiona już wybrane :-) wyzwaniem jest zgodnie dac 3 żeńskie imiona - my z jednym mielismy problem :szok: dużo zdrówka dla was!

anetka
my też w sypialni dajemy w narożnik łóżeczko i przewijak.. mam nadzieję że nasz syncio nie będzie za często budził siostrzyczki :-) aaa i polecam inhalacje - ja dzięki nim uniknęłam antybiotyku - chociaż wszyscy w domu je brali.. naprawdę pomaga! dużo zdrówka i dla was!

a u nas myślę jeszcze z 3 tyg remontu :-( nie wiem kiedy ja wszystko dla dzidzi pokupie i poszykuje :-( a jeszcze po remoncie trzeba ogarnąć dom bo totalnie wszedzie jest kurz jakbyśmy się budowali :-( co tam już macie dla maluszków? ;-)
buziaki

hejka,po infekcji juz nie ma sladu,wszystko jest ok,dziewuszki rosna w miare rowno i waza juz po okolo 770 gram wiec jest juz co dzwigac,brzuchol juz mam jak w donoszonej ciazy,juz mi coraz ciezej chodzic i sie schylac,ale jakos daje rade.
w poniedzuialek kolejna wizyta,bo teraz co dwa tygodnie chodze.
od 3 dni oduczamy natalke smoka i dwie pierwsze nocki to masakra,czeste pobudki,a zadzalo sie,
juz ze potrafila cala noc przespac,ale juz dzisiaj bylo troszke lepiej,w ciagu dnia nie upomina sie o smoka,czasem przed snem pomarudzi i wola mniam-czyli smoczek,ale teraz to juz trzeba wytrwac do konca ;) p[ozdrawiamy

ala super że infekcja poszła sobie w siną daal! :tak: współczuję ci dźwigania bo pewnie ciężko ci już :-( mój łobuz waży ok 1600g i też już ledwie turlam się z parteru na piętro :-( 3mam kciuki za oduczenie smoczka!!! dacie radę! ;-)
a my już jedną nogą w domku chociaż dalej remontowo :-( ale za to na całego wzięłam się za kompletowanie wyprawki dla małego:tak:

Cześć!

Mam córeczkę z stycznia 2013, dokładnie urodziła się 17, przez CC. Malutka bo ważyła tylko 2700 g i miała 48 cm, ale dostała 10 pkt. Urodziła się w 38 tygodni ze wskazaniem do CC.

Dziś to już fajny mały żłobiaczek, choć bywają dni, że nie chętnie do tego żłobka jedzie.

Z ząbków to czekamy już tylko na 5.

Z mową trudniej, mówi takie podstawowe słówka, mama, tata, baba, dziadzia, daj, choć itp. Reszta to w swoim języku.

Nadal pijemy Enfamil 3.

reklama
Afja to tak jak ja - też już ledwie chodzę bo wszystko po kolei doskwiera :-( mój mały ma ok. 1600g więc to też nie mało :szok: ja się aż boję co to będzie jak się maleństwo urodzi - nie wiem czy ogarnę szaloną dwójeczkę :-D

igga witaj ;-) moja ala też mało mówi - ale ona bardziej sprytna pod względem wygibasów jest :-D każde dziecko ma swoje tempo rozwoju :tak: zazdroszczę że już tylko 5 zostały.. u nas jeszcze cztery piątki i trzy trójeczki się nie przebiły :-( męczy się bidulka strasznie :-( a podajesz mleko na noc czy w dzień? dużo ci wypija? moja odkąd odstawiłam jej butle to nie chce pić mleka - nawet smakowe nie podchodzą jej :-( podaje jej tygodniowo 0,5-1 litra mleka koziego pod postacią kaszki.. to jeszcze zje jakoś..

Do góry