reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Dziewczyny zrobiłam w sobote test i miałam te upragnine dwie kreski,co prawda druga była jaśniejsza ale była :-). cieszę się niesamowicie,jutro ide do lekarza już nie moge się doczekać. Mam nadzieje,że i wy niebawem bedziecie tak zczęśliwe jak ja :-) W sumie ta wiadomość jeszcze do mnie nie dochodzi bo nie mam zadnych objawów no może poza sennością. Jutro lekarz wiec już będę pewna na 100% :tak:

reklama
Tiramisu :cool2:
Składniki na biszkopt (blacha 22,5x 27,5):
4 sparzone jajka
120 g mąki pszennej
120 g cukru
Białka ubić na sztywno, wsypywać cukier i dalej ubijać, dodać żółtka- zmiksować. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać. Wylać na przygotowaną blaszkę i piec ok. 20 min. (200 st.) na złoty kolor. Biszkopt ostudzić i przekroić na pół.
Masa:
500 g serka mascarpone
3 jajka
3-4 łyżki cukru
4 kostki drobno startej czekolady (u mnie gorzka)
200 ml świeżo parzonego i ostudzonego espresso
50 ml amaretto lub rumu
*3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1/4 szklanki gorącej wody
Alkohol wymieszać z ostudzoną kawą. Żółtka zmiksować z cukrem, serkiem i żelatyną (ja dodałam, ale nie jest to konieczne, bo masa jest dość gęsta i nie rozlewa się na boki)*. Ubić pianę z białek- wymieszać z masą.
Do blaszki włożyć jeden blat, nasączyć go kawą, wyłożyć 3/4 masy, posypać częścią czekolady. Następnie nałożyć drugi biszkopt, nasączyć go kawą, rozsmarować resztę masy i wysypać na nią pozostałą czekoladę. Włożyć na co najmniej kilka godzin do lodówki najlepiej na całą noc ( tak dla pewności )

Pięknaszyszunia fakt nasz mały jest naszym owocem miłości - pół roku się o niego staraliśmy :-) a teraz też już minęło pół roku starań i nic... ale nie poddajemy się :-)

Madziulka11
GRATULACJE!!! Koniecznie jutro daj znać jak po wizycie u lekarza.

hmmm co u mnie :) Szczeście czyli maleństwo :)

Byłam u gina badanie wskazywało na ciąże na usg wew... był maluteńki pęcherzyk :) na potwierdzenie czy to ciąża wysłała mnie na BETE. A wiec poszłam pobrali mi krew o 18 mialm juz wynik i wyszedł 302,97 :* jestem bardzo szczesliwa zazywam do 12 tygodnia kwas foliowy, globulki na 3 doby zebym nie miala grzybicy i Luteine na podtrzymanie... i prawdopodobnie l4 do konca ciazu akurat mam taka prace ze musze miec l4:)

Ostatnia edycja:
ancona dam znać na pewno jutro :tak: Już czekam jak na szpilkach co gin mi powie,jedyne co to sie wkurzam bo bede tam pewnie siedziała pół dna w tych kolejkach :-( Ale mężuś będzie ze mna więc jakoś wytrzymam :happy2:

Cześć dziewczyny najpierw sie przedstawie jestem Justyna mam 23 lata pracuje , i jestem w szczesliwym zwiazku. Wspolzyjemy w soboty i niedziele bo tak sie widzimy czasami w tygodniu jednak zawsze bez zabezpieczenia. w Styczniu dostalam miesiaczke 3.01. nastepnie 25 mialam brazowe brudzenie trwalo 5 dni piatego dnia poszlam do ginekologa i on zrobil usg i powiedzial ze jajniki czyste a ze 5 dnia pojawilo sie male krwawienie to lekarz powiedzial ze to pewnie miesiaczka sie rozkreca a prawdopodobnie mam niewydolnosc cialka zoltego i mam sie zglosic gdy kolejny raz sie pojawi to brudzenie . ale na drugi dzien po wyjsciu od lekarza krwawienia nie bylo! od kilku dni moze 4 bola mnie piersi przy dotykaniu , i pobolewa podbrzusze.. kiedys mierzylam regularnie temp. ale ostatnio jakos zaprzestalam.. wiec dzis zmierzylam rano i byla 36,8 a zawsze mialam 36.5 w sobote niedizele i dzis biegam czesto siusiu do lazienki .. i teraz nie wiem co myslec co o tym myslicie? czy USG nie wykryloby ewentualnej ciazy? nic mnie nie piecze nie swedzi..

Nie wytrzymałam zrobiłam teścik i wyszły II jedna o wiele jaśniejsza, ale jest. Jutro powtórka z rana. Strasznie się cieszymy nie wiem czy nie za wcześnie ale trudno powstrzymać radość. Z ulotki wyczytaliśmy że gdybym nie była to druga kreska by się wcale nie pojawiła, a jest jaśniutka dlatego że stężenie hormonu jest słabsze.

reklama
Do góry