reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dokładnie to czekanie jest najgorsze. Myśmy dopiero w październiku zaczęli się starać ale jak się widzi że innym w koło od tak fajnie się udaje to aż smutno
Ja się staram z moim już rok bezskutecznie. Zbadalam hormony i wyszło, że mam wysoką prolaktyne dokładnie
40 ng/ml. Zaczęłam w tym cyklu brać castagnus i oczom nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam wczoraj dwie grube krechy na teście owulacyjnym. Byłam w szoku, jeszcze nie wiadomo czy nie przeszkadza taka prolaktyna a ziołowy lek by za szybko pomógł. Czas pokaże [emoji4]

reklama
A co ma być to będzie. :D W tym cyklu się nie spinamy, za dużo się dzieje...
Nie jesteś sama, wczoraj jak planowałam spokojny dzień to był bardzo stresujący.. Ale niestety z rodziną to się tylko na zdjęciu dobrze wychodzi.. Mam nadzieję, że tylko stres nie wpłynie jakoś na potencjalne zapłodnienie.

@Maliina to jesteśmy ten sam rocznik [emoji4]

@Migdalove ja się na wykresach nie znam, ale jak sama wiesz często jak się o tym nie myśli to się zachodzi, więc tego Ci życzę [emoji4]

@Tinia 3 dni po terminie @ to może zrób test? Bóle podbrzusza w terminie @ a bez niej to też objaw ciąży [emoji4]

Chyba wolę jeszcze poczekać z racji że mam nieregularne cykle a dziś 30 dc więc jeszcze sobie zostawię te powiedzmy 3 dni
@Maliina to jesteśmy ten sam rocznik [emoji4]

@Migdalove ja się na wykresach nie znam, ale jak sama wiesz często jak się o tym nie myśli to się zachodzi, więc tego Ci życzę [emoji4]

@Tinia 3 dni po terminie @ to może zrób test? Bóle podbrzusza w terminie @ a bez niej to też objaw ciąży [emoji4]

Ja w tej ciąży pochlonelam sporo apapu ze wzgledu na silne migreny. Chyba nigdy tyle glowa mnie nie bolala przez cale zycie co w tej ciazy.
Mnie w ciąży też często boli głowa, bardzo często przed nie miałam nigdy z tym problemu, na razie jeszcze nie brałam tabletki bo wolę przetrwać ale jak już nie dam rady to będę musiała :)

Ja się staram z moim już rok bezskutecznie. Zbadalam hormony i wyszło, że mam wysoką prolaktyne dokładnie
40 ng/ml. Zaczęłam w tym cyklu brać castagnus i oczom nie mogłam uwierzyć jak zobaczyłam wczoraj dwie grube krechy na teście owulacyjnym. Byłam w szoku, jeszcze nie wiadomo czy nie przeszkadza taka prolaktyna a ziołowy lek by za szybko pomógł. Czas pokaże [emoji4]
Przy takiej prolaktynie raczej ziołowy lek słabo pomoże :/ tutaj to już na bank bym brała bromka albo jego podobne zamienniki, a co na to lekarz ?

Zrobiłam sobie ciepły okład i na prawdę dużo lepiej ;) zwykle mnie takie bóle łapią ale przy okresie albo tuż przed nim.
Ja też wyjątkowo i bardzo ładne testy owulacyjne mi wyszły i temperatura też dużo lepiej wygląda niż w poprzednim cyklu, liczę na to że tym razem się uda ;)
Jakoś na flo ten wykres lepiej mi się czyta bo na ovufriend taki rozwleczony się wydaje i trudno wszelkie skoki na pierwszy rzut oka zauważyć
Najgorsze że zostawiłam swój termometr owulacyjny u rodziców, ponad sto km od Warszawy i jutro będę musiała użyć innego elektronicznego Zobacz załącznik 941722
Screenshot_20190210-212109.jpeg

reklama
Mnie w ciąży też często boli głowa, bardzo często przed nie miałam nigdy z tym problemu, na razie jeszcze nie brałam tabletki bo wolę przetrwać ale jak już nie dam rady to będę musiała :)
no mi lekarz powiedzial ze ten apap mi nie zaszkodzi a lepiej jak mi szybciej przejdzie niz ja sie ebde meczyc i wtedy dziecko tez to odczuwa.
o ile w 1 trymestrze mialam bole czeste tak teraz raz na tydzien rzadko sie zdarzy ze dwa razy. wiec to duza ulga dla mnie.

Do góry