reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Przy takiej prolaktynie raczej ziołowy lek słabo pomoże :/ tutaj to już na bank bym brała bromka albo jego podobne zamienniki, a co na to lekarz ?
Idę do lekarza 22 lutego wcześniej nie miał terminu. Nigdy wcześniej nie miałam dwóch kresek na teście, wyśle Ci zdjęcie jakie były. Zawsze miałam testową słabszą. A wczorajszy dzień był jakimś cudem. No zobaczę. Jeszcze 3 miesiące temu prolaktyne miałam 11 ech :(

reklama
no mi lekarz powiedzial ze ten apap mi nie zaszkodzi a lepiej jak mi szybciej przejdzie niz ja sie ebde meczyc i wtedy dziecko tez to odczuwa.
o ile w 1 trymestrze mialam bole czeste tak teraz raz na tydzien rzadko sie zdarzy ze dwa razy. wiec to duza ulga dla mnie.
Ja miałam kilka razy dopiero więc zobaczymy a pijesz dużo wody ? Ja piję jakoś mniej niż przed ciążą jak na złość :/ zmuszam się, ale wiesz jak jest jak nie masz ochoty to dupa :/

Więc albo z silnego stresu mi ta prolaktyne wywaliło w 10dc albo nie wiem bo na tescie owulacja wyszła.
20190209_092850.jpeg

Do lekarza idę także się nie martwię [emoji4]

Idę do lekarza 22 lutego wcześniej nie miał terminu. Nigdy wcześniej nie miałam dwóch kresek na teście, wyśle Ci zdjęcie jakie były. Zawsze miałam testową słabszą. A wczorajszy dzień był jakimś cudem. No zobaczę. Jeszcze 3 miesiące temu prolaktyne miałam 11 ech :(
Ja miałam wysoka prolaktynę i problemy z TSH, a testy owu idealnie pozytywne niestety jak się domyślasz tylko testy owu więc dupa, dopiero jak wyrównałam tarczycę i prolatyna spadła mi do 11 zaszkoczylo w pierwszym cyklu po przerwie ;)

Więc albo z silnego stresu mi ta prolaktyne wywaliło w 10dc albo nie wiem bo na tescie owulacja wyszła.Zobacz załącznik 941746
Teraz już nie mam zdjęć swoich testów owu, ale miałam naprawdę mega pozytywy, to tylko test owu więc nie sugerowała bym się nim też tak do końca, mi np test owu wychodził w dniu owu, max dzień przed gdzie powinien zdecydowanie szybciej bo bodajże od pozytywu owu jest w ciągu 48 h już nie pamiętam tej instrukcji ;)

Ja miałam kilka razy dopiero więc zobaczymy a pijesz dużo wody ? Ja piję jakoś mniej niż przed ciążą jak na złość :/ zmuszam się, ale wiesz jak jest jak nie mąż ochoty to dupa :/
ja odrzucilam na poczatku wszystko przez mdlosci i wymioty.. ale wody zawsze pilam i pije duzo.. i to najlepiej z cytryna przy mojej cukrzycy ciazowej swietnie sie sprawdza.

ale wiem jakie to uczucie kiedy nie idzie w siebie nic wmusic.

Więc albo z silnego stresu mi ta prolaktyne wywaliło w 10dc albo nie wiem bo na tescie owulacja wyszła.Zobacz załącznik 941746
zycze ci zeby to byla owulacja... moj lekarz nie wierzy i nie poleca tych testow ale kto wie?
wizytujemy w ten sam dzien ja tez 22.02 ale usg III trymestru ;d

mam nadzieje ze niebawem bede czytala wasze daty usg prenatalnych :)

ja odrzucilam na poczatku wszystko przez mdlosci i wymioty.. ale wody zawsze pilam i pije duzo.. i to najlepiej z cytryna przy mojej cukrzycy ciazowej swietnie sie sprawdza.

ale wiem jakie to uczucie kiedy nie idzie w siebie nic wmusic.
No właśnie :/ zawsze butelka szła w ciągu dnia a teraz jakoś nie koniecznie, staram się jak najwięcej pić bo mam te leukocyty w moczu i lekarz mówił, że 1,5l to takie minimum to i tak nie wypije czasami

Teraz już nie mam zdjęć swoich testów owu, ale miałam naprawdę mega pozytywy, to tylko test owu więc nie sugerowała bym się nim też tak do końca, mi np test owu wychodził w dniu owu, max dzień przed gdzie powinien zdecydowanie szybciej bo bodajże od pozytywu owu jest w ciągu 48 h już nie pamiętam tej instrukcji ;)
Zbadalam cały panel tarczycowy, testosteron, lh, fsh i wszystko w normie oprócz tej prolaktyny. Ja tam się cieszę z tej kreski bo w końcu ujrzałam ciemniejsze od kontrolnej. Idę do lekarza to się dowiem co jest grane ;)

reklama
Do góry