reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja tez mam tyłozgiecie .bez problemu zaszlam w ciaze.z corka w 3 cyklu starań i synem w 2 cyklu staran.ciaze bezproblemowe.tylko mocne mdłosci i wymioty do końca.porody tez naturalne szybkie 3,5 h.przy wspołzyciu od tak zwanego tyłu czasem lekko boli inaczej nic.tak wiec dziewczyny tylozgiecie w moim wypadku nie mialo wpływu na zajscie i przebieg ciazy.
No właśnie przy seksie od tyłu też mam ból tępy przechodzący na lewą stronę przydatków. Ale nie zawsze on występuje. Ten lekarz, który stwierdził, że mam zajść w ciążę żeby mieć normalne cykle i owulacje stwierdził tez, że mam dwurożną macicę, na szczęście u innych lekarzy nie potwierdziła się ta informacja.

reklama
W poprzednich cyklach robiłam raz dziennie, wieczorem. Ale z racji tego, że dzisiaj zrobiłam do południa, i jest dużo ciemniejszy niz wczorajszy robiony wieczorem, a jeszcze nie jest pozytywny to zastanawiam się czy nie zrobić pod wieczór drugiego testu

Właśnie ostatnia gdzieś przeczytałam, że dobrze jest robić dwa razy dziennie, bo jeśli peak był np w nocy to można przegapić [emoji6] stad moje pytanie [emoji23]
Trzymam kciuki [emoji1307]

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]

Właśnie ostatnia gdzieś przeczytałam, że dobrze jest robić dwa razy dziennie, bo jeśli peak był np w nocy to można przegapić [emoji6] stad moje pytanie [emoji23]
Trzymam kciuki [emoji1307]

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]
No właśnie to by się zgadzało. Bo kreski do końca nigdy nie wychodziły identyczne z kontrolną, a potem jaśniały więc stwierdziłam, że warto spróbować [emoji4] dam znać wieczorem czy coś z tego wyszło [emoji16]

Witam, u mnie dzisiaj 17 dc - wydaje mi się, że owulacja była w 15dc i w sumie jak sprawdziłam dzisiaj moje ostatnie 4 cykle to idealnie mam zaznaczoną w 15 dc, a wszystkie cykle 29-dniowe, choć zawsze miałam jakieś wyraźniejsze objawy niż teraz. No i wynika z tego tyle, że okres powinnam dostać 7.03, więc idealnie po 14 dniach od owu i tak było też w 4 poprzednich cyklach. Nie wiedziałam, że to tak książkowo u mnie wychodzi ;p
A dzisiaj znowu popołudnie spędzam u dentysty i tak się zastanawiam co zrobić, bo chyba teraz będę musiała zrobić zdjęcie rtg i wydaje mi się, że w tym cyklu się nie udało i spokojnie mogłabym zrobić, ale z drugiej strony to na 100% to nie wiem... A gdyby się okazało, że jednak się udało to co wtedy? Hmm musiałabym chyba poczekać z tym zdjęciem te 2 tygodnie, chociaż jestem w sumie niemal pewna ze nic z tego ;p ale marudzę ;p

Witam, u mnie dzisiaj 17 dc - wydaje mi się, że owulacja była w 15dc i w sumie jak sprawdziłam dzisiaj moje ostatnie 4 cykle to idealnie mam zaznaczoną w 15 dc, a wszystkie cykle 29-dniowe, choć zawsze miałam jakieś wyraźniejsze objawy niż teraz. No i wynika z tego tyle, że okres powinnam dostać 7.03, więc idealnie po 14 dniach od owu i tak było też w 4 poprzednich cyklach. Nie wiedziałam, że to tak książkowo u mnie wychodzi ;p
A dzisiaj znowu popołudnie spędzam u dentysty i tak się zastanawiam co zrobić, bo chyba teraz będę musiała zrobić zdjęcie rtg i wydaje mi się, że w tym cyklu się nie udało i spokojnie mogłabym zrobić, ale z drugiej strony to na 100% to nie wiem... A gdyby się okazało, że jednak się udało to co wtedy? Hmm musiałabym chyba poczekać z tym zdjęciem te 2 tygodnie, chociaż jestem w sumie niemal pewna ze nic z tego ;p ale marudzę ;p
Przy rtg powinni Cie zaslonić chyba.. poza tym to tylko rtg zęba.. nie wiem czy awaryjnie w ciąży tez nie robią ale mogę się mylić..

Przy rtg powinni Cie zaslonić chyba.. poza tym to tylko rtg zęba.. nie wiem czy awaryjnie w ciąży tez nie robią ale mogę się mylić..

Zrobiłam. Zapytałam babkę, która robiła mi rtg i powiedziała, że punktowe ma teraz bardzo małą dawkę promieniowania i więcej byłoby w samolocie. Przy panoramicznym stwierdziła, że możnaby się bardziej zastanawiać.

Byłam u tego innego lekarza dziś. Wszystko jest dobrze. Dzidziuś ma 6t4d. Zobaczyłam dziś bijące serduszko [emoji7]. Termin na 17 października. Dał mi zdjęcie z usg. Lekarz bardzo miły, troskliwy, ciągle dopytywal się czy mam jakieś pytania. Dał numer do siebie wrazie potrzeby. Całkiem inny niż ten tydzień temu.

Byłam u tego innego lekarza dziś. Wszystko jest dobrze. Dzidziuś ma 6t4d. Zobaczyłam dziś bijące serduszko [emoji7]. Termin na 17 października. Dał mi zdjęcie z usg. Lekarz bardzo miły, troskliwy, ciągle dopytywal się czy mam jakieś pytania. Dał numer do siebie wrazie potrzeby. Całkiem inny niż ten tydzień temu.

Super :* ciesze się że wszystko jest dobrze :) i ze w koncu trafilas do dobrego lekarza, to jest najważniejsze :)

reklama
Mialam tylozgiecie przed pierwszym porodem.
A ostatnio mnie zaskoczylo dwoch lekarzy, ktorzy robili mi usg w odstępie kilku dni na dwoch różnych maszynach i oboje powiedzieli, ze w tym momencie mam przodozgiecie.
Gdyby mi nie powiedzieli to nie wiedzialabym, ze coś sie zmienilo, zadnej roznicy w dyskomforcie przy kochaniu sie, owulacji, okresie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry