reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja tez mam tyłozgiecie .bez problemu zaszlam w ciaze.z corka w 3 cyklu starań i synem w 2 cyklu staran.ciaze bezproblemowe.tylko mocne mdłosci i wymioty do końca.porody tez naturalne szybkie 3,5 h.przy wspołzyciu od tak zwanego tyłu czasem lekko boli inaczej nic.tak wiec dziewczyny tylozgiecie w moim wypadku nie mialo wpływu na zajscie i przebieg ciazy.
No właśnie przy seksie od tyłu też mam ból tępy przechodzący na lewą stronę przydatków. Ale nie zawsze on występuje. Ten lekarz, który stwierdził, że mam zajść w ciążę żeby mieć normalne cykle i owulacje stwierdził tez, że mam dwurożną macicę, na szczęście u innych lekarzy nie potwierdziła się ta informacja.

reklama
W poprzednich cyklach robiłam raz dziennie, wieczorem. Ale z racji tego, że dzisiaj zrobiłam do południa, i jest dużo ciemniejszy niz wczorajszy robiony wieczorem, a jeszcze nie jest pozytywny to zastanawiam się czy nie zrobić pod wieczór drugiego testu

Właśnie ostatnia gdzieś przeczytałam, że dobrze jest robić dwa razy dziennie, bo jeśli peak był np w nocy to można przegapić [emoji6] stad moje pytanie [emoji23]
Trzymam kciuki [emoji1307]

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]

Właśnie ostatnia gdzieś przeczytałam, że dobrze jest robić dwa razy dziennie, bo jeśli peak był np w nocy to można przegapić [emoji6] stad moje pytanie [emoji23]
Trzymam kciuki [emoji1307]

atdc9vvjktz16vlw.png

PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]
No właśnie to by się zgadzało. Bo kreski do końca nigdy nie wychodziły identyczne z kontrolną, a potem jaśniały więc stwierdziłam, że warto spróbować [emoji4] dam znać wieczorem czy coś z tego wyszło [emoji16]

Witam, u mnie dzisiaj 17 dc - wydaje mi się, że owulacja była w 15dc i w sumie jak sprawdziłam dzisiaj moje ostatnie 4 cykle to idealnie mam zaznaczoną w 15 dc, a wszystkie cykle 29-dniowe, choć zawsze miałam jakieś wyraźniejsze objawy niż teraz. No i wynika z tego tyle, że okres powinnam dostać 7.03, więc idealnie po 14 dniach od owu i tak było też w 4 poprzednich cyklach. Nie wiedziałam, że to tak książkowo u mnie wychodzi ;p
A dzisiaj znowu popołudnie spędzam u dentysty i tak się zastanawiam co zrobić, bo chyba teraz będę musiała zrobić zdjęcie rtg i wydaje mi się, że w tym cyklu się nie udało i spokojnie mogłabym zrobić, ale z drugiej strony to na 100% to nie wiem... A gdyby się okazało, że jednak się udało to co wtedy? Hmm musiałabym chyba poczekać z tym zdjęciem te 2 tygodnie, chociaż jestem w sumie niemal pewna ze nic z tego ;p ale marudzę ;p

Witam, u mnie dzisiaj 17 dc - wydaje mi się, że owulacja była w 15dc i w sumie jak sprawdziłam dzisiaj moje ostatnie 4 cykle to idealnie mam zaznaczoną w 15 dc, a wszystkie cykle 29-dniowe, choć zawsze miałam jakieś wyraźniejsze objawy niż teraz. No i wynika z tego tyle, że okres powinnam dostać 7.03, więc idealnie po 14 dniach od owu i tak było też w 4 poprzednich cyklach. Nie wiedziałam, że to tak książkowo u mnie wychodzi ;p
A dzisiaj znowu popołudnie spędzam u dentysty i tak się zastanawiam co zrobić, bo chyba teraz będę musiała zrobić zdjęcie rtg i wydaje mi się, że w tym cyklu się nie udało i spokojnie mogłabym zrobić, ale z drugiej strony to na 100% to nie wiem... A gdyby się okazało, że jednak się udało to co wtedy? Hmm musiałabym chyba poczekać z tym zdjęciem te 2 tygodnie, chociaż jestem w sumie niemal pewna ze nic z tego ;p ale marudzę ;p
Przy rtg powinni Cie zaslonić chyba.. poza tym to tylko rtg zęba.. nie wiem czy awaryjnie w ciąży tez nie robią ale mogę się mylić..

Przy rtg powinni Cie zaslonić chyba.. poza tym to tylko rtg zęba.. nie wiem czy awaryjnie w ciąży tez nie robią ale mogę się mylić..

Zrobiłam. Zapytałam babkę, która robiła mi rtg i powiedziała, że punktowe ma teraz bardzo małą dawkę promieniowania i więcej byłoby w samolocie. Przy panoramicznym stwierdziła, że możnaby się bardziej zastanawiać.

Byłam u tego innego lekarza dziś. Wszystko jest dobrze. Dzidziuś ma 6t4d. Zobaczyłam dziś bijące serduszko [emoji7]. Termin na 17 października. Dał mi zdjęcie z usg. Lekarz bardzo miły, troskliwy, ciągle dopytywal się czy mam jakieś pytania. Dał numer do siebie wrazie potrzeby. Całkiem inny niż ten tydzień temu.

Byłam u tego innego lekarza dziś. Wszystko jest dobrze. Dzidziuś ma 6t4d. Zobaczyłam dziś bijące serduszko [emoji7]. Termin na 17 października. Dał mi zdjęcie z usg. Lekarz bardzo miły, troskliwy, ciągle dopytywal się czy mam jakieś pytania. Dał numer do siebie wrazie potrzeby. Całkiem inny niż ten tydzień temu.

Super :* ciesze się że wszystko jest dobrze :) i ze w koncu trafilas do dobrego lekarza, to jest najważniejsze :)

reklama
Mialam tylozgiecie przed pierwszym porodem.
A ostatnio mnie zaskoczylo dwoch lekarzy, ktorzy robili mi usg w odstępie kilku dni na dwoch różnych maszynach i oboje powiedzieli, ze w tym momencie mam przodozgiecie.
Gdyby mi nie powiedzieli to nie wiedzialabym, ze coś sie zmienilo, zadnej roznicy w dyskomforcie przy kochaniu sie, owulacji, okresie.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry