reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A co mieli powiedzieć. Zbadał ja powiedział że ciaza i już w 7 miesiącu krwawienia nie dostała. Lekarz jej powiedział tylko że czasami u kobiet się zdarza że miesiaczkuja przez pierwsze miesiące ciąży
No to brak mi słów na lekarza jeśli powiedział to tak jak to opisałaś. Oczywiście, zdarza się, że kobiety plamią i krwawią w pierwszym trymestrze i nie jest to czasami bardzo niebezpieczne ale nadal jednak jakieś ryzyko jest, jest jakieś podłoże i lekarze nie bagatelizują tego - dobrzy lekarze. Tak czy inaczej całe szczęście, że wszystko zakończyło się dobrze.
Gorzej jak niektóre dziewczyny naczytają się na forach, że krwawienie jest 'normalne' w pierwszym trymestrze i je będą bagatelizować bo ktoś przecież na forum napisał, że tak miał... Ale każdy ma swój rozum i zrobi jak uważa. :)
I serio nigdy w życiu oprócz forumowych opowieści, nie poznałam nikogo kto choćby w rodzinie miał osobę, która przez tak długi czas krwawiła tym bardziej regularnie w terminach miesiączki.

reklama
U mnie w rodzinie ma tak co druga kobieta w ciąży. Kuzynka w DE urodziła trójkę siostra trzecie rodzi w lipcu druga kuzynka urodziła 2 A ja straciłam ale nie przez krwawienie tylko były inne powody. Tylko że moja siostra poszła do ginekologa już po miesiączce dowiedziała się że jest w ciąży i już po wizycie u lekarza nie dostała miesiączki. Tak jak by organizm i mózg przyjął informację że pod sercem rośnie nowe życie i już miesiączka się zatrzymała. Nawet nie wiem jak mam to nazwać.

U mnie w rodzinie ma tak co druga kobieta w ciąży. Kuzynka w DE urodziła trójkę siostra trzecie rodzi w lipcu druga kuzynka urodziła 2 A ja straciłam ale nie przez krwawienie tylko były inne powody. Tylko że moja siostra poszła do ginekologa już po miesiączce dowiedziała się że jest w ciąży i już po wizycie u lekarza nie dostała miesiączki. Tak jak by organizm i mózg przyjął informację że pod sercem rośnie nowe życie i już miesiączka się zatrzymała. Nawet nie wiem jak mam to nazwać.
Czyli to może mieć podłoże w genach, że tak macie. :)

Właśnie mi gin jeszcze w Polsce powiedział że mogę tak mieć ale mam się tym nie sugerować ponieważ każda kobieta jest inna i ciaza też każda jest inna. Np moja siostra przy pierwszej ciąży tak miała A teraz przy ostatnich dwuch okres się od razu zatrzymał i nie miała żadnych plamien nawet w czasie ciąży .

Aż mi się przypomniała moja sąsiadka co się dowiedziała u lekarza, że jest w 6mc, ani objawów, krwawienia w czasie miesiączek, testy negatywne. Ona trochę dość przy kości to nawet nie zauważyła dopiero jak się zle poczuła poszła do lekarza a tu niespodzianka

Dlatego mówię że wszystko jest możliwe. W teorii jest wszystko super wyjaśnione ale w praktyce jest całkiem inaczej. O tym trzeba pamiętać że nie każda kobieta jest taka sama i że u każdej kobiety ciaza będzie taka sama. Niestety nie ma takiej możliwości. Moja siostra też jest otyla i gdyby nie zwykła kontrola u gin to by nie wiedziała że jest w ciąży. Nie które kobiety o ciazy dowiadują się dopiero na porodowce A zwłaszcza kobiety otyle bo nie które nawet mają problem z odczuciem ruchów dziecka.

reklama
Do góry