reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Witajcie.
Ja wstalam ze zgaga jak nigdy :p
Wskoczylam wczoraj na wage i jakie moje zdziwienie bylo ze jestem na minusie 2kg od wagi poczatkowej. Jednak te mdlodci zrobily swoje. Do dzis jem malutko bo moj zoladek jakby sie skurczyl i nie mam mozliwosci zjesc normalnie. Smieje sie do M ze musze byc czesciej w ciazy skoro chudne. Za to w pierwszej zaszalalam i tam moja waga piela sie tylko w gore. Jednak rozwaga i rozsadek sie przydaja.

Witajcie.
Ja wstalam ze zgaga jak nigdy :p
Wskoczylam wczoraj na wage i jakie moje zdziwienie bylo ze jestem na minusie 2kg od wagi poczatkowej. Jednak te mdlodci zrobily swoje. Do dzis jem malutko bo moj zoladek jakby sie skurczyl i nie mam mozliwosci zjesc normalnie. Smieje sie do M ze musze byc czesciej w ciazy skoro chudne. Za to w pierwszej zaszalalam i tam moja waga piela sie tylko w gore. Jednak rozwaga i rozsadek sie przydaja.

Ja w pierwszej ciąży nie pilnowałam za bardzo wagi. Było mi wszystko jedno. Dziecko było najważniejsze. W drugiej już starałam się pilnować już wagi. Długo nie tyłam. Nawet przez okres świat bożego narodzenia waga nie poszła w górę. Co do mojej wagi miałam bardzo surowego lekarza, ktory nie chciał bym przytyła wiecej niż 10kg. Przytyłam w każdej ciąży po 15kg.

Ja w ciąży 18 kg na plus, po 3 mcach -23kg także ten :p karmienie piersia rzadzi chociaz ja mam wrażenie ze u mnie to byla sama woda bo bylam mega opuchnięta, może przez cukrzyce?
Miłej niedzieli dziewczynki :*

Ja w ciąży 18 kg na plus, po 3 mcach -23kg także ten [emoji14] karmienie piersia rzadzi chociaz ja mam wrażenie ze u mnie to byla sama woda bo bylam mega opuchnięta, może przez cukrzyce?
Ja przytyłam 12 kg a w ciągu pół roku schudłam 28 kg :) też uważam że to karmienie piersią mi w tym pomogło. Teraz zaczynam z dużą niższa waga niż wtedy i chciałabym dobić max do 62 kg :)

Ja w pierwszej ciąży nie pilnowałam za bardzo wagi. Było mi wszystko jedno. Dziecko było najważniejsze. W drugiej już starałam się pilnować już wagi. Długo nie tyłam. Nawet przez okres świat bożego narodzenia waga nie poszła w górę. Co do mojej wagi miałam bardzo surowego lekarza, ktory nie chciał bym przytyła wiecej niż 10kg. Przytyłam w każdej ciąży po 15kg.
Czyli mamy podobnie. W pierwszej wyszlam z zalozenia jestem w ciazy wszystko mi wolno potem jakos zrzuce.. Jakie bylo moje zdziwienie jak sie okazalo ze bylam na plusie 24kg. Mordęga to byla i teraz pilnuje. Moj lekarz właśnie jakis taki dziwny... Az nie poznaje go. Za to raz byłam prywatnie jak moj byl na urlopie u innego lekarza i tamtem pelen wywiad zrobil spytal ile przytylam w pierwszej i powiedzial ze w tej będzie pilnowal by nie powtorzyc wyczynu. I powiem wam ze to byl jednorazowy wyskok do tego lekarza ale po kolejnej wizycie umowie sie do niego. Przyjmuje w przychodni no i jest ordynatorem ginekologii i poloznictwa. Dlugo myslalam nad zmiana i to jest ten moment.

Ja w ciąży 18 kg na plus, po 3 mcach -23kg także ten :p karmienie piersia rzadzi chociaz ja mam wrażenie ze u mnie to byla sama woda bo bylam mega opuchnięta, może przez cukrzyce?
Tez mi sie woda zatrzymywala.. Bylam opuchnieta i swedzialo mnie cale cialo. Polozyli mnie do szpitala bo podejrzewali zatrucie ciazowe zwlaszcza ze cisnienie skakalo. Ale po 3 dniach lezenia bylam o polowe mniejsza i kostki na nogach widzialam.
Czy mozliwe jest mieć cukrzyce a krzywa tego nie wykaze? W pierwszej ciazy niby nie mialam ale tak sie zastanawiam..

reklama
Czyli mamy podobnie. W pierwszej wyszlam z zalozenia jestem w ciazy wszystko mi wolno potem jakos zrzuce.. Jakie bylo moje zdziwienie jak sie okazalo ze bylam na plusie 24kg. Mordęga to byla i teraz pilnuje. Moj lekarz właśnie jakis taki dziwny... Az nie poznaje go. Za to raz byłam prywatnie jak moj byl na urlopie u innego lekarza i tamtem pelen wywiad zrobil spytal ile przytylam w pierwszej i powiedzial ze w tej będzie pilnowal by nie powtorzyc wyczynu. I powiem wam ze to byl jednorazowy wyskok do tego lekarza ale po kolejnej wizycie umowie sie do niego. Przyjmuje w przychodni no i jest ordynatorem ginekologii i poloznictwa. Dlugo myslalam nad zmiana i to jest ten moment.
Ja właśnie mam wilczy apetyt czasami i ciężko to opanować, mało tego jak nie zjem, to mnie aż telepie i zawroty głowy mam... muszę się nauczyć jesc mało a częściej ;)

Do góry