reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny mam szybkie pytanie wiele tu mądrych głów :)! Robiłam morfologię i hemoglobina super 14,9 ale żelazo totalnie do dupy 34 a norma od 50 :(
Hej :) morfologię odczytuje się całościowo, na to najlepiej niech spojrzy lekarz. Nie znamy też norm,jakie ma Twoje laboratorium. Natomiast ja sama miałam żelazo w okolicy 40, zaczęłam pić Floradix i mega polecam. Nie dość,że samopoczucie lepsze, to jeszcze żelazo się podniosło. A to witaminki, bez recepty, więc na pewno nie zaszkodzi :) poza tym w ciąży myślałam,że spadnie, a tu wzrosło do ponad 80 :) ale mój lekarz mówi,że żelaza w ciąży się nie bada, bo to z morfologii można wyczytać ewentualną anemię, a badanie żelaza jest niemiarodajne w ciąży.

reklama
Hej :) morfologię odczytuje się całościowo, na to najlepiej niech spojrzy lekarz. Nie znamy też norm,jakie ma Twoje laboratorium. Natomiast ja sama miałam żelazo w okolicy 40, zaczęłam pić Floradix i mega polecam. Nie dość,że samopoczucie lepsze, to jeszcze żelazo się podniosło. A to witaminki, bez recepty, więc na pewno nie zaszkodzi :) poza tym w ciąży myślałam,że spadnie, a tu wzrosło do ponad 80 :) ale mój lekarz mówi,że żelaza w ciąży się nie bada, bo to z morfologii można wyczytać ewentualną anemię, a badanie żelaza jest niemiarodajne w ciąży.
Pozostała morfologia w normie oczywiście lekarz zaraz rzuci okiem pytałam z ciekawości czy któraś tak miała :) że morfologia w porządku, a żelazo totalnie w dole :) dzięki za polecenie witamin :)

Pozostała morfologia w normie oczywiście lekarz zaraz rzuci okiem pytałam z ciekawości czy któraś tak miała :) że morfologia w porządku, a żelazo totalnie w dole :) dzięki za polecenie witamin :)
ja tym razem jak nigdy HGB w normie cud;p
IMG_20181019_103522.jpg

Załączniki

• IMG_20181019_103522.jpg
    IMG_20181019_103522.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 316
Mam nadzieję, że będzie dobrze tym razem. Chociaż to bardzo dziwne, że u Ciebie często pojawiają sie te cienie więc ja bym to sprawdziła bo może coś się zaczyna ale np jest niski progesteron.
Że nie potrafi się zagnieździć? Też już o tym myślałam. Albo mam coś z endometrium że nie potrafi jajeczko poszukać sobie miejsca żeby się wgrysc. Ja już tyle razy się zawiodłam że wolę poczekać czy @ przyjdzie ale chciałabym żeby już się nie zjawiła :)

Hmm czy to rzeczywiście 15 tydzień [emoji57]
Ogólnie to czuję się dobrze, dzidzia też. Plamienie się nie powtórzyło. Jedynie tylko coraz bardziej dokuczają bóle pachwin i więzadeł. A tak to mam chyba doła :( mam nadzieje, że już nic się nie wydarzy i że moge być spokojna. Za 6 dni mam swoją kontrolną wizytę u położnej :( Na usg w szpitalu mi nawet nie pokazali małej :( I tak wątpie dalej, ale zobacze co powie lekarka bo jej ufam bardziej
Screenshot_2018-10-19-10-57-59(1).jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-10-19-10-57-59(1).jpg
    Screenshot_2018-10-19-10-57-59(1).jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 243
Trochę się niecierpliwe bo brzuch mam jak się dobrze najem, na razie to wzdęcia powiększają mi brzuch a tak to może coś tam się próbuje zaokrąglić. Mojej mamie wybił w 5 miesiącu. Wiem, że na taką ładną piłeczkę pewnie musze poczekać [emoji57]

Cześć dziewczyny.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź bo oszaleje.
6 tygodni urodziłam w czwartym tygodniu po porodzie współżylam w środę dostałam okres jest bardzo ale to bardzo obfita do tego skrzepy lecą.. czy to normalne?
A może poronienie ?

Że nie potrafi się zagnieździć? Też już o tym myślałam. Albo mam coś z endometrium że nie potrafi jajeczko poszukać sobie miejsca żeby się wgrysc. Ja już tyle razy się zawiodłam że wolę poczekać czy @ przyjdzie ale chciałabym żeby już się nie zjawiła :)

No właśnie o tym pomyślałam, że może być słabe endometrium, niski progesteron i jest problem zagnieżdzeniem. Badałaś grubość endometrium po owulacji? No ja trzymam kciuki, żeby było dobrze tym razem :)

Cześć dziewczyny.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź bo oszaleje.
6 tygodni urodziłam w czwartym tygodniu po porodzie współżylam w środę dostałam okres jest bardzo ale to bardzo obfita do tego skrzepy lecą.. czy to normalne?
A może poronienie ?
Nie wiem czy dobrze rozmumiem, że rodziłaś 6 tygodni temu? I stosunek był 2 tygnodnie temu? Jeżeli tak to trudno powiedzieć, może to być nadal połóg, może okres albo wczesnie poronienie. Poza tym nie powinno się wpółżyć w trakcie połogu z tego co wiem...

reklama
Do góry