reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny mam szybkie pytanie wiele tu mądrych głów :)! Robiłam morfologię i hemoglobina super 14,9 ale żelazo totalnie do dupy 34 a norma od 50 :(
Hej :) morfologię odczytuje się całościowo, na to najlepiej niech spojrzy lekarz. Nie znamy też norm,jakie ma Twoje laboratorium. Natomiast ja sama miałam żelazo w okolicy 40, zaczęłam pić Floradix i mega polecam. Nie dość,że samopoczucie lepsze, to jeszcze żelazo się podniosło. A to witaminki, bez recepty, więc na pewno nie zaszkodzi :) poza tym w ciąży myślałam,że spadnie, a tu wzrosło do ponad 80 :) ale mój lekarz mówi,że żelaza w ciąży się nie bada, bo to z morfologii można wyczytać ewentualną anemię, a badanie żelaza jest niemiarodajne w ciąży.

reklama
Hej :) morfologię odczytuje się całościowo, na to najlepiej niech spojrzy lekarz. Nie znamy też norm,jakie ma Twoje laboratorium. Natomiast ja sama miałam żelazo w okolicy 40, zaczęłam pić Floradix i mega polecam. Nie dość,że samopoczucie lepsze, to jeszcze żelazo się podniosło. A to witaminki, bez recepty, więc na pewno nie zaszkodzi :) poza tym w ciąży myślałam,że spadnie, a tu wzrosło do ponad 80 :) ale mój lekarz mówi,że żelaza w ciąży się nie bada, bo to z morfologii można wyczytać ewentualną anemię, a badanie żelaza jest niemiarodajne w ciąży.
Pozostała morfologia w normie oczywiście lekarz zaraz rzuci okiem pytałam z ciekawości czy któraś tak miała :) że morfologia w porządku, a żelazo totalnie w dole :) dzięki za polecenie witamin :)

Pozostała morfologia w normie oczywiście lekarz zaraz rzuci okiem pytałam z ciekawości czy któraś tak miała :) że morfologia w porządku, a żelazo totalnie w dole :) dzięki za polecenie witamin :)
ja tym razem jak nigdy HGB w normie cud;p
IMG_20181019_103522.jpg

Załączniki

• IMG_20181019_103522.jpg
    IMG_20181019_103522.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 308
Mam nadzieję, że będzie dobrze tym razem. Chociaż to bardzo dziwne, że u Ciebie często pojawiają sie te cienie więc ja bym to sprawdziła bo może coś się zaczyna ale np jest niski progesteron.
Że nie potrafi się zagnieździć? Też już o tym myślałam. Albo mam coś z endometrium że nie potrafi jajeczko poszukać sobie miejsca żeby się wgrysc. Ja już tyle razy się zawiodłam że wolę poczekać czy @ przyjdzie ale chciałabym żeby już się nie zjawiła :)

Hmm czy to rzeczywiście 15 tydzień [emoji57]
Ogólnie to czuję się dobrze, dzidzia też. Plamienie się nie powtórzyło. Jedynie tylko coraz bardziej dokuczają bóle pachwin i więzadeł. A tak to mam chyba doła :( mam nadzieje, że już nic się nie wydarzy i że moge być spokojna. Za 6 dni mam swoją kontrolną wizytę u położnej :( Na usg w szpitalu mi nawet nie pokazali małej :( I tak wątpie dalej, ale zobacze co powie lekarka bo jej ufam bardziej
Screenshot_2018-10-19-10-57-59(1).jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-10-19-10-57-59(1).jpg
    Screenshot_2018-10-19-10-57-59(1).jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 235
Trochę się niecierpliwe bo brzuch mam jak się dobrze najem, na razie to wzdęcia powiększają mi brzuch a tak to może coś tam się próbuje zaokrąglić. Mojej mamie wybił w 5 miesiącu. Wiem, że na taką ładną piłeczkę pewnie musze poczekać [emoji57]

Cześć dziewczyny.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź bo oszaleje.
6 tygodni urodziłam w czwartym tygodniu po porodzie współżylam w środę dostałam okres jest bardzo ale to bardzo obfita do tego skrzepy lecą.. czy to normalne?
A może poronienie ?

Że nie potrafi się zagnieździć? Też już o tym myślałam. Albo mam coś z endometrium że nie potrafi jajeczko poszukać sobie miejsca żeby się wgrysc. Ja już tyle razy się zawiodłam że wolę poczekać czy @ przyjdzie ale chciałabym żeby już się nie zjawiła :)

No właśnie o tym pomyślałam, że może być słabe endometrium, niski progesteron i jest problem zagnieżdzeniem. Badałaś grubość endometrium po owulacji? No ja trzymam kciuki, żeby było dobrze tym razem :)

Cześć dziewczyny.
Proszę o jak najszybszą odpowiedź bo oszaleje.
6 tygodni urodziłam w czwartym tygodniu po porodzie współżylam w środę dostałam okres jest bardzo ale to bardzo obfita do tego skrzepy lecą.. czy to normalne?
A może poronienie ?
Nie wiem czy dobrze rozmumiem, że rodziłaś 6 tygodni temu? I stosunek był 2 tygnodnie temu? Jeżeli tak to trudno powiedzieć, może to być nadal połóg, może okres albo wczesnie poronienie. Poza tym nie powinno się wpółżyć w trakcie połogu z tego co wiem...

reklama
Do góry