reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
To się tym nie martwić i po prostu normalnie funkcjonować? W piątek mamy imprezkę na mieście ze znajomymi, szczerze mówiąc to planowałam iść - nawet mąż mi mówi że jak mi nic nie jest to żebym szła. Ale szczerze mówiąc nie wiem [emoji23] wydawało mi się że będę siedzieć zagryzając śledzia nutellą i oglądać ubranka dla dzieci na necie [emoji23][emoji23] mam mocno mieszane uczucia, rozgrzeszcie mnie albo powiedzcie żebym na dupie siedziała [emoji14]

Daj spokoj [emoji846] ja tez byłam na mieście i to kilka razy. Fakt, ze wracam wcześniej j nie zarywam nocy. [emoji16]Jutro np. lecimy na wakacje. Normalnie pracuje. Normalnie funkcjonuje. Ciąża to nie choroba. A jak wszystko jest ok to tym bardziej możesz śmialo sibie wyjść. Tylko unikaj miejsc dla palących i palaczy [emoji846] mówię z perspektywy osoby palącej przed ciąża [emoji846]

reklama
Nie, nie mogą, ale przede wszystkim zależy na jaki okres masz umowę ? Jeśli umowa na czas określony to nie mogą ci jej rozwiązać jeśli w dniu rozwiązania była byś w 12 tygodniu ciąży, po drugie przecież nie musisz informować pracodawcy odrazu, że jesteś w ciąży, równie dobrze możesz powiedzieć po 12 tc no chyba, że chcesz brać odrazu zwolnienie, ale to zależy od umowy już ...

Odrazu l4 mam skrocona szyjke i odrazu krazek i lezenie od poczatku

Daj spokoj [emoji846] ja tez byłam na mieście i to kilka razy. Fakt, ze wracam wcześniej j nie zarywam nocy. [emoji16]Jutro np. lecimy na wakacje. Normalnie pracuje. Normalnie funkcjonuje. Ciąża to nie choroba. A jak wszystko jest ok to tym bardziej możesz śmialo sibie wyjść. Tylko unikaj miejsc dla palących i palaczy [emoji846] mówię z perspektywy osoby palącej przed ciąża [emoji846]
Udanego urlopu życzę w takim razie! :D uspokoiłaś mnie :) ale zgodzę się - ciąża to świetny sposób na całkowite zaprzestanie palenia, ja też popalałam wcześniej

U mnie chyba rzeczywiście po owu. Chyba trafiliśmy w sedno. Już śluz biało-kremowy, w ogole w środku nagle mega ciepło.
Po zakupach ból jak na @. Odpoczywam teraz spokojnie.
To teraz w spokoju czekamy 2 tygodnie. Coś czuję, że ten cykl daliście radami będzie dużo różowego brokatu za kilka m-cy [emoji6]

Dziewczyny, trochę mnie niepokoi to, że nie mam jakichś specjalnych objawów.. Was mdli, jakieś wymioty, omdlenia a ja praktycznie nic :/ tyle co ten brzuch po prostu "czuję" i trochę bardziej senna jestem. Możliwe że to jeszcze za wcześnie? Albo że mnie ominą te wszystkie gorsze dolegliwości? Zaczynam 7tc właśnie. Co myślicie?
Ja mam tylko senność i lekki bol piersi. W poprzednich ciazach nie wymiotowalam, jedynie mdłości ale to chyba później się zaczęły. Baw się dobrze tylko wstrzymać się z ubrankami jak pisze dziewczyny hihi

Odrazu l4 mam skrocona szyjke i odrazu krazek i lezenie od poczatku
No to jeśli umowa będzie się kończyła a ty będziesz w 12 tc to muszą ci przedłużyć do dnia porodu jeśli będzie się kończyła poniżej 12 tc pracodawca ma prawo jej nie przedłużać, ale jeśli będziesz ciągła L4 bez przerwy to przejmie cię ZUS tylko później chyba macierzyńskiego nie ma z tego co kojarzę

Dziewczyny, trochę mnie niepokoi to, że nie mam jakichś specjalnych objawów.. Was mdli, jakieś wymioty, omdlenia a ja praktycznie nic :/ tyle co ten brzuch po prostu "czuję" i trochę bardziej senna jestem. Możliwe że to jeszcze za wcześnie? Albo że mnie ominą te wszystkie gorsze dolegliwości? Zaczynam 7tc właśnie. Co myślicie?

Ja też pierwszy trymestr przeszłam bezobjawowo. Jedynie w 9tc przyszedł ból cycków a od kilku dni czuję podbrzusze. I to wszystko do tej pory. :)

Zmijka ja też 7 tydz i też nie. Mam za dużo objawów . Zemdli mnie czasem ale bez szału mija ... A tak to szybciej się męczę ...więc miejmy nadzieję że objawy nas miną a z dzidzi będzie ok

Ja też pierwszy trymestr przeszłam bezobjawowo. Jedynie w 9tc przyszedł ból cycków a od kilku dni czuję podbrzusze. I to wszystko do tej pory. :)

Ja z kolei ból cycków mam od owu. Do tej pory dotknąć się nie mogę i zmieniłam miseczkę B na C i liczę na to, ze już większe nie będa. [emoji846] Naleze zdecydowanie do zwolenników mniejszych rozmiarów.

My wróciliśmy właśnie z zakupów i jestem wręcz wściekła... Jeszcze niedawno Tesco było do 24:00 a teraz do 22:00... Wydaje się co to za głupi problem a jak mój wraca z pracy prawie o 21 to zakupy są robione po pracy a teraz znowu na szybko wszystko. Ehh... Jak ja bym chciała wrócić z powrotem w łódzkie, wioska niby a nawet bar mają 24h a tu Malbork niby miasto turystyczne a w późnych godzinach nie ma gdzie iść zjeść ani zakupów zrobić. To sobie ponarzekałam. :D

reklama
ciesz sie kochana. mnie tak ostro wzielo w 7+4. wwszystko przed Toba.

Do góry