reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja biorę 800 mg kwasu foliowego i mój M. 400 mg

A ten olej z wiesiołka to stosujecie cały cykl czy tylko do owu i w dni płodne? Bo ja w sumie biore z przyzwyczajenia ale nie wiem czy dobrze robie ze łykamy (oboje z M. go łykamy)
Olej z wiesiolka tylko do owu sie bierze, w drugiej fazie cyklu juz nie bo moze powodować miniskurcze macicy i utrudniac zagniezdzenie i utrzymanie ewentualnej ciazy.

reklama
No czytałam o tym właśnie... to była moja pierwsza baardzo upragniona ciąża;( najgorsze jest to ze tak długo się staraliśmy i jeszcze strata ;(( to boli najgorzej...
Hej Irenka, bardzo mi przykro że do nas wracasz w takich okolicznościach... Ale dobra wiadomość jest taka, że skoro raz ujrzałaś dwie kreski to znaczy że jesteście na pewno płodni:* sporo z nas ciągle tu się udziela bez żadnych dwukreskowych wieści...

Też ostatnio się zastanawiałam co u niej i też podczytałam.... Takie to smutne:(
Ostatnio też myślałam co z @Velvetka?? Jak nas podczytujesz to daj znać, co u Ciebie??
Cześć Kochana❤️ Próbuje Was nadrobić ale chyba nie dam rady... tyle nadrukowalyscie a mnie dosyć dawno tu nie było :( No niestety mi się nie udało, nie wiem czemu życie jest takie niesprawiedliwe ;( cieszymy się z 2 kreseczek a tak na prawde nie wiemy co nas czeka, pierwsze 3 mce niepewne, ale i kolejne 6 tez... ja bałam się cieszyć, choć w głębi duszy mnie rozpieralo ze szczęścia, no ale niestety nie trwało to długo ;((

Hej Irenka, bardzo mi przykro że do nas wracasz w takich okolicznościach... Ale dobra wiadomość jest taka, że skoro raz ujrzałaś dwie kreski to znaczy że jesteście na pewno płodni:* sporo z nas ciągle tu się udziela bez żadnych dwukreskowych wieści...
Fakt to mi daje wiarę❤️ jak już raz się udało to znaczy, ze chyba jest Ok- choć i tak badanie nasienia obowiązkowo chcemy zrobic, bo mieliśmy to zrobic przed ciąża jeszcze

Olej z wiesiolka tylko do owu sie bierze, w drugiej fazie cyklu juz nie bo moze powodować miniskurcze macicy i utrudniac zagniezdzenie i utrzymanie ewentualnej ciazy.

O matko! To od jutra przestaję go brać! [emoji15][emoji15][emoji15]
Ale M. mój może?

Czegoś jeszcze się wystrzegać?

Jeśli chodzi o testy ma owu to mi te z Domowego Laboratorium pokazały dwie mocne kreski a z Allegro blade jak papier :/ ledwo jakiekolwiek kolory.

Fakt to mi daje wiarę[emoji173]️ jak już raz się udało to znaczy, ze chyba jest Ok- choć i tak badanie nasienia obowiązkowo chcemy zrobic, bo mieliśmy to zrobic przed ciąża jeszcze
Badania nasienia to dobry pomysł, chociażby żeby psychicznie "odciążyć" M. i upewnić się że wszystko jest ok :) my już mamy to zaliczone, na szczęście wyniki ma bardzo dobre, więc problem tkwi tylko we mnie i braku owu

Widać tu coś?

Załączniki

• 20180712_204036.jpg
    20180712_204036.jpg
    620,2 KB · Wyświetleń: 118
O kurcze tu nie widać. Na żywo jest delikatny cień. Test robiony wieczorem. Rano powtórka - może będzie bardziej wyraźny...

reklama
O matko! To od jutra przestaję go brać! [emoji15][emoji15][emoji15]
Ale M. mój może?

Czegoś jeszcze się wystrzegać?

Jeśli chodzi o testy ma owu to mi te z Domowego Laboratorium pokazały dwie mocne kreski a z Allegro blade jak papier :/ ledwo jakiekolwiek kolory.
Jak jestes po owu to jak najbardziej nie bierz juz. Pamietaj, Tylko od 1dc do owu.

Nie wiem jak to wplywa na facetów i w jakim celu twoj tz przyjmuje wiec sie nie wypowiem.

Do góry