reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja biorę 800 mg kwasu foliowego i mój M. 400 mg

A ten olej z wiesiołka to stosujecie cały cykl czy tylko do owu i w dni płodne? Bo ja w sumie biore z przyzwyczajenia ale nie wiem czy dobrze robie ze łykamy (oboje z M. go łykamy)
Olej z wiesiolka tylko do owu sie bierze, w drugiej fazie cyklu juz nie bo moze powodować miniskurcze macicy i utrudniac zagniezdzenie i utrzymanie ewentualnej ciazy.

reklama
No czytałam o tym właśnie... to była moja pierwsza baardzo upragniona ciąża;( najgorsze jest to ze tak długo się staraliśmy i jeszcze strata ;(( to boli najgorzej...
Hej Irenka, bardzo mi przykro że do nas wracasz w takich okolicznościach... Ale dobra wiadomość jest taka, że skoro raz ujrzałaś dwie kreski to znaczy że jesteście na pewno płodni:* sporo z nas ciągle tu się udziela bez żadnych dwukreskowych wieści...

Też ostatnio się zastanawiałam co u niej i też podczytałam.... Takie to smutne:(
Ostatnio też myślałam co z @Velvetka?? Jak nas podczytujesz to daj znać, co u Ciebie??
Cześć Kochana❤️ Próbuje Was nadrobić ale chyba nie dam rady... tyle nadrukowalyscie a mnie dosyć dawno tu nie było :( No niestety mi się nie udało, nie wiem czemu życie jest takie niesprawiedliwe ;( cieszymy się z 2 kreseczek a tak na prawde nie wiemy co nas czeka, pierwsze 3 mce niepewne, ale i kolejne 6 tez... ja bałam się cieszyć, choć w głębi duszy mnie rozpieralo ze szczęścia, no ale niestety nie trwało to długo ;((

Hej Irenka, bardzo mi przykro że do nas wracasz w takich okolicznościach... Ale dobra wiadomość jest taka, że skoro raz ujrzałaś dwie kreski to znaczy że jesteście na pewno płodni:* sporo z nas ciągle tu się udziela bez żadnych dwukreskowych wieści...
Fakt to mi daje wiarę❤️ jak już raz się udało to znaczy, ze chyba jest Ok- choć i tak badanie nasienia obowiązkowo chcemy zrobic, bo mieliśmy to zrobic przed ciąża jeszcze

Olej z wiesiolka tylko do owu sie bierze, w drugiej fazie cyklu juz nie bo moze powodować miniskurcze macicy i utrudniac zagniezdzenie i utrzymanie ewentualnej ciazy.

O matko! To od jutra przestaję go brać! [emoji15][emoji15][emoji15]
Ale M. mój może?

Czegoś jeszcze się wystrzegać?

Jeśli chodzi o testy ma owu to mi te z Domowego Laboratorium pokazały dwie mocne kreski a z Allegro blade jak papier :/ ledwo jakiekolwiek kolory.

Fakt to mi daje wiarę[emoji173]️ jak już raz się udało to znaczy, ze chyba jest Ok- choć i tak badanie nasienia obowiązkowo chcemy zrobic, bo mieliśmy to zrobic przed ciąża jeszcze
Badania nasienia to dobry pomysł, chociażby żeby psychicznie "odciążyć" M. i upewnić się że wszystko jest ok :) my już mamy to zaliczone, na szczęście wyniki ma bardzo dobre, więc problem tkwi tylko we mnie i braku owu

Widać tu coś?

Załączniki

• 20180712_204036.jpg
    20180712_204036.jpg
    620,2 KB · Wyświetleń: 115
O kurcze tu nie widać. Na żywo jest delikatny cień. Test robiony wieczorem. Rano powtórka - może będzie bardziej wyraźny...

reklama
O matko! To od jutra przestaję go brać! [emoji15][emoji15][emoji15]
Ale M. mój może?

Czegoś jeszcze się wystrzegać?

Jeśli chodzi o testy ma owu to mi te z Domowego Laboratorium pokazały dwie mocne kreski a z Allegro blade jak papier :/ ledwo jakiekolwiek kolory.
Jak jestes po owu to jak najbardziej nie bierz juz. Pamietaj, Tylko od 1dc do owu.

Nie wiem jak to wplywa na facetów i w jakim celu twoj tz przyjmuje wiec sie nie wypowiem.

Do góry