reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
IMG_1942.JPG

zobacz - coś tu się chciało pojawić. Rano koniecznie powtórka!

Załączniki

• IMG_1942.JPG
    IMG_1942.JPG
    616,3 KB · Wyświetleń: 260
reklama
@IrenaX bardzo mi przykro z powodu straty. Ja też przez to przeszłam w lutym w piątek trafiłam do szpitala i do niedzieli codziennie podawali mi tabletki żebym się sama oczysciła ale niestety w pon.byl zabieg lekarz powiedział aby go traktować jako 1dc i że @ powinna przyjść po takim okresie jakie do tej pory miałam cykle i rzeczywiście @ przyszła w 28dc.

Witam nowe straczki i nadal trzymam kciuki ✊ ✊ ✊ za pozytywy.

U mnie 26dc więc czekam na @ albo lepiej nie:D:p

Witam się z Wami ponownie dziewczyny! Może pamiętacie mnie jeszcze... wracam do Was pomalutku, a to dlatego ze niestety nie powiodło mi się z ciąża;( może przypomnę moja historie...
Rok i 7 mcy starałam się z moim partnerem o dzidziusia, aż w koncu w czerwcu br. ukazały się 2 kreseczki - nie mogłam w to uwierzyć! Niestety mój entuzjazm został szybko przygaszony... na pierwszej wizycie u mojej gin wyniki bety 22,6 i progesteronu 8,6 nie rokowały najlepiej. (Może już wtedy on miała racje) ale ja miałam nadzieje, modliłam się i czekałam, robiłam co jakiś czas betę - przyrastala ładnie- w głębi duszy się cieszyłam, cały czas myślałam, czy bd wszystko dobrze, stresowałam się:( na kolejnej wizycie potwierdziła ciąże jednak, znowu nie miała dobrych wieści - wysłała mnie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej! O matko ;( znowu płacz i stres. Spędziłam tam 3 dni, na szczęście (w drugim dniu) pęcherzyk pojawił się w jamie macicy... uff jaka ulga. Zmieniłam lekarza. Po tygodniu wizyta u nowego gina, wszystko pięknie, ładnie - niestety zarodka nie widać (wg om 8tydzien ciąży) słowa lekarza, zeby powtórzyć betę po 48h powinna się podwoić w ten dzień było 4 tys. (To na drugi dzień 8 tys. powinno być) a u mnie niestety przyrosło tylko do 5161. Lekarz powiedział ze jeśli będzie niższa mam do niego zadzwonić. No i co 6.07 br. wysłał mnie do szpitala... były to moje najgorsze 2 dni... w piątek, dowiedziałam się ze pęcherzyk zoltkowy jest tak duzy jak pęcherzyk ciążowy - miał 6mm:( wiec coś tu nie grało, w sobotę zas, ze ciąża obumarła;(( szok i niedowierzanie, płacz i rozpacz ;(( sprawdzili jeszcze betę 5188 urosła tylko o 20ml;(( odrazu tabletki dopochwowe na poronienie a po 6h miałam zabieg ;( nie wiedziałam co mnie czeka, a było to najgorsze przeżycie w moim życiu ten bol, skurcze, wymioty, biegunka- myślałam ze umrę ;(( nie zycze nikomu tego co przeszłam ;(( (może głupio to zabrzmi) ale jest jeden plus, nie było widać zarodka- może Dzieki temu właśnie jakos sobie radzę, trzymam się, choć jest ciężko- bo nie da się tego zapomnieć, ale myśle ze gorzej bylo by mi się pozbierać gdybym widziała, np. fasolkę z serduszkiem ;(( także dziewczyny myśle, ze pomalutku bede tu zaglądać i dołączę oficjalnie za jakiś czas, bo nie wyobrażam sobie życia bez Aniołka, chce się starać i mam nadzieje, ze niedługo będzie mi dana ponownie zostać mama... a tymczasem regeneruje się, bo cały czas krwawię i pomału dochodzę do siebie...

Irenka, no oczywiście że Cie pamiętamy. Pamiętam jak bardzo się stresowalas niskimi wynikami i w ogole, więc tym bardziej jest mi przykro, że Cię to spotkało :(. Sciskam mocno i trzymaj się kochana :( na pewno jeszcze zostaniesz mamusia, a póki co kuruj się i zdrówiej i trzymam kciuki za nowe starania niebawem.

@IrenaX bardzo mi przykro z powodu straty. Ja też przez to przeszłam w lutym w piątek trafiłam do szpitala i do niedzieli codziennie podawali mi tabletki żebym się sama oczysciła ale niestety w pon.byl zabieg lekarz powiedział aby go traktować jako 1dc i że @ powinna przyjść po takim okresie jakie do tej pory miałam cykle i rzeczywiście @ przyszła w 28dc.

Witam nowe straczki i nadal trzymam kciuki [emoji110] [emoji110] [emoji110] za pozytywy.

A zdradz mi, ile.cyklow odczekaliscie zanim po zabiegu ponownie zaczeliscie sie starac?
Mi kazał lekarz 3 cykle,ale jestem narwana i bede teraz po 2 miesiączce próbować

Witam nowe straczki i nadal trzymam kciuki ✊ ✊ ✊ za pozytywy.

Idziemy leb w leb bo tez mam 26dc.

A zdradz mi, ile.cyklow odczekaliscie zanim po zabiegu ponownie zaczeliscie sie starac?
Mi kazał lekarz 3 cykle,ale jestem narwana i bede teraz po 2 miesiączce próbować

Na pierwszej wizycie zaraz po @ powiedział że właśnie mam owu ale zaleca zaczekać 3cykle. Zaczęliśmy się starać po 4. I teraz właśnie jest 1cs po poronieniu.

Idziemy leb w leb bo tez mam 26dc.
Ale ja twarda będę i testa zrobię dopiero w poniedziałek :D jak @ nie zawita;) a M już mię pyta czy czasem w ciąży nie jestem bo humory mam jak z pracy wracam a to buty nie tak ustawione, a to samochód źle zaparkować na podjeździe i wiele innych. A ja mu że nie tylko @ się zbliża :D

reklama
Do góry