reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
IMG_1335.JPG

Mój dzisiejszy test owu. Wczoraj biało dziś już tak [emoji173]️

Załączniki

• IMG_1335.JPG
    IMG_1335.JPG
    308 KB · Wyświetleń: 320
reklama
Dzień dobry.

Ja nadal walczę z bólem zęba. Dziś dzwonię i się umawiam na jakąś wizytę bo oszaleję[emoji24]

Zobacz załącznik 871647

A to mój wykresik póki co.
Ciekawe jak to będzie z tą owu. Dziś 10dc - cykle średnio 32 dni - czekam na dzień kiedy te kreski w testach owu choć cieniem nie będą ;)

Bólu zęba radzę nie lekceważyć przy staraniach. W artykułach typu "Jak się przygotować do ciąży" radzą zawsze by wyleczyć zęby, bo ewentualny stan zapalny jest groźny dla ciąży.

Witam.
W związku z tym, że rozpoczęliśmy intensywne starania, w mojej głowie rodzi się co raz więcej pytań... m.in. czy któraś z Was starała się o dziecko zaraz po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych? Jak długo po ich odstawieniu czekałyście aż cykle wrócą do normy? Dodam, że brałam antykoncepcję, bo chciałam a nie musiałam :-)
No i łapię te wszystkie fluidy :-)

Na lipcówkach jest dziewczyna, która 12 lat brała tabletki i zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu. :)

Wykres...ja miałam tylko jeden taki "ciążowy"-ten co wstawiłam. Pozostałe dwa wcale nie były typowo ciążowe, zwykłe. Jedynie długość fazy lutealnej wskazywała na ciążę i tak było.

Gratuluję dwóch kreseczek.

@-Aia- a pamiętasz od ktorego dnia cyklu miałaś te zwiastuny?

Ja juz po pracy i ide spać. Głowa z bólu zaraz mu pęknie. Czuje się strasznie.

Bólu zęba radzę nie lekceważyć przy staraniach. W artykułach typu "Jak się przygotować do ciąży" radzą zawsze by wyleczyć zęby, bo ewentualny stan zapalny jest groźny dla ciąży.

Na lipcówkach jest dziewczyna, która 12 lat brała tabletki i zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu. :)
O Oli pewnie piszesz :) ona już na wylocie farciara :D

Dziewczyny mam do Was pytanie ;)
Jutro idę na badania na profil tarczycowy i w rejestracji poinformowali mnie żebym była naczco, ale powiedźcie proszę czy mogę przed tym napić się wody niegazowanej czy nic kompletnie ? Zawsze pierwsze co robię sięgam po wodę jak wstaje stąd też moje pytanie [emoji14]

@patuśka cześć :)! Mam nadzieję, że zaraz znowu do nas dołączysz :).
Co do temperatury, to trzeba nanosić na wykres zawsze pierwszą mierzoną po obudzeniu się. Najlepiej ustalić godzinę pomiaru dopasowaną do naszego trybu dziennego, żeby była jak najbardziej stała. Np. ja mam 6 rano, bo tak się budzę do pracy. W dni wolne mam ustawiony budzik, mierzę i znowu zasypiam ;). Moja temperatura z różnych godzin też się bardzo różni. Zwykle to jest 0,15 - 0,2 w górę wraz ze wskazówkami zegara ;).

@Maliina po 20 dniu cyklu na bank (zwykle miałam 27 dniowe). Na pewno nie wcześniej. Trzymam kciuki za Ciebie. Który u Ciebie dc?

U mnie dzisiaj 19 dc. Nie wiem kiedy miałam owu, bo tylko temperaturę mierzę, a wykres jeszcze się nie wyklarował ;), ale zakładam, że już była. Po śluzie i bólach jajników wnioskuję, że między 14 a 18 dc. Jakaś tam szansa na ciążę jest, ale nie napracowaliśmy się zbytnio ;). Teraz już tylko czekam do @ 9 lipca.

@maroosia godzina 0 nadciąga :D! Super!

reklama
U mnie dzisiaj pierwszy dzień cyklu.
Mam pytanie o witaminę D, suplementujecie ją? Czytalam, że niedobory pojawiają się raczej między jesienią a wiosną. Ja teraz biorę folik, B12 i MgB6 co jest dla mnie nowością bo nie przepadam za sztuczną suplementacją ;)

Do góry