reklama
agrafka07
Fanka BB :)
Dzień dobry.
Ja nadal walczę z bólem zęba. Dziś dzwonię i się umawiam na jakąś wizytę bo oszaleję[emoji24]
Zobacz załącznik 871647
A to mój wykresik póki co.
Ciekawe jak to będzie z tą owu. Dziś 10dc - cykle średnio 32 dni - czekam na dzień kiedy te kreski w testach owu choć cieniem nie będą
Bólu zęba radzę nie lekceważyć przy staraniach. W artykułach typu "Jak się przygotować do ciąży" radzą zawsze by wyleczyć zęby, bo ewentualny stan zapalny jest groźny dla ciąży.
Witam.
W związku z tym, że rozpoczęliśmy intensywne starania, w mojej głowie rodzi się co raz więcej pytań... m.in. czy któraś z Was starała się o dziecko zaraz po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych? Jak długo po ich odstawieniu czekałyście aż cykle wrócą do normy? Dodam, że brałam antykoncepcję, bo chciałam a nie musiałam :-)
No i łapię te wszystkie fluidy :-)
Na lipcówkach jest dziewczyna, która 12 lat brała tabletki i zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu.
O Oli pewnie piszesz ona już na wylocie farciaraBólu zęba radzę nie lekceważyć przy staraniach. W artykułach typu "Jak się przygotować do ciąży" radzą zawsze by wyleczyć zęby, bo ewentualny stan zapalny jest groźny dla ciąży.
Na lipcówkach jest dziewczyna, która 12 lat brała tabletki i zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu.
paulina1994
Dziewczyny mam do Was pytanie
Jutro idę na badania na profil tarczycowy i w rejestracji poinformowali mnie żebym była naczco, ale powiedźcie proszę czy mogę przed tym napić się wody niegazowanej czy nic kompletnie ? Zawsze pierwsze co robię sięgam po wodę jak wstaje stąd też moje pytanie [emoji14]
Jutro idę na badania na profil tarczycowy i w rejestracji poinformowali mnie żebym była naczco, ale powiedźcie proszę czy mogę przed tym napić się wody niegazowanej czy nic kompletnie ? Zawsze pierwsze co robię sięgam po wodę jak wstaje stąd też moje pytanie [emoji14]
agrafka07
O Oli pewnie piszesz ona już na wylocie farciara
Tak tak, Olę mam na myśli. Złoty strzał lada moment się rozpakuje.
@patuśka cześć ! Mam nadzieję, że zaraz znowu do nas dołączysz .
Co do temperatury, to trzeba nanosić na wykres zawsze pierwszą mierzoną po obudzeniu się. Najlepiej ustalić godzinę pomiaru dopasowaną do naszego trybu dziennego, żeby była jak najbardziej stała. Np. ja mam 6 rano, bo tak się budzę do pracy. W dni wolne mam ustawiony budzik, mierzę i znowu zasypiam . Moja temperatura z różnych godzin też się bardzo różni. Zwykle to jest 0,15 - 0,2 w górę wraz ze wskazówkami zegara .
@Maliina po 20 dniu cyklu na bank (zwykle miałam 27 dniowe). Na pewno nie wcześniej. Trzymam kciuki za Ciebie. Który u Ciebie dc?
U mnie dzisiaj 19 dc. Nie wiem kiedy miałam owu, bo tylko temperaturę mierzę, a wykres jeszcze się nie wyklarował , ale zakładam, że już była. Po śluzie i bólach jajników wnioskuję, że między 14 a 18 dc. Jakaś tam szansa na ciążę jest, ale nie napracowaliśmy się zbytnio . Teraz już tylko czekam do @ 9 lipca.
@maroosia godzina 0 nadciąga ! Super!
Co do temperatury, to trzeba nanosić na wykres zawsze pierwszą mierzoną po obudzeniu się. Najlepiej ustalić godzinę pomiaru dopasowaną do naszego trybu dziennego, żeby była jak najbardziej stała. Np. ja mam 6 rano, bo tak się budzę do pracy. W dni wolne mam ustawiony budzik, mierzę i znowu zasypiam . Moja temperatura z różnych godzin też się bardzo różni. Zwykle to jest 0,15 - 0,2 w górę wraz ze wskazówkami zegara .
@Maliina po 20 dniu cyklu na bank (zwykle miałam 27 dniowe). Na pewno nie wcześniej. Trzymam kciuki za Ciebie. Który u Ciebie dc?
U mnie dzisiaj 19 dc. Nie wiem kiedy miałam owu, bo tylko temperaturę mierzę, a wykres jeszcze się nie wyklarował , ale zakładam, że już była. Po śluzie i bólach jajników wnioskuję, że między 14 a 18 dc. Jakaś tam szansa na ciążę jest, ale nie napracowaliśmy się zbytnio . Teraz już tylko czekam do @ 9 lipca.
@maroosia godzina 0 nadciąga ! Super!
martoosia04
[USER=22048]@maroosia godzina 0 nadciąga ! Super![/USER]
Podekscytowanie +10000!!! [emoji23][emoji23]
reklama
Genadia
U mnie dzisiaj pierwszy dzień cyklu.
Mam pytanie o witaminę D, suplementujecie ją? Czytalam, że niedobory pojawiają się raczej między jesienią a wiosną. Ja teraz biorę folik, B12 i MgB6 co jest dla mnie nowością bo nie przepadam za sztuczną suplementacją
Mam pytanie o witaminę D, suplementujecie ją? Czytalam, że niedobory pojawiają się raczej między jesienią a wiosną. Ja teraz biorę folik, B12 i MgB6 co jest dla mnie nowością bo nie przepadam za sztuczną suplementacją