reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
IMG_1335.JPG

Mój dzisiejszy test owu. Wczoraj biało dziś już tak [emoji173]️

Załączniki

• IMG_1335.JPG
    IMG_1335.JPG
    308 KB · Wyświetleń: 317
reklama
Dzień dobry.

Ja nadal walczę z bólem zęba. Dziś dzwonię i się umawiam na jakąś wizytę bo oszaleję[emoji24]

Zobacz załącznik 871647

A to mój wykresik póki co.
Ciekawe jak to będzie z tą owu. Dziś 10dc - cykle średnio 32 dni - czekam na dzień kiedy te kreski w testach owu choć cieniem nie będą ;)

Bólu zęba radzę nie lekceważyć przy staraniach. W artykułach typu "Jak się przygotować do ciąży" radzą zawsze by wyleczyć zęby, bo ewentualny stan zapalny jest groźny dla ciąży.

Witam.
W związku z tym, że rozpoczęliśmy intensywne starania, w mojej głowie rodzi się co raz więcej pytań... m.in. czy któraś z Was starała się o dziecko zaraz po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych? Jak długo po ich odstawieniu czekałyście aż cykle wrócą do normy? Dodam, że brałam antykoncepcję, bo chciałam a nie musiałam :-)
No i łapię te wszystkie fluidy :-)

Na lipcówkach jest dziewczyna, która 12 lat brała tabletki i zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu. :)

Wykres...ja miałam tylko jeden taki "ciążowy"-ten co wstawiłam. Pozostałe dwa wcale nie były typowo ciążowe, zwykłe. Jedynie długość fazy lutealnej wskazywała na ciążę i tak było.

Gratuluję dwóch kreseczek.

@-Aia- a pamiętasz od ktorego dnia cyklu miałaś te zwiastuny?

Ja juz po pracy i ide spać. Głowa z bólu zaraz mu pęknie. Czuje się strasznie.

Bólu zęba radzę nie lekceważyć przy staraniach. W artykułach typu "Jak się przygotować do ciąży" radzą zawsze by wyleczyć zęby, bo ewentualny stan zapalny jest groźny dla ciąży.

Na lipcówkach jest dziewczyna, która 12 lat brała tabletki i zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu. :)
O Oli pewnie piszesz :) ona już na wylocie farciara :D

Dziewczyny mam do Was pytanie ;)
Jutro idę na badania na profil tarczycowy i w rejestracji poinformowali mnie żebym była naczco, ale powiedźcie proszę czy mogę przed tym napić się wody niegazowanej czy nic kompletnie ? Zawsze pierwsze co robię sięgam po wodę jak wstaje stąd też moje pytanie [emoji14]

@patuśka cześć :)! Mam nadzieję, że zaraz znowu do nas dołączysz :).
Co do temperatury, to trzeba nanosić na wykres zawsze pierwszą mierzoną po obudzeniu się. Najlepiej ustalić godzinę pomiaru dopasowaną do naszego trybu dziennego, żeby była jak najbardziej stała. Np. ja mam 6 rano, bo tak się budzę do pracy. W dni wolne mam ustawiony budzik, mierzę i znowu zasypiam ;). Moja temperatura z różnych godzin też się bardzo różni. Zwykle to jest 0,15 - 0,2 w górę wraz ze wskazówkami zegara ;).

@Maliina po 20 dniu cyklu na bank (zwykle miałam 27 dniowe). Na pewno nie wcześniej. Trzymam kciuki za Ciebie. Który u Ciebie dc?

U mnie dzisiaj 19 dc. Nie wiem kiedy miałam owu, bo tylko temperaturę mierzę, a wykres jeszcze się nie wyklarował ;), ale zakładam, że już była. Po śluzie i bólach jajników wnioskuję, że między 14 a 18 dc. Jakaś tam szansa na ciążę jest, ale nie napracowaliśmy się zbytnio ;). Teraz już tylko czekam do @ 9 lipca.

@maroosia godzina 0 nadciąga :D! Super!

reklama
U mnie dzisiaj pierwszy dzień cyklu.
Mam pytanie o witaminę D, suplementujecie ją? Czytalam, że niedobory pojawiają się raczej między jesienią a wiosną. Ja teraz biorę folik, B12 i MgB6 co jest dla mnie nowością bo nie przepadam za sztuczną suplementacją ;)

Do góry