reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie możecie sie tak stresować dziewczyny. Wiem, że to kolejne dni czekania. Wiem, że się dłużą. Ale wszystko dzieje się z jakiegoś powodu. Serio.

Wszystkie w końcu ujrzymy II kreski i spotkamy się na ciążowych wątkach.

reklama
U mnie 1dc o okropny dzień..... Już mam dosyć tych starań, co miesiąc tego rozczarowania i łez że znowu nie wyszło.... Chyba nie jest mi dane być w ciąży.... A jeszcze męża praca mnie denerwuje, miał wyjeżdżać na maks 2 dni a od 3 tygodni nie ma go po 4 i teraz jeszcze w weekend ma jechać... Przez tą jego pracę tylko marnujemy cykle..... Takim sposobem nigdy nie będziemy mieli dzieci, najpierw on nie chciał i zbieralismy pieniądze na budowę a teraz jak w końcu poczuł że chce mieć dzieci to ta głupia praca i jak widać nie wychodzi... Do lekarza mam dopiero na 14 sierpnia, chyba zwariuje do tej wizyty niech mi w końcu da jakiś plan działania może jakieś badania..... Z dobrych rzeczy dzisiaj tylko tyle że w następnym tygodniu ruszamy z budową domu.... A na noc do pracy ..... Brrr ale jestem wściekła.... :realmad::realmad::realmad:
Ja przed pierwsza ciąża miałam za wysoką prolaktynę, teraz niestety znowu to samo więc może warto sobie to badanie zrobić i TSH, nieuregulowane TSH niestety skutecznie może blokować zajście w ciążę, mi teraz wyszło wysokie idę za 2 tyg do endokrynologa ;) który u ciebie cykl starań ?

U mnie cos czuje ze pozytyw jutro bedzie czyli w sobote owu:)

Załączniki

• 20180628_185406.jpg
    20180628_185406.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
U mnie dzisiaj pierwszy dzień cyklu.
Mam pytanie o witaminę D, suplementujecie ją? Czytalam, że niedobory pojawiają się raczej między jesienią a wiosną. Ja teraz biorę folik, B12 i MgB6 co jest dla mnie nowością bo nie przepadam za sztuczną suplementacją ;)
Mój ginekolog zawsze mówi tylko o suplementacji kwasu foliowego, a też często słyszałam o tej witaminie D :) latem chyba odpuszczę ale we wrześniu może się zdecyduje zacząć łykać

@paulina1994 teraz 8cs... Tarczyca w porządku , prolaktyna za wysoka 27,85 a gin twierdzi że w porządku dlatego idę do endokrynologa ginekologa ale dopiero 14 sierpnia 2,5 miesiąca czekam na wizytę....

Dziewczyny mam do Was pytanie ;)
Jutro idę na badania na profil tarczycowy i w rejestracji poinformowali mnie żebym była naczco, ale powiedźcie proszę czy mogę przed tym napić się wody niegazowanej czy nic kompletnie ? Zawsze pierwsze co robię sięgam po wodę jak wstaje stąd też moje pytanie [emoji14]
Przed badaniem krwi wskazane jest wypić szklankę wody [emoji3]

Czy mi się wydaje czy ciemnieje??

Edit: ewidentnie ciemnieje zrobilam czarnobiale i wyrazniejsza krecha. Dziewczyny!!! Chyba będę miała owulacje!! !

Ale testy wszystkie zużylam z domowego laboratorium.

Załączniki

• IMG_20180628_195139.jpg
    IMG_20180628_195139.jpg
    656,8 KB · Wyświetleń: 101
  • IMG_20180628_195745.jpg
    IMG_20180628_195745.jpg
    622,1 KB · Wyświetleń: 85
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry