reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Nie możecie sie tak stresować dziewczyny. Wiem, że to kolejne dni czekania. Wiem, że się dłużą. Ale wszystko dzieje się z jakiegoś powodu. Serio.

Wszystkie w końcu ujrzymy II kreski i spotkamy się na ciążowych wątkach.

reklama
U mnie 1dc o okropny dzień..... Już mam dosyć tych starań, co miesiąc tego rozczarowania i łez że znowu nie wyszło.... Chyba nie jest mi dane być w ciąży.... A jeszcze męża praca mnie denerwuje, miał wyjeżdżać na maks 2 dni a od 3 tygodni nie ma go po 4 i teraz jeszcze w weekend ma jechać... Przez tą jego pracę tylko marnujemy cykle..... Takim sposobem nigdy nie będziemy mieli dzieci, najpierw on nie chciał i zbieralismy pieniądze na budowę a teraz jak w końcu poczuł że chce mieć dzieci to ta głupia praca i jak widać nie wychodzi... Do lekarza mam dopiero na 14 sierpnia, chyba zwariuje do tej wizyty niech mi w końcu da jakiś plan działania może jakieś badania..... Z dobrych rzeczy dzisiaj tylko tyle że w następnym tygodniu ruszamy z budową domu.... A na noc do pracy ..... Brrr ale jestem wściekła.... :realmad::realmad::realmad:
Ja przed pierwsza ciąża miałam za wysoką prolaktynę, teraz niestety znowu to samo więc może warto sobie to badanie zrobić i TSH, nieuregulowane TSH niestety skutecznie może blokować zajście w ciążę, mi teraz wyszło wysokie idę za 2 tyg do endokrynologa ;) który u ciebie cykl starań ?

U mnie cos czuje ze pozytyw jutro bedzie czyli w sobote owu:)

Załączniki

• 20180628_185406.jpg
    20180628_185406.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
U mnie dzisiaj pierwszy dzień cyklu.
Mam pytanie o witaminę D, suplementujecie ją? Czytalam, że niedobory pojawiają się raczej między jesienią a wiosną. Ja teraz biorę folik, B12 i MgB6 co jest dla mnie nowością bo nie przepadam za sztuczną suplementacją ;)
Mój ginekolog zawsze mówi tylko o suplementacji kwasu foliowego, a też często słyszałam o tej witaminie D :) latem chyba odpuszczę ale we wrześniu może się zdecyduje zacząć łykać

@paulina1994 teraz 8cs... Tarczyca w porządku , prolaktyna za wysoka 27,85 a gin twierdzi że w porządku dlatego idę do endokrynologa ginekologa ale dopiero 14 sierpnia 2,5 miesiąca czekam na wizytę....

Dziewczyny mam do Was pytanie ;)
Jutro idę na badania na profil tarczycowy i w rejestracji poinformowali mnie żebym była naczco, ale powiedźcie proszę czy mogę przed tym napić się wody niegazowanej czy nic kompletnie ? Zawsze pierwsze co robię sięgam po wodę jak wstaje stąd też moje pytanie [emoji14]
Przed badaniem krwi wskazane jest wypić szklankę wody [emoji3]

Czy mi się wydaje czy ciemnieje??

Edit: ewidentnie ciemnieje zrobilam czarnobiale i wyrazniejsza krecha. Dziewczyny!!! Chyba będę miała owulacje!! !

Ale testy wszystkie zużylam z domowego laboratorium.

Załączniki

• IMG_20180628_195139.jpg
    IMG_20180628_195139.jpg
    656,8 KB · Wyświetleń: 100
  • IMG_20180628_195745.jpg
    IMG_20180628_195745.jpg
    622,1 KB · Wyświetleń: 84
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry