reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wiesz co mam podobnie [emoji33][emoji23] 5 tc a wygladam jak w 5 miesiącu...

ckaiyx8d63pd6voi.png
Nie grzesz!:p

reklama
@lili78 nie testowałaś już więcej? Ja dziś 33 dc po owu chyba 13 dni, mia£am jutro sikać ale przeciągne jeszcze dzień :) pewnie i tak bym zobaczyła biel.... a tak to może okres przyjdzie ;)

Dziewczyny pisałyście kiedyś o testach owu które wychodzą pozytywne w ciąży.
Tak z ciekawości Wam pisze.
Jak wiedziałam już że jestem w ciąży zrobiłam test owulacyjny (zostały mi te tanie z allegro które podczas owulacji nigdy pozytywne mi nie wyszły). W okresie kiedy powinnam dostać okres bez ciąży nawet nie miałam cień cienia kreski, a wtedy wyszła bardzo jasna- no ale przecież dalej test wyszedł negatywy.
Właśnie poszłam sikać i siknelam na ostatni owulacyjny test. Bo po co ma leżeć [emoji23] wyszedł pozytywny. Nawet kreska testową mocniejsza od kontrolnej. W poniedziałek miałam dostać okres więc jest tydzień po terminie @.dodam że kreska wyszła mocna od razu. Zanim zdążyła pojawić się kontrolna kreska. Nie trzeba było czekać tych 5-10 min
Oczywiście pisze czysto tak informatycznie bo nie raz to kogoś zastanawia :) zostajemy nadal przy tym oczywiście że testy owu są do owu a ciążowe do ciąży [emoji23]
A dlaczego testu owu mogą, a nie muszą wykrywać ciążę?
Wyczytałam gdzieś w necie że bhcg jest bardzo podobny do lh i dlatego testy owu mogą mylić jeden hormon z drugim.
1514228807-684bd8cff8fa929f-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png

Witam sie Swiatecznie :)
dawno mnie nie bylo ale czasu bylo brak w szale zakupow i gotowania (jak u wszystkich) ;)
Ale nadrabiam zaleglosci i wszystkim babyboomowym kolezankom zycze zdrowka, szczescia, spelnienia marzen i oczywiscie tego na co wszystkie tak czekamy czyli 2 kreseczki a potem zdrowe i sliczne bobaski ;)
Gratuluje wszystkich pozytywow a juz zaciazonym zycze spokojnych ciaz i szybkiego rozwiazania.
Trzymajcie sie i lencie sie w swieta co dzis i ja wreszcie czynie ;)
Buziaki

Dziewczyny pisałyście kiedyś o testach owu które wychodzą pozytywne w ciąży.
Tak z ciekawości Wam pisze.
Jak wiedziałam już że jestem w ciąży zrobiłam test owulacyjny (zostały mi te tanie z allegro które podczas owulacji nigdy pozytywne mi nie wyszły). W okresie kiedy powinnam dostać okres bez ciąży nawet nie miałam cień cienia kreski, a wtedy wyszła bardzo jasna- no ale przecież dalej test wyszedł negatywy.
Właśnie poszłam sikać i siknelam na ostatni owulacyjny test. Bo po co ma leżeć [emoji23] wyszedł pozytywny. Nawet kreska testową mocniejsza od kontrolnej. W poniedziałek miałam dostać okres więc jest tydzień po terminie @.dodam że kreska wyszła mocna od razu. Zanim zdążyła pojawić się kontrolna kreska. Nie trzeba było czekać tych 5-10 min
Oczywiście pisze czysto tak informatycznie bo nie raz to kogoś zastanawia :) zostajemy nadal przy tym oczywiście że testy owu są do owu a ciążowe do ciąży [emoji23]
A dlaczego testu owu mogą, a nie muszą wykrywać ciążę?
Wyczytałam gdzieś w necie że bhcg jest bardzo podobny do lh i dlatego testy owu mogą mylić jeden hormon z drugim.
1514228807-684bd8cff8fa929f-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png
No właśnie z tym podobno różnie bywa, i u innych w ciąży testy owulacyjne wychodzą pozytywnie u innych negatywnie, więc nie ma co się tym kierować :D No a jak widać tydzień po terminie ci dopiero test wyszedł tak pozytywny :D A w wcześniej ciąży czyli terminie @ wyszła jeszcze słaba kreska :D

No właśnie z tym podobno różnie bywa, i u innych w ciąży testy owulacyjne wychodzą pozytywnie u innych negatywnie, więc nie ma co się tym kierować :D No a jak widać tydzień po terminie ci dopiero test wyszedł tak pozytywny :D A w wcześniej ciąży czyli terminie @ wyszła jeszcze słaba kreska :D
Dlatego ciąży nie stwierdzi bo po prostu za niski poziom bhcg jest :) a jak już wiesz o ciąży to test owu już nic nie zmienia [emoji14] także test owu może wyjść w ciąży ale nie potwierdzi ani nie zaprzeczy ciąży [emoji23]

ckaiyx8d63pd6voi.png

reklama
Do góry