reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wiesz co mam podobnie [emoji33][emoji23] 5 tc a wygladam jak w 5 miesiącu...

ckaiyx8d63pd6voi.png
Nie grzesz!:p

reklama
@lili78 nie testowałaś już więcej? Ja dziś 33 dc po owu chyba 13 dni, mia£am jutro sikać ale przeciągne jeszcze dzień :) pewnie i tak bym zobaczyła biel.... a tak to może okres przyjdzie ;)

Dziewczyny pisałyście kiedyś o testach owu które wychodzą pozytywne w ciąży.
Tak z ciekawości Wam pisze.
Jak wiedziałam już że jestem w ciąży zrobiłam test owulacyjny (zostały mi te tanie z allegro które podczas owulacji nigdy pozytywne mi nie wyszły). W okresie kiedy powinnam dostać okres bez ciąży nawet nie miałam cień cienia kreski, a wtedy wyszła bardzo jasna- no ale przecież dalej test wyszedł negatywy.
Właśnie poszłam sikać i siknelam na ostatni owulacyjny test. Bo po co ma leżeć [emoji23] wyszedł pozytywny. Nawet kreska testową mocniejsza od kontrolnej. W poniedziałek miałam dostać okres więc jest tydzień po terminie @.dodam że kreska wyszła mocna od razu. Zanim zdążyła pojawić się kontrolna kreska. Nie trzeba było czekać tych 5-10 min
Oczywiście pisze czysto tak informatycznie bo nie raz to kogoś zastanawia :) zostajemy nadal przy tym oczywiście że testy owu są do owu a ciążowe do ciąży [emoji23]
A dlaczego testu owu mogą, a nie muszą wykrywać ciążę?
Wyczytałam gdzieś w necie że bhcg jest bardzo podobny do lh i dlatego testy owu mogą mylić jeden hormon z drugim.
1514228807-684bd8cff8fa929f-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png

Witam sie Swiatecznie :)
dawno mnie nie bylo ale czasu bylo brak w szale zakupow i gotowania (jak u wszystkich) ;)
Ale nadrabiam zaleglosci i wszystkim babyboomowym kolezankom zycze zdrowka, szczescia, spelnienia marzen i oczywiscie tego na co wszystkie tak czekamy czyli 2 kreseczki a potem zdrowe i sliczne bobaski ;)
Gratuluje wszystkich pozytywow a juz zaciazonym zycze spokojnych ciaz i szybkiego rozwiazania.
Trzymajcie sie i lencie sie w swieta co dzis i ja wreszcie czynie ;)
Buziaki

Dziewczyny pisałyście kiedyś o testach owu które wychodzą pozytywne w ciąży.
Tak z ciekawości Wam pisze.
Jak wiedziałam już że jestem w ciąży zrobiłam test owulacyjny (zostały mi te tanie z allegro które podczas owulacji nigdy pozytywne mi nie wyszły). W okresie kiedy powinnam dostać okres bez ciąży nawet nie miałam cień cienia kreski, a wtedy wyszła bardzo jasna- no ale przecież dalej test wyszedł negatywy.
Właśnie poszłam sikać i siknelam na ostatni owulacyjny test. Bo po co ma leżeć [emoji23] wyszedł pozytywny. Nawet kreska testową mocniejsza od kontrolnej. W poniedziałek miałam dostać okres więc jest tydzień po terminie @.dodam że kreska wyszła mocna od razu. Zanim zdążyła pojawić się kontrolna kreska. Nie trzeba było czekać tych 5-10 min
Oczywiście pisze czysto tak informatycznie bo nie raz to kogoś zastanawia :) zostajemy nadal przy tym oczywiście że testy owu są do owu a ciążowe do ciąży [emoji23]
A dlaczego testu owu mogą, a nie muszą wykrywać ciążę?
Wyczytałam gdzieś w necie że bhcg jest bardzo podobny do lh i dlatego testy owu mogą mylić jeden hormon z drugim.
1514228807-684bd8cff8fa929f-aaaaaa.jpeg

ckaiyx8d63pd6voi.png
No właśnie z tym podobno różnie bywa, i u innych w ciąży testy owulacyjne wychodzą pozytywnie u innych negatywnie, więc nie ma co się tym kierować :D No a jak widać tydzień po terminie ci dopiero test wyszedł tak pozytywny :D A w wcześniej ciąży czyli terminie @ wyszła jeszcze słaba kreska :D

No właśnie z tym podobno różnie bywa, i u innych w ciąży testy owulacyjne wychodzą pozytywnie u innych negatywnie, więc nie ma co się tym kierować :D No a jak widać tydzień po terminie ci dopiero test wyszedł tak pozytywny :D A w wcześniej ciąży czyli terminie @ wyszła jeszcze słaba kreska :D
Dlatego ciąży nie stwierdzi bo po prostu za niski poziom bhcg jest :) a jak już wiesz o ciąży to test owu już nic nie zmienia [emoji14] także test owu może wyjść w ciąży ale nie potwierdzi ani nie zaprzeczy ciąży [emoji23]

ckaiyx8d63pd6voi.png

reklama
Do góry