reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Poniekąd jestem zła na siebie sama .... bo sobie obiecałam, ze nigdy więcej testów owu ... i sama siebie oszukałam :-(

Pisałam Wam kiedyś o mojej znajomej co lekarze powiedzieli, ze bedzie miała chore dziecko i ma usunąć ciaze w jednym szpitalu ... masakra.... miała rodzic przez cesarkę bo nie dawali jej szans naturalnego porodu ze względu na wysokie ciśnienie i ... urodziła prześliczna córeczkę dzisiaj :-) jestem bardzo z niej dumna, ze tego nie zrobiła :-)
Fakt, ze mała musi miec operacje na serduszko, ale bądźmy dobrej nadziei, ze bedzie wszystko dobrze. Dostała 10na10 punktów i wazy 3360 :-)

reklama
@marc no jak kolory nie zmieniane to chyba test owu nie pozostawia zadnych watpliwosci ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja Ci powiem, ze co miesiąc jest inaczej :-) jak nie temperatura to testy i bądź mądry człowieku o co chodzi :-)

No nic co bedzie to bedzie hehe

Hej hej, melduję dziewczyny zakończenie starań. Testu nie zdążyłam zrobić bo dostałam okres.
Byłam od czasu operacji na kilku badaniach - zgodnie z poleceniem mojej ginekolog i nie wygląda to obiecująco - za długo by wymieniać wszystkie parametry. Jeśli podjęła bym decyzję o leczeniu to oczywiście doczekała bym się ciąży, ale podjęłam decyzję o nie faszerowaniu się wszystkim w imię płodności ;-) najważniejszym argumentem są jednak moje przeciwciała antyTPO, które są bardzo wysokie bo ponad 1300 (przechodzą przez łożysko) - endokrynolog mi wytłumaczył że przy takiej ilości ryzyko chorej tarczycy u noworodka wynosi 70 procent - więc nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko. W drugiej ciąży miałam tych przeciwciał dużo mniej i też było ryzyko ale małe i córcię badali po urodzeniu i tarczycę ma zdrową.
Mam dwoje zdrowych i fajnych dzieci wiec na pewno dlatego z łatwością przyszło mi podjęcie takiej decyzji. Mówi się trudno ale rozsądek bierze górę.
@MoKa trzymam kciuki !!!!!

Ja dzisiaj testy owu kupiłam na allegro 50 szt plus 5 szt testów ciazowych za nie ale 30 zł z przesyłką

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Poniekąd jestem zła na siebie sama .... bo sobie obiecałam, ze nigdy więcej testów owu ... i sama siebie oszukałam :-(

Pisałam Wam kiedyś o mojej znajomej co lekarze powiedzieli, ze bedzie miała chore dziecko i ma usunąć ciaze w jednym szpitalu ... masakra.... miała rodzic przez cesarkę bo nie dawali jej szans naturalnego porodu ze względu na wysokie ciśnienie i ... urodziła prześliczna córeczkę dzisiaj :-) jestem bardzo z niej dumna, ze tego nie zrobiła :-)
Fakt, ze mała musi miec operacje na serduszko, ale bądźmy dobrej nadziei, ze bedzie wszystko dobrze. Dostała 10na10 punktów i wazy 3360 :-)
Napewno jest szczęśliwa
Maleńka tescior, jak najbardziej pozytyw. A temp mierzysz??
Hej hej, melduję dziewczyny zakończenie starań. Testu nie zdążyłam zrobić bo dostałam okres.
Byłam od czasu operacji na kilku badaniach - zgodnie z poleceniem mojej ginekolog i nie wygląda to obiecująco - za długo by wymieniać wszystkie parametry. Jeśli podjęła bym decyzję o leczeniu to oczywiście doczekała bym się ciąży, ale podjęłam decyzję o nie faszerowaniu się wszystkim w imię płodności ;-) najważniejszym argumentem są jednak moje przeciwciała antyTPO, które są bardzo wysokie bo ponad 1300 (przechodzą przez łożysko) - endokrynolog mi wytłumaczył że przy takiej ilości ryzyko chorej tarczycy u noworodka wynosi 70 procent - więc nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko. W drugiej ciąży miałam tych przeciwciał dużo mniej i też było ryzyko ale małe i córcię badali po urodzeniu i tarczycę ma zdrową.
Mam dwoje zdrowych i fajnych dzieci wiec na pewno dlatego z łatwością przyszło mi podjęcie takiej decyzji. Mówi się trudno ale rozsądek bierze górę.
@MoKa trzymam kciuki !!!!!
Bardzo szkoda, nie da się tego zaleczyć????

@marc, pozytyw jak nic! [emoji6] wiesz.. ja mam podobnie.. obiecuje sobie wiele, a pózniej.. jest to silniejsze ode mnie.. Jedyne czego będę się teraz trzymać to seks wtedy, kiedy będziemy mieli ochotę bo w zasadzie ile ja juz się teorii naczytałam i przetestowałam.. i nic z tego.. Jedyne co, to w tym cyklu zrobię badania po owulacji..
@Patrycja2810, też je kupiłam i na mnie nie działają [emoji27] za każdym razem ta druga kreska jest słaba

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
U mnie było bardzo podobnie z przeciwciałami tyle że trab. Były wysokie około 30 gdzie granica jest do 2. Po roku leczenia spadły do 2,96. I teraz mam już zielone światło od endo. Z tym że u mnie brak leczenia mógł spowodować arytmie serca. Także dziewczyny wrzucić na luz, jak najmniej stresów bo w moim przypadku długotrwały stres przyczynił się do choroby. Nikt w rodzinie nie ma/nie miał chorej tarczycy.

Do góry