reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Poniekąd jestem zła na siebie sama .... bo sobie obiecałam, ze nigdy więcej testów owu ... i sama siebie oszukałam :-(

Pisałam Wam kiedyś o mojej znajomej co lekarze powiedzieli, ze bedzie miała chore dziecko i ma usunąć ciaze w jednym szpitalu ... masakra.... miała rodzic przez cesarkę bo nie dawali jej szans naturalnego porodu ze względu na wysokie ciśnienie i ... urodziła prześliczna córeczkę dzisiaj :-) jestem bardzo z niej dumna, ze tego nie zrobiła :-)
Fakt, ze mała musi miec operacje na serduszko, ale bądźmy dobrej nadziei, ze bedzie wszystko dobrze. Dostała 10na10 punktów i wazy 3360 :-)

reklama
@marc no jak kolory nie zmieniane to chyba test owu nie pozostawia zadnych watpliwosci ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja Ci powiem, ze co miesiąc jest inaczej :-) jak nie temperatura to testy i bądź mądry człowieku o co chodzi :-)

No nic co bedzie to bedzie hehe

Hej hej, melduję dziewczyny zakończenie starań. Testu nie zdążyłam zrobić bo dostałam okres.
Byłam od czasu operacji na kilku badaniach - zgodnie z poleceniem mojej ginekolog i nie wygląda to obiecująco - za długo by wymieniać wszystkie parametry. Jeśli podjęła bym decyzję o leczeniu to oczywiście doczekała bym się ciąży, ale podjęłam decyzję o nie faszerowaniu się wszystkim w imię płodności ;-) najważniejszym argumentem są jednak moje przeciwciała antyTPO, które są bardzo wysokie bo ponad 1300 (przechodzą przez łożysko) - endokrynolog mi wytłumaczył że przy takiej ilości ryzyko chorej tarczycy u noworodka wynosi 70 procent - więc nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko. W drugiej ciąży miałam tych przeciwciał dużo mniej i też było ryzyko ale małe i córcię badali po urodzeniu i tarczycę ma zdrową.
Mam dwoje zdrowych i fajnych dzieci wiec na pewno dlatego z łatwością przyszło mi podjęcie takiej decyzji. Mówi się trudno ale rozsądek bierze górę.
@MoKa trzymam kciuki !!!!!

Ja dzisiaj testy owu kupiłam na allegro 50 szt plus 5 szt testów ciazowych za nie ale 30 zł z przesyłką

Napisane na LG-H440n w aplikacji Forum BabyBoom

Poniekąd jestem zła na siebie sama .... bo sobie obiecałam, ze nigdy więcej testów owu ... i sama siebie oszukałam :-(

Pisałam Wam kiedyś o mojej znajomej co lekarze powiedzieli, ze bedzie miała chore dziecko i ma usunąć ciaze w jednym szpitalu ... masakra.... miała rodzic przez cesarkę bo nie dawali jej szans naturalnego porodu ze względu na wysokie ciśnienie i ... urodziła prześliczna córeczkę dzisiaj :-) jestem bardzo z niej dumna, ze tego nie zrobiła :-)
Fakt, ze mała musi miec operacje na serduszko, ale bądźmy dobrej nadziei, ze bedzie wszystko dobrze. Dostała 10na10 punktów i wazy 3360 :-)
Napewno jest szczęśliwa
Maleńka tescior, jak najbardziej pozytyw. A temp mierzysz??
Hej hej, melduję dziewczyny zakończenie starań. Testu nie zdążyłam zrobić bo dostałam okres.
Byłam od czasu operacji na kilku badaniach - zgodnie z poleceniem mojej ginekolog i nie wygląda to obiecująco - za długo by wymieniać wszystkie parametry. Jeśli podjęła bym decyzję o leczeniu to oczywiście doczekała bym się ciąży, ale podjęłam decyzję o nie faszerowaniu się wszystkim w imię płodności ;-) najważniejszym argumentem są jednak moje przeciwciała antyTPO, które są bardzo wysokie bo ponad 1300 (przechodzą przez łożysko) - endokrynolog mi wytłumaczył że przy takiej ilości ryzyko chorej tarczycy u noworodka wynosi 70 procent - więc nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko. W drugiej ciąży miałam tych przeciwciał dużo mniej i też było ryzyko ale małe i córcię badali po urodzeniu i tarczycę ma zdrową.
Mam dwoje zdrowych i fajnych dzieci wiec na pewno dlatego z łatwością przyszło mi podjęcie takiej decyzji. Mówi się trudno ale rozsądek bierze górę.
@MoKa trzymam kciuki !!!!!
Bardzo szkoda, nie da się tego zaleczyć????

@marc, pozytyw jak nic! [emoji6] wiesz.. ja mam podobnie.. obiecuje sobie wiele, a pózniej.. jest to silniejsze ode mnie.. Jedyne czego będę się teraz trzymać to seks wtedy, kiedy będziemy mieli ochotę bo w zasadzie ile ja juz się teorii naczytałam i przetestowałam.. i nic z tego.. Jedyne co, to w tym cyklu zrobię badania po owulacji..
@Patrycja2810, też je kupiłam i na mnie nie działają [emoji27] za każdym razem ta druga kreska jest słaba

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
U mnie było bardzo podobnie z przeciwciałami tyle że trab. Były wysokie około 30 gdzie granica jest do 2. Po roku leczenia spadły do 2,96. I teraz mam już zielone światło od endo. Z tym że u mnie brak leczenia mógł spowodować arytmie serca. Także dziewczyny wrzucić na luz, jak najmniej stresów bo w moim przypadku długotrwały stres przyczynił się do choroby. Nikt w rodzinie nie ma/nie miał chorej tarczycy.

Do góry