reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witam wieczornie dziewczyny. Wybaczcie moją słabą obecność dzisiaj na forum, ale @ mnie męczy i jakoś humor nie dopisuje.
My się wstrzymamy chyba jeszcze jeden cykl zanim zaczniemy starania pełną parą. Muszę porobić komplet badań, wybrać się w końcu do dentysty itp. Mam nadzieję, że prolaktyna i TSH do tego czasu już spadnie, a endometrioza nie zdąży się jeszcze nawrócić po laparo...
@oczekiwanie jestem z wykształcenia architektem krajobrazu, także jeśli mogę jakoś pomóc w sprawie krzaczków to wal śmiało.

Hej hej, melduję dziewczyny zakończenie starań. Testu nie zdążyłam zrobić bo dostałam okres.
Byłam od czasu operacji na kilku badaniach - zgodnie z poleceniem mojej ginekolog i nie wygląda to obiecująco - za długo by wymieniać wszystkie parametry. Jeśli podjęła bym decyzję o leczeniu to oczywiście doczekała bym się ciąży, ale podjęłam decyzję o nie faszerowaniu się wszystkim w imię płodności ;-) najważniejszym argumentem są jednak moje przeciwciała antyTPO, które są bardzo wysokie bo ponad 1300 (przechodzą przez łożysko) - endokrynolog mi wytłumaczył że przy takiej ilości ryzyko chorej tarczycy u noworodka wynosi 70 procent - więc nie mogę sobie pozwolić na takie ryzyko. W drugiej ciąży miałam tych przeciwciał dużo mniej i też było ryzyko ale małe i córcię badali po urodzeniu i tarczycę ma zdrową.
Mam dwoje zdrowych i fajnych dzieci wiec na pewno dlatego z łatwością przyszło mi podjęcie takiej decyzji. Mówi się trudno ale rozsądek bierze górę.
@MoKa trzymam kciuki !!!!!

Dziękuję kochana oby pomogło. Szkoda że tak wyszło u Ciebie ale masz bardzo mądre podejście no i co chyba też ważne w tej sytuacji to masz dwójkę cudnych dzieci i wiesz co to znaczy nosić życie pod sercem...

Witam wieczornie dziewczyny. Wybaczcie moją słabą obecność dzisiaj na forum, ale @ mnie męczy i jakoś humor nie dopisuje.
My się wstrzymamy chyba jeszcze jeden cykl zanim zaczniemy starania pełną parą. Muszę porobić komplet badań, wybrać się w końcu do dentysty itp. Mam nadzieję, że prolaktyna i TSH do tego czasu już spadnie, a endometrioza nie zdąży się jeszcze nawrócić po laparo...
@oczekiwanie jestem z wykształcenia architektem krajobrazu, także jeśli mogę jakoś pomóc w sprawie krzaczków to wal śmiało.

O maj no to teraz masz nas wszystkie niemające pojęcia co zrobić z ogrodem na głowie ;)

No dobra dziewczyny pojechałam po pracy do całodobowej apteki. Mieli niestety tylko jeden rodzaj testu ale kupiłam go razy dwa. Jeśli kreska będzie pojadę na betę jeśli nie to.. Ehhhh.... Nie chcę nawet myśleć. Boję się jak przed jakimś egzaminem. Wiecie same jak to jest kolejny miesiąc nadziei a potem biała biel. Martwi mnie też to że cycki mnie w ogóle nie bolą. Wszystkie dziewczyny w ciąży mówią o bólu piersi, żyłkach, że są powiększone a u mnie nic a nic....

@MoKa nie wszystkie kobiety w ciazy musza bolec cycuszki uwierz mi ze ja przy córci nie miałam zadnych objawów dopiero pod koniec ciazy bolaly mnie piersi kregoslup i brzuszek :-) takze powodzenia kochana !!!!❤❤️

@MoKa bede mocno mocno trzymac kciuki. Musi sie udac!

Co do ogrodow to z checia pomoge. Na codzien nie pracuje w zawodzie ale bardzo lubilam to na studiach. A jeszcze nie minelo od ich skonczenia zbyt dlugo wiec cos tam pamietam:)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Lanvin mamy synków z tego samego wieku. Komunia też za 3 lata a od września do 1-szej klasy:)
O widzisz, super :) to podobna różnica wieku będzie przy drugim :)

Witam się niedzielnie
Właśnie wracamy z komunii i jesteśmy padnięci,jeszcze godzinka i będziemy w domu, a nogi mi wchodzą do :eek: nowe buty dały się we znaki.
MoKa marzenia się spełniają a do 26 jeszcze trochę czasu więc kto wie:happy:
Nessi śliczny brzuszek!:happy:
Marc to chyba nie pozostaje Ci nic innego jak działać:D
Ja kupiłam testy owulacyjne w aptece internetowej , jedne z domowego laboratorium a drugie jakieś taniochy za 30 szt, porównam które lepsze i się następnym razem w nie zaopatrzę.

I czy mogłabym prosić o wpisanie do tabelki staraczek?:oops:
Jeszcze jedna prośba, jak zrobić aby zacytować post?:oops:
Wyślij na priv wiek, cykl starań, o które bono się starasz i termin kolejnej @ :)

@Lanvin u mnie też cycuchy zaczynają tak bolec, dzisiaj 10dpo. Brzuch na @ tak boli, ze nie moge wysiedziec.A szyjkę to mam tak wysoko, że szok. Nigdy tak daleko nie poszła , fajnie, że Filipek zadowolony z wizyty u taty.
My już szukaliśmy plecaka. Są fajne, ale ponad 200zl kosztują, jakaś masakra cenowa.
@tita82 i mój synek z 2010
@Sylwiaaa36 dajesz odpowiedź pod postem.
Ja jeszcze nie patrzyłam, ale podejrzewam, że ceny mnie zadziwią...

Dziękuję kochana oby pomogło. Szkoda że tak wyszło u Ciebie ale masz bardzo mądre podejście no i co chyba też ważne w tej sytuacji to masz dwójkę cudnych dzieci i wiesz co to znaczy nosić życie pod sercem...

O maj no to teraz masz nas wszystkie niemające pojęcia co zrobić z ogrodem na głowie ;)

No dobra dziewczyny pojechałam po pracy do całodobowej apteki. Mieli niestety tylko jeden rodzaj testu ale kupiłam go razy dwa. Jeśli kreska będzie pojadę na betę jeśli nie to.. Ehhhh.... Nie chcę nawet myśleć. Boję się jak przed jakimś egzaminem. Wiecie same jak to jest kolejny miesiąc nadziei a potem biała biel. Martwi mnie też to że cycki mnie w ogóle nie bolą. Wszystkie dziewczyny w ciąży mówią o bólu piersi, żyłkach, że są powiększone a u mnie nic a nic....
[emoji110] [emoji110] [emoji110]

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

Oooooo jak super. Zmierze wszystko i narysuje co wymyśliłam i się zgłoszę w tygodniu
U mnie bolą od wysokiej prolaktyny. Co potwierdziły wyniki. Także bez obaw

reklama

U mnie właśnie objawem był brak bólu piersi [emoji12] zatem powodzenia [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry