reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
U gory z wczorajszy wieczor.
Na dole sprzed paru minut.

1493369858-aaaaaa.jpeg

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Zdecydowanie dzisiejszy pozytywny :-)

Ale ze tak sama ze soba? Jak w Seksmisji? Przez partenogeneze? No ja jeszcze nie ten level rozwoju mam by sie tam rozmnazac [emoji14] musze na konkubenta poczekac

A tam, wprawiaj się na wieczór [emoji16] [emoji23]

[emoji304][emoji292][emoji560][emoji128][emoji240][emoji64]

cbpr2ehex2xkwku1.png

Jak liczy się tygodnie ciąży? Według @ dziś 4 tydzień. Aplikacja pokazuje mi 5. I bądź tu mądrym.

Nawet nie wiecie jaka jestem niespokojna. Ostatnia ciąża skończyła się właśnie na początku. Ale czy 2 razy może się to samo zdarzyć?? Chciałabym przespać tydzień[emoji53]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
A który dziś dc?? Jak masz np. 4+1 to 5 tydzień :)

Ja mówię zwykle: mój facet [emoji14]

Tylko mój gin zawsze uparcie: Pani mąż...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wszyscy mówią mąż...czasem sobie myślę, że moglibyśmy pójść do urzędu, podpisać papierek i tyle. Ja bym chciała wziąć ślub, ale my nawet nie jesteśmy zaręczeni, a ja prosić się noe będę, nawet nie zaczynam już tematu, ale jeśli mielibyśmy go już brać, to nawet nie chciałabym imprezy. Szybki ślub, obiad lub mała impreza dla najbliższych i tyle.

@Lanvin prZeczytałam posty i komentarze... powiem Ci że gorzej zryło mnie czytania tego wszystkiego niż disco polo. A po.skończeniu czytania taki post na fb, wcześniej wymienionej kolezanki z 3 dzieci i rb [emoji23]

1493368429-aaaaaa.png

@oczekiwanie pijemy, zaraz wstawię flache do schłodzenia [emoji23]

@StorAnia też miałam takie przeboje z telefonem, ale ja wtedy byłam durna i na etapie "to na pewno przeznaczenie" [emoji1] szkoda że mój były nie podzielal mojego zdania i entuzjazmu [emoji28]

cbpr2ehex2xkwku1.png
Weź, ten "artykuł" pojawił się wczoraj, zapewne napisany przez kogoś z grupy i na zasadzie "ja nie lubię = zło wcielone", dla mnie żenua.

dziewczyny myślicie ze jak wieczorem pije saszetki typu gripex itp. to rano temp w pochwie może być niższa no bo przecież m.in. obnizaja temp.
Ogólnie to nie powinnaś ich pić, jeśli jesteś w ciąży...

@Lanvin JA żeby wkurzyć moją matule mówię konkubent [emoji1] swoją drogą straszne słowo [emoji14] a tak to mówię "to jest Bartek" [emoji23]

cbpr2ehex2xkwku1.png
Ja też po imieniu, ale pani w sklepie nie będę mówiła "bo mój Michał" [emoji12]

Tylko, ze tak licza pacjentki.

Dla lekarzy 14+3 to 14 tydzien. Oni licza skonczone tygodnie.

Mój liczył tak, jak mówi Spark :) 14+2, czyli leci już tydzień 15.

U gory z wczorajszy wieczor.
Na dole sprzed paru minut.

1493369858-aaaaaa.jpeg

Złoty strzał!!

qdkkj44j6bi2vbec.png

Poszłabym na zakupy bo komunie mamy kurna w niedziele, ale tak leje, ze 10m nie przejdę :p

A zimno w domu :-( u Was ile macie stopni w domu? U nas tragedia 17 stopni dla mnie to zabójstwo :-D

A który dziś dc?? Jak masz np. 4+1 to 5 tydzień :)

Wszyscy mówią mąż...czasem sobie myślę, że moglibyśmy pójść do urzędu, podpisać papierek i tyle. Ja bym chciała wziąć ślub, ale my nawet nie jesteśmy zaręczeni, a ja prosić się noe będę, nawet nie zaczynam już tematu, ale jeśli mielibyśmy go już brać, to nawet nie chciałabym imprezy. Szybki ślub, obiad lub mała impreza dla najbliższych i tyle.

Weź, ten "artykuł" pojawił się wczoraj, zapewne napisany przez kogoś z grupy i na zasadzie "ja nie lubię = zło wcielone", dla mnie żenua.

Ogólnie to nie powinnaś ich pić, jeśli jesteś w ciąży...

Ja też po imieniu, ale pani w sklepie nie będę mówiła "bo mój Michał" [emoji12]

Mój liczył tak, jak mówi Spark :) 14+2, czyli leci już tydzień 15.

Złoty strzał!!

qdkkj44j6bi2vbec.png
ale chyba w tak wczesnym stadium nie szkodzi :)
ogólnie to pije bo chce szybko wyzdrowieć bo meczy mnie siedzenie w pracy i leci z nosa non stop...wyglądam jak renifer a za tydzień komunia u siostry wiec trzeba jakos wyglądać.

Mniam mniam
emoji7.png
emoji7.png
to ja Ci zrobię drugie śniadanie, a Ty mi taką pyszną kawę, ok?
emoji7.png
mamy ekspres z karafką, ale nie spienia już mleka jak kiedyś :( a raczej nie spienia prawie wcale...

Widzisz, mówiłam Ci, że tw rekomendowane kg mają się nijak do rzeczywistości, po tygodniu zrzucisz więcej, niż sobie zaznaczyłaś :) poza tym spokojnie możesz dogadać, bo masz niższą kaloryczność, niż powinnaś w tej chwili
emoji8.png
ja na drugie śniadanie mam dziś koktajl truskawkowy z płatkami owsianymi :)

Może wypisz się z wątku??

Mój też czasem lubi, ale rzadko :) śniadanie białkowo-tluszczowe jest najlepsze :) ja sok pomarańczowy lubię, ale nie mam kiedy wyciskac, bo rano do pracy się zawsze spieszę, bo i nie mam wyciskarki. Za to ostatnio prawie codziennie piję koktajle :)

O. A jaki ekspres macie?? My mamy Saeco Minuto, ale jak będziemy kiedyś wymieniać to chyba kupimy DeLonghi.

qdkkj44j6bi2vbec.png
Kawa czeka, a ekspres to bosch veroaroma 300. Ja też właśnie truskawki mielilam . A koktajle robię z banana, avocado, pestki dyni, słonecznik, orzechy i jogurt naturalny. Bardzo zapychajace i zęby nie bola , odkleil mi się właśnie jeden zamek i mnie wkurza. Mam ściankę odbudowana i to chyba dlatego, że to nienaturalny zab.
Mnie po kawie z mlekiem goni
emoji23.png
a bez mleka nie wypije dlatego unikam kawy podczas okresu bo to już mieszanka wybuchowa
emoji23.png

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
A mi serducho szaleje i się poce jak maps.
Upadłam niefortunnie i złamałam rękę w lokciu, głowa kości promieniowej. Na szczęście bez odlamu i przemieszczenia.
Ale miejsce złamania paskudne
Jak liczy się tygodnie ciąży? Według @ dziś 4 tydzień. Aplikacja pokazuje mi 5. I bądź tu mądrym.

Nawet nie wiecie jaka jestem niespokojna. Ostatnia ciąża skończyła się właśnie na początku. Ale czy 2 razy może się to samo zdarzyć?? Chciałabym przespać tydzień
emoji53.png

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Bedzie dobrze, nie zamartwiaj się
Poszłabym na zakupy bo komunie mamy kurna w niedziele, ale tak leje, ze 10m nie przejdę :p

A zimno w domu :-( u Was ile macie stopni w domu? U nas tragedia 17 stopni dla mnie to zabójstwo :-D
Ja mam kominek i jak mi zimno to wtedy rozpalam ale ogólnie mamy ciepło, ponad 20st w domu. Z krótkim rękawem siedzę.

reklama

ja to ciągle chodzę w domu i rozkręcam grzejniki bo mój m chodzi i skreca bo ze niby trzeba oszczędzać w domu mieszkają 3 rodziny i nikt nie oszczedza wiec i ja nie będę...
a jestem z tych bardzo ciepłolubnych...

Do góry