reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Spoko, u mnie podobnie. Prawa pierś mnie dzisiaj boli trochę bardziej, niż wczoraj, co śmieszne - boli tylko prawa, lewa jest tylko lekko pełniejsza, jakby wody nabrała. Jest mi czasem niedobrze (że stresu, że temp spadnie), znowu mam żyły na dekolcie (jak co miesiąc), boli brzuch - to pisałam, miewam zawroty głowy itp. Ciąża murowana, ale w głowie [emoji3] co miesiąc to samo, tylko ten ból brzucha trochę inny, no i piersi zazwyczaj już mnie nie bolały, ale pewnie to jutro też się zmieni.

qdkkj44j6bi2vbec.png

Z tymi objawami to sie troszkę nakręcamy, z jednej strony mogą to być faktycznie objawy ciąży ale, my "eee nie" to na pewno zbliżająca sie @ , z drugiej strony chcemy taktować je jako objawy bobo ale lepiej uważać że to PMS żeby nie było rozczarowania itp. Ja często jak nie planowałam jeszcze dziecka, miałam objawy typowo ciążowe, małości, żyłki na piersiach, a nawet brązowe zabarwienia w okół sutków, raz nawet po negatywnym teście pobiegłam do gina, że test negatyw a ja na pewno muszę być w ciąży bo mam objawy, oczywiście w ciąży nie byłam, a lekarz powiedział że czasami tak bywa po prostu, hormony. Tak to już jest, im bardziej chcemy tym bardziej się nakręcamy i tego chyba nie zmieni nikt. Trzymam mocno kciuki za Ciebie jak i za resztę dziewczyn, może ten dziwny ból brzucha to doby znak, no i jeszcze temperatura obiecująca, ja w tym cyklu po prostu strzelałam w środek cyklu bez przygotowania dlatego nie robię sobie dużych nadziei ale też staram sie nie myśleć pesymistycznie. Mam nadzieje że już niebawem popłyną sam dobre nowiny na tym forum, i bardzo sie ciesze ze tu trafiłam.

reklama
Hahahha, Ty to dobra jesteś [emoji3] mój telefon odmawia mi korzystania z funkcji selfie - pewnie ma ku temu swoje powody [emoji3]

A jak Twoja dieta?? Pamiętam, że w grudniu schudlas chyba 5 kg :)

Implantacja? [emoji3][emoji110]

Kochanie, kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] tak bym chciała, ale to pewnie nierealne.

W poniedziałek lub wtorek o ile przez weekend temp nie spadnie, taki mam stres przed jutrzejszym mierzeniem jak nigdy...brzuch mnie właśnie znowu zaczyna boleć :/ mam nadzieję, że jakieś torbiele się nie robią, albo to jakieś gazy po jelitach krążą [emoji12]

A temperatura dzisiaj delikatnie wzrosła, 12 dpo:

1492753541-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png
No widzisz ładnie poszła w gore [emoji6] powiem Ci, że miałam to samo..mega stres z tą temperatura dlatego teraz postanowiłam mierzyć tylko do owu i kobiec. A w ogóle to wcześniej źle mierzyłam [emoji23] teraz wkładam go głębiej i jest chyba ok dziś temperatura 36,1

Witam serdecznie, dwie rzeczy są na świecie pewne, że umrzemy i że będę miała @ w terminie... @Lanvin proszę o zmianę w tabelce nast termin 20.05

Napisane na F5321 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie lubię ! [emoji30]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w liceum ważyłam 60 [emoji20] ale i tak odchudzalam się bo wcześniej ważyłam 70.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

A do jakiej wagi chciałabyś zejść??

Byłam wczoraj u koleżanki po wagę, u tej, która ma 8-miesięczną córkę. Ona ma chyba 176cm, a waży teraz 53 kg, wygląda tragicznie! Mówiłam jej, że nie powinna tak ćwiczyć i jeść więcej, ale do niej nie dociera, bo ona twierdzi, że musi brzuch zgubić, którego nie ma...u mnie np. widać brzuch niestety, nogi mam raczej szczupłe, ręce też, a w brzuch tylko idzie... Ale ona nie ma nic! I nic do niej nie dociera, chociaż ostatnio jak byłyśmy na dniach otwartych u mnie w studio fitness, to dietetyczka jej mówiła, że waży zdecydowanie za mało, powinna więcej jeść...gadaj z taką :) Ona cały czas mówi, że NIE MA KIEDY przy małej. Wkurza mnie tym trochę, ja wiem, że przy małym dziecku jest mniej czasu, ale kurcze...ja też miałam małe dziecko, a byłam sama, nie miałam faceta przy sobie, a jednak miałam czas zjeść, ogarnąć się, zrobić sobie obiad, no cokolwiek, przecież mała posiedzi w leżaczku, albo poleży na macie bez problemu, mam wrażenie, że u niej to trochę szukanie wymówek i totalny brak organizacji.

Z tymi objawami to sie troszkę nakręcamy, z jednej strony mogą to być faktycznie objawy ciąży ale, my "eee nie" to na pewno zbliżająca sie @ , z drugiej strony chcemy taktować je jako objawy bobo ale lepiej uważać że to PMS żeby nie było rozczarowania itp. Ja często jak nie planowałam jeszcze dziecka, miałam objawy typowo ciążowe, małości, żyłki na piersiach, a nawet brązowe zabarwienia w okół sutków, raz nawet po negatywnym teście pobiegłam do gina, że test negatyw a ja na pewno muszę być w ciąży bo mam objawy, oczywiście w ciąży nie byłam, a lekarz powiedział że czasami tak bywa po prostu, hormony. Tak to już jest, im bardziej chcemy tym bardziej się nakręcamy i tego chyba nie zmieni nikt. Trzymam mocno kciuki za Ciebie jak i za resztę dziewczyn, może ten dziwny ból brzucha to doby znak, no i jeszcze temperatura obiecująca, ja w tym cyklu po prostu strzelałam w środek cyklu bez przygotowania dlatego nie robię sobie dużych nadziei ale też staram sie nie myśleć pesymistycznie. Mam nadzieje że już niebawem popłyną sam dobre nowiny na tym forum, i bardzo sie ciesze ze tu trafiłam.

No tak jest :) Dlatego ja cały czas powtarzam, choć nadzieja z tyłu głowy wciąż się tli, tak nie będę testować i nie uwierzę, że coś może z tego być, jeśli temperatura się nie utrzyma, bo objawy mam co miesiąc i to jedynie pms :)

Mam podobnie, nie przypomina to bólu jaki zazwyczaj mam przed @ w ogóle dziwnie sie czyje , ale myślę że na objawy potencjalnej ciąży jest jeszcze u mnie za wcześnie (jeszcze 8 dni do terminu @) nie moge sie na niczym skupić, mój M śmiał się wczoraj jak kładł sie obok, że trzeba uważać na brzuszek, bo jak wróciłam z pracy to zasnęłam jak nigdy i spałam prawie 2 godziny ( w pierwszej ciąży tak miałam do 3 miesiąca, spałam i spałam. Eh muszę sie uzbroić w cierpliwości jeszcze kilka dni.

@Lanvin
Nie pomyslalyscie ze to moga byc bole owulacyjne ? Ja tak mialam w tamtym miesiacu I przypuszam ze owu wlasnie.musialam miec 10 dni przed @ nie wiem bo sie nie zaglebiam nigdy w tym temacie ale jak zapewne pamietacie w tamtym miesiacu tez pisalam wam o tych dziwnych bolach ...
@Lanvin zapraszam do mnie do domu chetnie jadlabym z toba takie sniadania :-)

@basia89, to może owu dziś! Musisz włożyć tak do wyświetlacza - wyświetlacz jest na zewnątrz i tak będzie ok :) Ja wolę jednak mierzyć, bo po co mam się dodatkowo stresować, a tutaj nagle @ przylezie niespodziewanie :) Tak jutro, czy w niedzielę będę wiedziała, czy przyjdzie, czy nie i tyle :)

A do jakiej wagi chciałabyś zejść??

Byłam wczoraj u koleżanki po wagę, u tej, która ma 8-miesięczną córkę. Ona ma chyba 176cm, a waży teraz 53 kg, wygląda tragicznie! Mówiłam jej, że nie powinna tak ćwiczyć i jeść więcej, ale do niej nie dociera, bo ona twierdzi, że musi brzuch zgubić, którego nie ma...u mnie np. widać brzuch niestety, nogi mam raczej szczupłe, ręce też, a w brzuch tylko idzie... Ale ona nie ma nic! I nic do niej nie dociera, chociaż ostatnio jak byłyśmy na dniach otwartych u mnie w studio fitness, to dietetyczka jej mówiła, że waży zdecydowanie za mało, powinna więcej jeść...gadaj z taką :) Ona cały czas mówi, że NIE MA KIEDY przy małej. Wkurza mnie tym trochę, ja wiem, że przy małym dziecku jest mniej czasu, ale kurcze...ja też miałam małe dziecko, a byłam sama, nie miałam faceta przy sobie, a jednak miałam czas zjeść, ogarnąć się, zrobić sobie obiad, no cokolwiek, przecież mała posiedzi w leżaczku, albo poleży na macie bez problemu, mam wrażenie, że u niej to trochę szukanie wymówek i totalny brak organizacji.

No tak jest :) Dlatego ja cały czas powtarzam, choć nadzieja z tyłu głowy wciąż się tli, tak nie będę testować i nie uwierzę, że coś może z tego być, jeśli temperatura się nie utrzyma, bo objawy mam co miesiąc i to jedynie pms :)
65 to marzenie ale jak będzie 70 to będę już szczesliwsza [emoji1]
Ja pamiętam jak się czułam ważąc te 60kg w liceum. Super energii miałam tyle. Moze tez wiek. Ale teraz stara nie jestem jakas [emoji1] Teraz takie flaki z olejem ze mnie. Męża mi szkoda bo on taki aktywny a że mną tylko zdziadzial jak to sam mówi [emoji1]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak w ogole to dzien dobry dziewczynki @Lanvin u mnie u mnie mierzenie temperatury chyba by nie spelnilo moich oczekiwan w kierowaniu sie czy przyjdzie lada moment @@@ bo kiedy mierze temperature po owu to ona utrzymuje mi sie caly czas na.poziomie 37,1-37-2 ° a spada w drugim dniu cyklu podczas @@@ dlatego ja nie mierze temperatury caly cykl bo mysle ze chyba bym zwariowalam .... mam nadzieje ze u ciebie wszystkio wskazuje na cos na.co czekasz od dluzszego czasu kochana!

reklama
Hahahha, Ty to dobra jesteś [emoji3] mój telefon odmawia mi korzystania z funkcji selfie - pewnie ma ku temu swoje powody [emoji3]

A jak Twoja dieta?? Pamiętam, że w grudniu schudlas chyba 5 kg :)

Implantacja? [emoji3][emoji110]

Kochanie, kciuki [emoji110][emoji110][emoji110] tak bym chciała, ale to pewnie nierealne.

W poniedziałek lub wtorek o ile przez weekend temp nie spadnie, taki mam stres przed jutrzejszym mierzeniem jak nigdy...brzuch mnie właśnie znowu zaczyna boleć :/ mam nadzieję, że jakieś torbiele się nie robią, albo to jakieś gazy po jelitach krążą [emoji12]

A temperatura dzisiaj delikatnie wzrosła, 12 dpo:

1492753541-aaaaaa.png

qdkkj44j6bi2vbec.png
Nie mam zielonego pojęcia. Cały czas mam brązowe plamki.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry