reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja robiłam to i to...U mnie np. kosztuje chyba 350.

qdkkj44j6bi2vbec.png
U mnie 500, masakra.

reklama
Dziołszki mam pytanko, bo w czw. Prenatalne mam i teraz tak... Pani przez tel. Powiedziała, że prenatalne 250zł, a jak dodatkowo pobieranie krwi to jeszcze 250zł.
To jak? Te badanie krwi to ten Pappa? Robić, nie robić? Przy tych miesięcznych wydatkach jakie miałam 500zł mnie przeraża...
Jezu, jak o staraniach, badaniach itd. Przez te prawie 3 lata trochę już wiedziałam, tak o ciąży... null, zero, nic!!! Dopomóżcie :D
Hmmm, drogo u ciebie. Dobrze zrobić to i to. Ale jeżeli w usg będzie wszystko ok to nie koniecznie. Poczytaj sobie na necie. Może to ci pozwoli podjąć decyzję??

Dziołszki mam pytanko, bo w czw. Prenatalne mam i teraz tak... Pani przez tel. Powiedziała, że prenatalne 250zł, a jak dodatkowo pobieranie krwi to jeszcze 250zł.
To jak? Te badanie krwi to ten Pappa? Robić, nie robić? Przy tych miesięcznych wydatkach jakie miałam 500zł mnie przeraża...
Jezu, jak o staraniach, badaniach itd. Przez te prawie 3 lata trochę już wiedziałam, tak o ciąży... null, zero, nic!!! Dopomóżcie :D

Jak dla mnie te Pappa to tylko statystyki :) Zdecydowałabym się na nie ewentualnie, jakby podczas badania prenatalnego wyszło coś nie tak...
Bo tak to te z krwi wyniki pokazują Ci, że na ileś kobiet w Twoim wieku z takimi samymi wynikami i parametrami tyle i tyle urodziło chore dziecko...
No ale to wolny wybór.. Ja nie robiłam :)

Jak dla mnie te Pappa to tylko statystyki :) Zdecydowałabym się na nie ewentualnie, jakby podczas badania prenatalnego wyszło coś nie tak...
Bo tak to te z krwi wyniki pokazują Ci, że na ileś kobiet w Twoim wieku z takimi samymi wynikami i parametrami tyle i tyle urodziło chore dziecko...
No ale to wolny wybór.. Ja nie robiłam :)

Dokładnie, jak wyjdzie cos nie tak na badaniu usg to zawsze możesz podeprzeć sie badaniem krwi. Choć dla mnie osobiście badanie pappa jest słabe bo to statystyczne wyliczenia i bardzo często nie maja pokrycia w rzeczywistości

f2w3rjjgpsehityp.png

U mnie jest 6 godzin do tylu z wami [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie 8 [emoji6] choć teraz jakoś inaczej bo w pl jeszcze czasu nie zmienili..

Dzieki dziewczynki, jestescie kochane[emoji8][emoji8][emoji8]

Gabrika ja tak mialam w pierwszej ciazy- bułka z masłem i twarogiem to było moje dzienne menu ( śniadanie, obiad, kolacja) przez prawie cały I trymestr[emoji846]

Emsi, ale cudeńko :*

Dziękuję dziewczyny, pomyśle jeszcze :) pamiętam że mi gin mówił, ze peppa tylko jak coś bd nie tak robić, a. Nifty wcale :)
Także chyba faktycznie zobaczę co na usg prenatalnymm wyjdzie :)

Ja w ogole nie prasuje[emoji6]tylko od święta coś eleganckiego. A tak to wszystko jak ze suszarki wyjmę to juz jest wyprasowane, tylko składam albo wieszam[emoji4]

Spark, dla mnie ten pappa to tez jakis niemiarodajny i tak jak mówi Emilka oparty tylko i wyłącznie na statystykach. NIFTY prędzej, to ma sens tylko drogie w cholerę.
Ja zapłaciłam za niego wprawdzie niecałe 200$ ale po zalogowaniu sie na moje ubezpieczenie widzę wiszący rachunek na 14tys$[emoji33] dla mnie do zapłacenia zero No ale sam ten koszt ktorym obciążają insure to jakis śmiech.
No ale co sie dziwić jak za samo pierwsze usg mialam do zapłacenia 950$. A ze muszę w roku wyrobić swoje 2.5 tysia zanim ubezpieczalnia przejmie koszty w 100% No to płace. Zaraz połówkowe pewnie drugi raz tyle to zanim dojadę do szpitala na poród juz sie z moja częścią spokojnie wyrobie.

reklama
Dziękuję dziewczyny, pomyśle jeszcze :) pamiętam że mi gin mówił, ze peppa tylko jak coś bd nie tak robić, a. Nifty wcale :)
Także chyba faktycznie zobaczę co na usg prenatalnymm wyjdzie :)

Ja mam termin na te pierwsze badania genetyczne na 05.05. Gin powiedziała, że to tylko wystarczy zrobić. Co dokładnie to badanie usg pokazuje?

Do góry