reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mierzylam jednak :-)
Mierz dalej! Jaką Ty masz w końcu apke? Ja mam Mój kalendarzyk, jest spoko, ale źle wyznacza owu, ma z tym problem.

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Marc ja mysle ze beda z tego dzieci;))

Ja polecam ovufriend.Uzywalam od 8 msc i jestem bardzo zadowolona.Wszystko mozna zapisac..objawy,notatki itp.Z tym ze place za nia.
Screenshot_2017-03-21-08-56-25.png

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• Screenshot_2017-03-21-08-56-25.png
    Screenshot_2017-03-21-08-56-25.png
    72,4 KB · Wyświetleń: 232
ja mam mój kalendarzyk i ovufriend
w zeszłym cyklu jedna i druga wyznaczyła ovu na 17 dc
Ja też, ovufriend wyznaczyła poprawnie, a mój kalendarzyk dzień wcześniej, nie ogarnął że jak zaznaczyłam pozytywny test owu, to sama owu była dzień później, tak wynikało z temperatury.

Dziewczyny, nie nakrecajmy @marc. W zeszłym cyklu robilysmy to samo, ja bym bardzo chciała, żeby była w ciąży, ale jak się znowu nastawi, a nic z tego nie będzie (oby było!), to będzie jej znowu przykro...U mnie też temperatura rosła i się nakręciłam niepotrzebnie...

qdkkj44j6bi2vbec.png

Ja też, ovufriend wyznaczyła poprawnie, a mój kalendarzyk dzień wcześniej, nie ogarnął że jak zaznaczyłam pozytywny test owu, to sama owu była dzień później, tak wynikało z temperatury.

Dziewczyny, nie nakrecajmy @marc. W zeszłym cyklu robilysmy to samo, ja bym bardzo chciała, żeby była w ciąży, ale jak się znowu nastawi, a nic z tego nie będzie (oby było!), to będzie jej znowu przykro...U mnie też temperatura rosła i się nakręciłam niepotrzebnie...

qdkkj44j6bi2vbec.png

:-*
Trochę inaczej podchodzę do tego nie ma co prawda :-)jak mówisz to co było ostatnio :-(

Wiesz ja mam tez z tym kotkiem, ale jakas zaktualizowana wydaje sie bardziej :-)
U mnie sie pomyliła o 3 dni..... a jak to ustalić nie wiem, bo te fazy jakoś u mnie Za kazdym razem wychodzą inaczej...hm

:-*
Trochę inaczej podchodzę do tego nie ma co prawda :-)jak mówisz to co było ostatnio :-(

Wiesz ja mam tez z tym kotkiem, ale jakas zaktualizowana wydaje sie bardziej :-)
U mnie sie pomyliła o 3 dni..... a jak to ustalić nie wiem, bo te fazy jakoś u mnie Za kazdym razem wychodzą inaczej...hm
No właśnie widzę, że jest inna, niż u mnie, a ja z kolei nie mogę jej zaktualizować :/

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Ta apka "Mój kalendarzyk" to jest fajna do monitorowania kiedy przyjdzie @, ale moim zdaniem w kwestii wyznaczania owu zupełnie się nie sprawdza! :/ Ja polecam ovufriend. Torchę bardziej skrupulatnie trzeba dane wprowadzać, ale zdecydowanie daje lepszy pogląd na cykl i kiedy owulacja ma miejsce.

Co do nakręcania się, to popieram @Lanvin - nie róbmy tego! Prawda jest taka, że w każdym niemal cyklu temperatura w drugiej jego części szybuje wysoko. Bardzo często spada dopiero dzień przed @. Dlatego lepiej się nie nakręcać :) najlepsze podejście to zająć się czymś innym, nie doszukiwać się objawów, nie wkręcać sobie "filmów"... Najlepiej testować najwczesniej dzień przed planowaną @, wcześniej nawet o tym nie myślec. W tem sposób i czas szybciej minie i wszystkie będziemy zdrowsze :) Poza tym lepiej się pozytywnie zaskoczyć, niż rozczarować... Prawda? :)

Do góry