reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Dzień dobry dziewczynki[emoji2] u mnie piękne słoneczko i niebieściutkie niebo z rana[emoji2]. Do tego skok temp z 36,44 na 36,71[emoji2]. Podwójna radość. Dzisiaj zaczynam kurs ziołowy. 3majcie kciuki, żebym coś zrozumiała tam[emoji6][emoji33].

@marc zmieniłaś może zdanie co do mierzenia?

reklama
u mnie drugi dzień zachmurzenie, więc dzień wygląda średnio.
Do tego ból głowy i najchętniej to bym do łóżka wróciła, a tu praca czeka i dziś do niewiadomo której. Wczoraj wieczór minął na szukaniu lekarzy, dziś dzwonię się zapisać.

u mnie drugi dzień zachmurzenie, więc dzień wygląda średnio.
Do tego ból głowy i najchętniej to bym do łóżka wróciła, a tu praca czeka i dziś do niewiadomo której. Wczoraj wieczór minął na szukaniu lekarzy, dziś dzwonię się zapisać.
To chyba jakiś front doszedł do Ciebie ode mnie, bo mnie bolała głowa w niedzielę i cały dzień lało[emoji20] . Jest taki żart po czym poznać jaki jest dzień tygodnia w hamburgu? Jak leje to weekend, jak słonce to dzień pracujący.... za często się to sprawdza[emoji20].

Powodzenia u lekarza[emoji110]

O matko zebym to ja wiedziala co! Za duzy wybor, za mala sciana [emoji23]

To tylko malenki procent tego co jest w internecie [emoji33] i co chwila odkrywam nowe! No i jak jak mam zdecydowac sie na JEDEN! [emoji31][emoji31][emoji31][emoji31]
[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️[emoji298]️
1f041fe108ad59da79edc0cd014a6055.jpg
7e246ca1ea18af13986db2184667716e.jpg
df9cff81213b428d5906923bb9573c33.jpg
e35b1b37225ac1dd939c352836bce34b.jpg
28168b5552e53a7098e4dac4c17444e2.jpg
2dbf481826b6c4e9c7664e7d66054718.jpg

[emoji22] 67,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]
Jak la mnie wygrywa pierwszy

:-) :-) :-* jeszcze wszystkie będziemy jezdzic na złoty matek z babyboom :-D
Mam nadzieję :)

@Lanvin tak ja skończyłam kurs i to dokładnie ten, o którym piszesz na Akademii Dietetyki, tyle, że w Krakowie, ale program wszędzie jest ten sam. Poziom szkoły z mojego punktu widzenia jest średni to taka typowa stara szkoła dietetyki, ale daje papier. Uczestniczyłam też w szkoleniach u Mauricza, które z kolei polecam w 200%. Merytorycznie myślę, że najlepsze na rynku. Warte uwagi są też szkolenia u Ajwen, czy MedFood. W wolnej chwili podeślę Ci książki na priv :)
Czekam :) ja jednak mimo wszystko chciałabym zrobić tą podyplomówke z psychodietetyki na SWPS, dla mnie poziom nauczania i sposób był naprawdę super :) no zobaczymy, póki co chce jakąś książkę przeczytać w temacie.

qdkkj44j6bi2vbec.png

U mni
Już po wizycie u gin na kasę chorych. Powiedział że tsh jest w normie(3,9) podobno endokrynolog tego nie leczy. Moje wyniki piękne. Powiedział że mogłabym zacząć się starać ale lepiej jeszcze poczekać chociaż cykl. Ja jednak myślę że tsh za wysokie. Po południu mam wizytę u rodzinnego. Myślicie że powinnam od niego wyciągnąć receptę na spadek tsh? A i co najważniejsze dostałam skierowanie do poradni leczenia chorób tropikalnych. Niby Toksmoplazma jest ok. Ale teraz się bada wszystko co nigdy nie było leczone. Ale się napisałam.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Jak miałam najpierw 4,9 a później 3,06 to dalej endo powiedziała że dużo za dużo. Tak jak pisalysmy 1-1,5 jest ok. U mnie na ostatnim pomiarze 2,14
Hej dziewczyny, czytam Was od grudnia, tyle w tym czasie się u Was działo, że zdążyłam się zżyć ;) Ten wątek dużo mi daje, cieszyłam się z Wami i płakałam, zrozumiałam wiele rzeczy, jak nie zrobić komuś przykrości głupimi pytaniami o dziecko, starania, czasami człowiek nie zdaje sobie sprawy z czym się inni borykają :no: W grudniu podjęliśmy decyzję o dziecku, ale jak to zawsze, jednocześnie okazało się, że ze względu na pracę muszę przejść zabieg okulistyczny, jestem już "po" i czekam na zielone światło dla staranek, teoretycznie powinnam poczekać na czerwcowy cykl, ale jeśli mąż wytrzyma do maja to będzie sukces, bo on to JUŻ chciałby. Na szczęście ewentualnej wcześniejszej ciąży nic nie grozi, tylko mnie trudniej będzie badać okulistycznie.
Na jesieni kończę 29 lat, i mam nadzieję do tego czasu zaciążyć, ale czy się uda, to zobaczymy. Mam nieregularne cykle, tj. 2 cykle po 28 dni, a potem cykl 50 dniowy :crazy: W tamtym roku z moją gin przerobiłam badania lab. pod kątem PCOS, Hashimoto, i Cushinga i nic, tylko androstendion lekko podwyższony. Na regulację cyklu kupiłam sobie Inofem, bo jak zauważyłam, nawet nieregularna suplementacja kwasem foliowym wpływa na moje cykle. Dong stoi i czeka na nowy cykl ale kiedy @ przyjdzie to nie mam pojęcia.
Piszę już teraz, bo znikacie z tego forum bez przerwy, co myślę sobie ale ta babeczka fajna, to bach i już w ciąży ale na szczęście zafasolkowane często tu wpadają i piszą, co jest super :laugh2:
Witamy na super forum
A miałam jeszcze pisać do @DigitalGirl , ja 12tc i zero objawów :D może raz miałam mdłości i lekkie pieczenie sutków, to wszystko :)
tylko się cieszyć
:)
Kurde wczoraj padlam po pracy. Jeszcze ponad 100 postów do nadrobienia :p

Dzień dobry dziewczynki[emoji2] u mnie piękne słoneczko i niebieściutkie niebo z rana[emoji2]. Do tego skok temp z 36,44 na 36,71[emoji2]. Podwójna radość. Dzisiaj zaczynam kurs ziołowy. 3majcie kciuki, żebym coś zrozumiała tam[emoji6][emoji33].

@marc zmieniłaś może zdanie co do mierzenia?

Mierzylam jednak :-)

Załączniki

• IMG_3554.PNG
    IMG_3554.PNG
    55,6 KB · Wyświetleń: 81
A mnie brzuch bolał i boli cała noc :-(

A ja padam juz teraz :-) w pacy na zwolnienie poszło 4 osoby jest armagedon na grupę 40 dzieci

U mni

Jak miałam najpierw 4,9 a później 3,06 to dalej endo powiedziała że dużo za dużo. Tak jak pisalysmy 1-1,5 jest ok. U mnie na ostatnim pomiarze 2,14

Witamy na super forum

tylko się cieszyć
:)
Kurde wczoraj padlam po pracy. Jeszcze ponad 100 postów do nadrobienia :p
Sprawdzilam swoje wyniki i ja jak sie starałam miałam 2,7tsh i zaszłam za pierwszym cyklem a teraz mam 2,5 i też nikt problemu nie widzi. W piątek mam giną to jeszcze z nim pogadam na ten temat czy te 1,5 jest dla wszystkich czy dla osób z hashi bo już nie wiem co myśleć.

reklama
Do góry