reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

marc co się dzieje kotek ? Ok doczytałam. Nie martw się ją też tak miałam i mam popatrz stoję o krok od poronienia ale się nie załamuje a uwiez nie jest łatwo po raz drugi stracić ciążę. Nie poddawaj się jesteśmy tu z tobą a jak ci smutno pisz wysłuchamy cie prawda dziewczyny; ) :*

magoo co z tobą ?! Brakuje mi ciebie!

Paraplu ale piękne schudlas :*

Queen_b damy rade na 2018!będziemy razem !:)
Kochana ja wciąż wierzę [emoji173] trzymam mocno kciuki
@nimitii pozytyw jest taki, ze jak wszystko pójdzie dobrze to będzie dzidzia z maja tak jak zawsze chciałam [emoji7][emoji7]

Widziałam któraś z dziewczyn pisała ze jej M miał ponad 100ml plemników ! Kutde a mój ledwo do 33ml w jego najlepszym wyniku dobił [emoji23] No cóż ale mój M od zawsze twierdził ze coś z nim nie tak i od razu było spr go. A w sumie to potwierdzenie.

A 2018 to bardzo dobra data !! Mój plan 5letni zakładał 2 dzieci do 30stki ale cóż, jak to się mówi Człowiek planuje Pan Bóg rujnuje ... ale co zrobić jak się tworzy planu 5letnie ?? (Takie zboczenie ze studiów [emoji23][emoji23])

Oby chociaż jedno wyszło do tej 30[emoji51][emoji120][emoji120]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
I tego Ci życzę ... Amen [emoji6]
Wychowywalam sie w domku jednorodzinnym a teraz mieszkam w bloku. Nadal ciezko mi sie przestawic, ze po 22 nie powinnam odkurzac i sie tluc (a mi sie wtedy najlepiej sprzata!). I bardzo brakuje mi mozliwosci wyjscia i pobujania sie na hustawce miedzy drzwewami, mozliwosci mycia wiekszych rzeczy na podworku. Ogolnie brakuje mi masy rzeczy.

Jedyny plus jest taki, ze mam sporo mniejsza powierzchnie a to uczy mnie niegromadzenia zbednych "przydasi" i trzymania tylko tego co faktycznie uzywam i potrzebuje.

Ogolnie to ogromnie polecam ksiazke "Chciec mniej" i blog autorki ksiazki "simplicite". Odkad ja przeczytalam stosuje zasade z jej ksiazki 3P(P+P), wydaje duzo mniej kasy na bzdury i stale odgruzowuje swoje mieszkanie, zycie i glowe!
I szczerze Wam powiem, ze to jedna z wazniejszych dla mnie ksiazek jakie do tej pory przeczytalam.

Ja na razie przeczytałam "slow fashion" i juz dość uporządkowalam szafę i mocno ograniczyłam zakupy szmat ale to jeszcze nie koniec [emoji4] Chętnie lookne na Twoją książeczkę ... bardzo potrzebuje wskazówek żeby zminimalizować ten pęd posiadania zbędnych rzeczy [emoji6]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

reklama
Super moja ostatnia ciąża gdyby się nie skończyła jak się skończyła byłaby z maja. Ja zawsze chciałam mieć malucha urodzonego między kwietniem a czerwcem.
Powiedz mi kochana jeśli to nie jest zbyt itymne pytanie (nie obrazę się jak nie odpowiesz !) Jak twój m się z tym czuje?

Kochana powiem Ci, ze on jest twardy. Zawsze czuł ze coś jest nie tak i w sumie byliśmy obije na to przygotowani. Ostatnio nawet o tym rozmawialiśmy i sam powiedział mi ze teraz jak patrzy na swoich kuzynów (20 i 18lat) którzy maja dzieci już albo w drodze - to sam się cieszy Żr wyszło jak wyszło. Bo on ten musiał dojrzeć do roli bycia odpowiedzialnym wspierającym partnerem a później ojcem. Musieliśmy się w wielu rzeczach po prostu dotrzeć. Na szczęście nie jest on z tych załamujący się. Sytuacja nie jest beznadziejna. To on zawsze mnie uspokajał mówił ze mam się nie nakręcać ze będzie wszystko Ok. Także mój M to dar z niebios moja oaza spokoju. Chociaż czasem tez wkurzy [emoji23][emoji23]

To mój m. Queen_b specjalistko od nasienia czy wiesz co znaczy sposób upłynnienia mechaniczny? Powinien być samoistny. Z góry dzięki
Powiem Ci kochana ze pojęcia nie mam. My badamy nasienie w uk na fundusz zdrowia i tam nie ma takich wyznaczników. Ale może chodzi o to ze musieli w labolatorium wspomóc jakoś żeby się upłynnilo nasienie a powinno w samoistny sposób ?

Od dawna nie pisalam z tabletu i widzicie chyba nieaktualna wage 63,3 kg [emoji3] juz poprawilam na swieza [emoji173] 59,8 kg [emoji7]

Nimitii ja ciagle 3mama Was kciuki. [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Super sprawa z tymi ulotkami. Na czym polega sam zabieg to mozna w necie wyczytac ale w tych ulotkach sa wszystkie inrofmacje dotyczace stricte mojego szpitala, gdzie i kiedy mam sie w nim stawic, numery kontaktowe, alarmowe, ichnia procedura przed i po zabiegu. Tego juz z neta nie wyczytam.
Za kazdym razem jak to dostaje to sie zachwycam :)

2018 bedzie nasz! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

66,8kg ---> 59,8 ---> 52kg
Ty mi tu @Paraplu w tej chwili mów jak zleciała tak z wagi i ile ci to zajęło !! Tez tak chce !! [emoji30][emoji30] a ja się staram ale niestety len permanentny Ze mnie [emoji30][emoji30]

Kochana ja wciąż wierzę [emoji173] trzymam mocno kciuki

I tego Ci życzę ... Amen [emoji6]

Ja na razie przeczytałam "slow fashion" i juz dość uporządkowalam szafę i mocno ograniczyłam zakupy szmat ale to jeszcze nie koniec [emoji4] Chętnie lookne na Twoją książeczkę ... bardzo potrzebuje wskazówek żeby zminimalizować ten pęd posiadania zbędnych rzeczy [emoji6]

Nie narzekaj, że jest pod górkę przecież zmierzasz na szczyt ...

O widzisz, a Twojej pozycji nie czytalam. Jesli chodzi o ubrania to juz sie wyleczylam z checi posiadania dla samego posiadania. Mam mniej ubran niz moj K. I kupuje dopiero jak cos jest mi faktycznie potrzebne ale jednoczesnie pozbywam sie wtedy zbednych/starych/zniszczonych/niemodnych/znudzonych ciuchow.
Nadal jednak pracuje nad kupowaniem pie rdol (haha musialam napisac osobno bo mi badoo wykropkowalo to slowo [emoji23]) do domu bo zdarzaja mi sie nadal wpadki.

@queen_b
Zadna tajemnica. Wykupilam sobie diete bebio, ta od Chodakowskiej. Dla mnie rewelacyjna!

66,8kg ---> 60,8kg zajelo mi 6 tygodni na tej diecie.

Potem jakos nie wykupilam diety i jakos zebrac sie nie umialam do tego i tak zlecialy 3 miesiace [emoji33] balam sie, ze waga wroci przez te 3 miechy a wczoraj sie zwazylam i w szoku bo waga pokazala jeszcze - 1kg.
I teraz mam 59,8kg [emoji7]

To mnie zmotywowalo i wykupuje jeszcze raz ta diete!

Ostatnia edycja:
O widzisz, a Twojej pozycji nie czytalam. Jesli chodzi o ubrania to juz sie wyleczylam z checi posiadania dla samego posiadania. Mam mniej ubran niz moj K. I kupuje dopiero jak cos jest mi faktycznie potrzebne ale jednoczesnie pozbywam sie wtedy zbednych/starych/zniszczonych/niemodnych/znudzonych ciuchow.
Nadal jednak pracuje nad kupowaniem pie rdol (haha musialam napisac osobno bo mi badoo wykropkowalo to slowo [emoji23]) do domu bo zdarzaja mi sie nadal wpadki.

U nas z ciuchami to samo, M ma więcej niż ja i więcej ich kupuje. Ale ja mam świra na punkcie ciuszków dla młodego , ten to ma wszystko hehe.

@queen_b
Zadna tajemnica. Wykupilam sobie diete bebio, ta od Chodakowskiej. Dla mnie rewelacyjna!

Potem jakos nie wykupilam diety i jakos zebrac sie nie umialam do tego i tak zlecialy 3 miesiace [emoji33] balam sie, ze waga wroci przez te 3 miechy a wczoraj sie zwazylam i w szoku bo waga pokazala jeszcze - 1kg.

A nie wolalabys nauczyć się po prostu odpowiednio odżywiać żeby weszło Ci to w krew i zebys nie musiała polegac na czyjejś pomocy? :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

@queen_b

Powiem Ci ze ja tez miałam ta dietę wykupiona ale ja jestem za wybredna. Dużo rzeczy nie lubię a i tez z moim trybem pracy gdzie wstaje codziennie o 5 rano serio ciężko jest jeść 5 posiłków dziennie ze już nie wspomnę ze musiałabym robic dwa różne obiady [emoji30][emoji30] a ćwiczenia z nią tez miałaś ?? Moja waga teraz do 66,9 i marzy mi się 59...

@Emsi* super wyniki ;) ruch ogólny 51 % więc mieści się w normach :D a że postępowy trochę mniejszy to nic :D

Ahhh a ja mam kiepski wieczór... oprócz tego, że mamy problem z tą kretynką (właścicielką mieszkania, która straszy nas wojną - śmiech na sali! ale o tym nie chce mi się mówić nawet) to jeszcze dzisiaj mowilam z przyjaciółką z Anglii i jest w 11 tc... i niezadowolona bo od kilku miesięcy dopiero z tym nowym facetem... Jezu... płakać mi się chce... :(

aaa tak w ogóle u mnie już ból okresowy- to pociesza w tym miesiącu...musi... ;)

@TuliPanna99 gratuluję! A jak miałaś obstawiony cykl?
@Izabela90 ja też jakbym coś widziała
Przepraszam, ale nie pamiętam dokładnie, to było w grudniu, a mamy luty. Pamiętam, że 16dc wieczorem wyszedł mi pozytywny test owu i wtedy był na pewno sex. Podczas poprzednich dni przed owu sex był dosyć często co dzień lub co 2 dni pewnie. Owu była w 17/18dc i w te dni ani 19dc nie było boboseksów. Tak się jakoś złożyło bo był Sylwester, w Nowy Rok córka nam się rozchorowała i wcale nie miałam głowy do tego i dopiero 20 dc były przytulaski.
Tak na prawdę zaszłam w ciążę tylko przy braniu duphaston od razu po owulacji. Poprzednia ciąża która zakończyła się w październiku to brałam duphaston 10 dni po owu. Teraz znowu po owu zaczełam brać dupka i biorę do tej pory.

@Emsi* super wyniki ;) ruch ogólny 51 % więc mieści się w normach :D a że postępowy trochę mniejszy to nic :D

Ahhh a ja mam kiepski wieczór... oprócz tego, że mamy problem z tą kretynką (właścicielką mieszkania, która straszy nas wojną - śmiech na sali! ale o tym nie chce mi się mówić nawet) to jeszcze dzisiaj mowilam z przyjaciółką z Anglii i jest w 11 tc... i niezadowolona bo od kilku miesięcy dopiero z tym nowym facetem... Jezu... płakać mi się chce... :(

aaa tak w ogóle u mnie już ból okresowy- to pociesza w tym miesiącu...musi... ;)
U mnie też kolejna koleżanka w ciąży i najgorsze, że już w niej była i wypytywala mnie a jak tam u was i wogole. Teraz powiedziała, a to już 11tc. Fajnie, cieszę się, ale czuję niesmak.

reklama

Taaa, znam to...
Trzymaj się mała! Wróżki forumowe zapewnia Ci całe, małe Twoje własne domowe przedszkole! [emoji11][emoji11]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry