reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witajcie. Byłam na tym forum wiosną, może któraś z dziewczyn jeszcze mnie pamięta - liczę najbardziej na Lux bo akurat wtedy zaszła w ciążę... Ja się poddałam wtedy rozpaczy po kolejnej @ i wycofałam się z forum, ale nie mogłam nie czytać... wiecie dobrze o czym mówię, więc tak jakby byłam z Wami cały czas. Ale dziś nie wytrzymałam i piszę - a niech tam, choćby świat się miał zawalić. Nie poddam się. A piszę dlatego, że - StorAnia - nie możesz się poddać. Skoro ja nadal walczę to Ty też możesz! Ja niedługo skończę 41. Mam już 3 dzieci - najstarsze 21 a najmłodsze 2,5. Ale chcę mieć jeszcze jedno. Czas nie działa przeciw nam - same to robimy. Nie poddawaj się.
A torbiele - jak się okazuje - są częste, tylko najczęściej o nich nie wiemy. Ja miałam torbiel 8 cm jak miałam 17 lat - a dowiedziałam się tylko dlatego, że zamknął odpływ krwi z jajnika i o mało nie zeszłam z bólu.
Nie daj się. Jeśli naprawdę chcesz mieć dziecko, to w końcu Ci się uda!!!

reklama
Rozumiem że jest w pełni bezpieczny w ciąży??? [emoji3]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak tak, acard jest bezpieczny w ciąży. Odstawia sie jakby były jakies krwawienia i odstawia sie w 36 tygodniu.

Paraplu - to trzymam kciuki by nie przyszła ...
U mnie 6dpo, nic nie czuję ... zatem clo na mnie działa jak lipa na resorach :D
Ale to clo działa do owu, u ciebie wychodowalo aż 3 piękne jajca! Teraz nie ma juz co clo działać :) teraz działa natura ;)

Kochana Bertho, oświadczam iż na teście nie ma nawet śladu, nawet wprawne oko staraczki by nie wypatrzyło :D
Termin @ na jutro, moze jakos wszystkie przeżyjemy :D

@Paraplu , podejrzany ten twój cyc, ja bym na twoim miejscu nie wytrzymała :D Moje np ani drgną, mają serce i gruczoły z betonu :D
:D bardzo dziękuje :* teraz jakos postaram sie wytrzymać ten 1 dzien :)

Taaa, a tam często kreska jakiej staraczki nie widziały. Jedną była co sie nawet do tabelki chciała dopisać. A widzisz, bo baby to wyobraźni nie mają [emoji23]
Właśnie paraplu, jak się czuje twój cyc? Drugi dołącza czy strajkuje? [emoji16]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
Ale wy pamiętacie takie sytuacje :) ja w ogóle na to nie zwracam uwagi, albo od razu zapominam :)

Tez mnie jakas afera ominęła, a teraz juz nie da sie wrócić do postów nata95 bo te kilka stron zniknęło.

Luna, podał jakieś argumenty? Bo z tymi chlopami tak zawsze... Mój mówi mi że za 2 lata ślub.... I tak od 2 lat to samo stanowisko, już nie wiem kiedy mam się spodziewać, żebym chociaż kiecke zdążyła kupić [emoji23]

m7a4xuun7rn9jc7g.png
Bo wiesz, baby sa zmienne a faceci sa stali! Powiedział ze za 2 lata i tego sie bedzie trzymał przez najbliższe 5! ;)
A poważnie życzę ci zeby te 2 lata juz bardzo niedługo minęły :) slub to piękna chwila :) a tez sie naczekalam, oj sporo...

Bo my nikogo nie znamy w Olsztynie a żeby robić bal musimy to załatwić w Radomiu ale oboje jesteśmy po rozwodach ja po przejsciach..a jego familia bardzo była przeciwna żeby się wiązać z kobietą z dwojgiem dzieci...takie zawirowania... teraz jest cacy jak jadę do naszego miasta to obiadek i lanie miodu ale chyba mój J to ciągle dusi i doszedł do wniosku że to ma być nasza uroczystość nie na pokaz..nie wiem co myśleć..się rozpisałam [emoji2]

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom
A moze tylko cywilny i obiadek dla naaaajblizszej rodziny w Olsztynie? Chyba przyjechaliby rodzice/rodzeństwo?

Dziewczyny, powiedzcie mi prosze czy najpier jak beta byla 130.4 a potem po 72 h wynosi 363.4 to nie jest za malo?
Jest dobrze!!!

Hej dziewczyny. Nie bardzo wiem co się dzieje bo nie dałam rady nadrobić. Napisze tylko ze dostałam @, zaczynam 41 cs, termin kolejnej @ 14.01.17. Trzymajcie się a ja wracam do lektury waszych wpisów.

1usavcqgt1dml95x.png
Przykro mi...

Co do Usg... nie myslicie ze jak pojde w pt na usg to nie za wczesnie? Toć to jeszcze nic widac nie bedzie, co ten moj pizdogrzebek wymyslil.. Wg wszelkich apek dzis jest 4 tydz albo 4 tydz i 3 dzien...
Jak jesteś po poronieniu to lepiej o jeden raz za często niz jeden raz za mało. Dobrze dobrze ze tak cie kontroluje regularnie.
Emzilka, ty pisałaś ze acard broni zarodka zeby organizm nie odrzucił go jako intruza? Dopytalas gina o co chodzi, bo acard przeciez rozrzedza krew po prostu. Ciekawa jestem o co chodzi.

Witam was dziewczyny.
Ostatnio bardzo dużo piszecie normalnie nie mam kiedy nadrobić te wszystkie strony.
Witam nowe staraczki i gratuluję tym co się udało.
Ja do was wracam. Dostałam pozwolenie na starania także zaczynam działać. Następna @ ma być 11 stycznia.
Super ze wracasz!! :) powodzenia!

O boziu , człowiek w pracy a tu taka wojna przeszła :(
A teraz na poważnie... Jestem po usg. Załamka, na lewym jajniku dwukomorowa torbiel. Duuuża 5\6 cm :( Na lewym jest pęcherzyk też dwukomorowy 19\14 mm i co z tego jak będzie lipa...
Jestem załamana idę się poryczeć .
:no::(:hmm:
A co powiedział gin? Ze jest torbiel i co? Kazał iść do domu czy co? Jaki plan. Moze liczy ze ten drugi pecherzyk jest super i uda sie, a torbiel tak jak piszą dziewczyny sobie w końcu pęknie? Dostałaś cos - progesteron, zastrzyk?

U mnie dzisiaj 7dc. Nudny czas przed owu... :)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Ania będzie dobrze, musi być. Trzymaj się mocno, musisz walczyć, głowa do góry!

Dziewczyny pytanie z innej beczki, czy olej z wiesiołka w kapsułkach można lyknac? Na opakowaniu napisali, żeby zawartość kapsułki wylać na łyżeczkę i lyknac, ale tym sposobem połowa zostaje mi na palcach

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wiesiołka łyka w tabletkach.

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak tak, acard jest bezpieczny w ciąży. Odstawia sie jakby były jakies krwawienia i odstawia sie w 36 tygodniu.

Ale to clo działa do owu, u ciebie wychodowalo aż 3 piękne jajca! Teraz nie ma juz co clo działać :) teraz działa natura ;)

Ale wy pamiętacie takie sytuacje :) ja w ogóle na to nie zwracam uwagi, albo od razu zapominam :)

Tez mnie jakas afera ominęła, a teraz juz nie da sie wrócić do postów nata95 bo te kilka stron zniknęło.

Bo wiesz, baby sa zmienne a faceci sa stali! Powiedział ze za 2 lata i tego sie bedzie trzymał przez najbliższe 5! ;)
A poważnie życzę ci zeby te 2 lata juz bardzo niedługo minęły :) slub to piękna chwila :) a tez sie naczekalam, oj sporo...

A moze tylko cywilny i obiadek dla naaaajblizszej rodziny w Olsztynie? Chyba przyjechaliby rodzice/rodzeństwo?

Jest dobrze!!!

Przykro mi...

Jak jesteś po poronieniu to lepiej o jeden raz za często niz jeden raz za mało. Dobrze dobrze ze tak cie kontroluje regularnie.
Emzilka, ty pisałaś ze acard broni zarodka zeby organizm nie odrzucił go jako intruza? Dopytalas gina o co chodzi, bo acard przeciez rozrzedza krew po prostu. Ciekawa jestem o co chodzi.

A co powiedział gin? Ze jest torbiel i co? Kazał iść do domu czy co? Jaki plan. Moze liczy ze ten drugi pecherzyk jest super i uda sie, a torbiel tak jak piszą dziewczyny sobie w końcu pęknie? Dostałaś cos - progesteron, zastrzyk?

Tak, pytalam sie go o ten Acard i pytalam sie czy to na rozrzedzenie krwi. To powiedzial ze rozrzedza, umozliwia sie zagniezdzic ale tez powoduje ze organizm nie traktuje ciazy jak wirusa i nie walczy z nia

StorAnia nie poddawaj się wiem ze łatwo mówić, jestem tu nowa ale podczytuje was juz bardzo długo sama staram się o dziecko i wiem z cyklu na cykl coraz bardziej jest smutno ze nie wychodzi. W końcu się uda.

Witajcie. Byłam na tym forum wiosną, może któraś z dziewczyn jeszcze mnie pamięta - liczę najbardziej na Lux bo akurat wtedy zaszła w ciążę... Ja się poddałam wtedy rozpaczy po kolejnej @ i wycofałam się z forum, ale nie mogłam nie czytać... wiecie dobrze o czym mówię, więc tak jakby byłam z Wami cały czas. Ale dziś nie wytrzymałam i piszę - a niech tam, choćby świat się miał zawalić. Nie poddam się. A piszę dlatego, że - StorAnia - nie możesz się poddać. Skoro ja nadal walczę to Ty też możesz! Ja niedługo skończę 41. Mam już 3 dzieci - najstarsze 21 a najmłodsze 2,5. Ale chcę mieć jeszcze jedno. Czas nie działa przeciw nam - same to robimy. Nie poddawaj się.
A torbiele - jak się okazuje - są częste, tylko najczęściej o nich nie wiemy. Ja miałam torbiel 8 cm jak miałam 17 lat - a dowiedziałam się tylko dlatego, że zamknął odpływ krwi z jajnika i o mało nie zeszłam z bólu.
Nie daj się. Jeśli naprawdę chcesz mieć dziecko, to w końcu Ci się uda!!!
Nie znamy się, a tyle wsparcia i serdeczności :) dziękuję, ale jutro podejmiemy decyzję po rozmowie z lekarzem. Jak na razie to więcej nie pójdę do mojej Pani Doktor. Podawanie clo bez sprawdzenia czy torbiele na 100 % zeszły mijało się z celem. Wyrządziło więcej złego niż dobrego...kolejne 4 miesiące w plecy... ;(

Jest dobrze!!!

Przykro mi...

Dziękuje bertha

reklama
Juz po wizycie, z moim wywiadem 25% szans na miscarriage mam, ale mam myśleć pozytywnie. Lekarka stwierdziła ze nie ma sensu robić bety bo i tak M ona nie powie w tej chwili nic poza tym, ze jestem w ciazy a to juz wiemy. Testy robione dzien przed, w terminie i dwa dni po terminie @ są wg niej wystarczająca wiedza. Jakieś inne obyczaje tu panują. 11 sycznia usg.
Leki na nadciśnienie odstawione póki co, będziemy obserwować bo Dzieki hormonom w ciazy podobno sie ono naturalnie obniża. No tyle z wieści, uciekam do pracy.
Miłego wieczoru Dziewczyny!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry