reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Swoja drogą jakntam Bertha, Nessi, Megan itd? Nie nadrobiłam wszystkich stron po urlopie i nie wiem czy coś przeoczyłam może...

I mnie zarAz dni plodne... niby pozwolenie od lekarZy jest.... mąż się powoli przelamuje... Ale lykam desmoxan... i trochę się obawiam czy nie miało by to wpływu na ewentualną ciaze... ehhhh ; (

Czy któraś z was jest poza siwa z Niemczech????
Desmoxan jest kategorycznie zabroniony w ciąży aczkolwiek nie wiem jaki ma wpływ na te pierwsze tyg kiedy żyjemy jeszcze w nie świadomości.. Ja się dowiadywałam bo też przymierzałam do rzucania palenia ale przestraszyłam się opinii na ten temat wyczytanych w necie a po drugie 2 lata temu go brałam i musi być mocny bo się czułam jak na haju. Po wszystkich za i przeciw nawet plastry nie wchodziły w grę czasie starań i rzuciłam sama.

dżoł a masz może test owu?

Wiecie co Dziewczyny - najczęściej to jest tak, że jak się zajdzie w końcu w ciążę, to człowiek jest zaskoczony - nawet jak się stara. I ja dwa razy jak zaszłam, to akurat raz byłam w turnee po Francji - u Wujka i piłam wino, jadłam sery pleśniowe, krwistą polędwicę - generalnie chyba udało mi się zaliczyć wszystko czego nie można w ciąży. To samo z drugim synkiem - też była jakaś impreza z alkoholem - a dzieci urodziły się zdrowe.
Z tabletkami jest tak samo = one nie działają od razu - trzeba regularnie brać przez dłuższy okres czasu aby zaczęły działać - najlepszy przykład: kwas foliowy - zalecają brać 3 miesiące przed planowanym zajściem w ciążę aby jego poziom w organizmie wzrósł. Koncerny farmaceutyczne muszą robić bardzo drogie badania, aby móc zamieścić na ulotce że kobiety w ciąży mogą dane lekarstwo przyjmować. Łatwiej i taniej dla nich jest napisać, że są niewskazane w ciąży lub, że trzeba się poradzić lekarza. Ostatnio odkryłam wpis z tym radzeniem się na ulotce paracetamolu oraz nospy!!! Myślę, że nic złego się nie stało - jeśli się martwisz to porozmawiaj z lekarzem, bo po co się denerwować.
Ale ja sie nie martwie.. Planowalam druga ciaze i od poczatku wiem co moge jesc i pic. Mialas szczescie ze urodzily Ci sie zdrowe dzieci, ale przy pierwszej ciazy tez nie wiedzialam bo nie planowalam i byl okres wakacji i sie pilo. Tez sie nic nie stalo ale roznie to bywa.. Ja teraz bylam tego swiadoma.

reklama
A u mnie jutro test. Ale nie nastwiam się... Temp dziś spadła do 36.9 a przez kilka dni była po 37 a nawet 37.3. a jestem trochę przeziębiona więc może stąd temperatura wyższa. Tylko zastanawia mnie śluz, bo mam go sporo i jest taki lekko kremowy i ciągnący a raczej przed @ zawsze susza była... Jutro 43dc więc zobaczymy. Zrobię test a jak nie wyjdzie to znów z tydzień poczekam i się zobaczy. Ktoś jeszcze jutro testuje?
Ja tez mam kremowy sluz i test pozytywny;)

Do góry