reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Powód mojego zgłoszenia się tutaj to oczywiście chęć bycia mamą w 2017 roku, a gdyby się udało to nawet jeszcze w 2016.

Rozpoczęliśmy starania w tym cyklu, tylko chyba wolałabym, by ten cykl byl nietrafiony, gdyż złapałam silna infekcje, leżę własnie chora w łóżku z gorączką.

Nie nastawiamy się na szybki efekt, mamy synka 4 letniego, ale nie było łatwo. Rok starań, wczesne poronienie, odczekaliśmy zalecony czas i po ok. 7 miesiącach ciąża zakonczona powodzeniem.

W tym cyklu mam tez problem, bo nie zapisuję od dawna miesiączki i nie bardzo pamiętam, kiedy miałam pierwszy dzien ostatniej @.

EvitaJ to życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) no mozesz ten cykl poobserwowac, wyleczyć się zacząć brać witaminki-to tez zalicza się do starań :) oby te starania były szybkie i przyjemne :)

Kruczyca dzięki.

Ja właśnie z tymi witaminami to zgłupiałam. Zapytałam gina, czy mam braćć kwas foliowy, a on mi na to, żebym lepiej kupiła preparat Mama DHA. ja zdziwiona, bo to jest od 13 tygodnia ciąży, ale on sie upierał, że to jest lepszy preprat niż Folik. Babka w aptece nie miała tego i dała mi zamiennik Prenatal DHA, a ja w domu czytam i widzę, że tam nie ma w składzie kwasu foliowego. Ło matko ale zamieszanie!

Kruczyca dzięki.

Ja właśnie z tymi witaminami to zgłupiałam. Zapytałam gina, czy mam braćć kwas foliowy, a on mi na to, żebym lepiej kupiła preparat Mama DHA. ja zdziwiona, bo to jest od 13 tygodnia ciąży, ale on sie upierał, że to jest lepszy preprat niż Folik. Babka w aptece nie miała tego i dała mi zamiennik Prenatal DHA, a ja w domu czytam i widzę, że tam nie ma w składzie kwasu foliowego. Ło matko ale zamieszanie!
Wg mnie kwas foliowy to podstawa. I nie w dawce 0.4mg bo to jest nic. Większość Polaków ma niedobory wit z grupy B, kwasy foliowego i witaminy D. Ja mam kwas foliowy w dawce 5mg i taką dawkę moja ginka zaleca KAŻDEJ staraczce. Wg niej branie mniejszych dawek to jedynie uspokajanie sumienia. Wit b-complex mam brać w podwójnej dawce a wit D po wakacjach miałam we na poziomie 15, gdzie od 30 w górę jest niedobór(!!), mimo, że całe wakacje jak tylko się ciepło robi, to co roku spędzamy na wodzie w pełnym słońcu, obecnie biorę 16tys. jm/doba.
Dobra multiwitamina + wit B, żelazo na zmianę z magnezem to podstawa. Wszystkie te rzeczy wpływają na płodność i są bardzo niedoceniane.

PanaKotka ja tez jestem obstawiona tymi witaminami i suplami jak szalona :) do tego biore 4000 omega3. Normalnie czasem dnia nie wystarcza, zeby to wszystko rozplanować ;) tyle ze ja mam jeszcze hashimoto i tymbardziej musze zażywać konskie dawki, bo kiepsko z przyswajaniem. Niestety takie mamy czasy, ze witamin w naszych owocach jest coraz mniej.. Wszechobecna chemia :/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry