reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Powód mojego zgłoszenia się tutaj to oczywiście chęć bycia mamą w 2017 roku, a gdyby się udało to nawet jeszcze w 2016.

Rozpoczęliśmy starania w tym cyklu, tylko chyba wolałabym, by ten cykl byl nietrafiony, gdyż złapałam silna infekcje, leżę własnie chora w łóżku z gorączką.

Nie nastawiamy się na szybki efekt, mamy synka 4 letniego, ale nie było łatwo. Rok starań, wczesne poronienie, odczekaliśmy zalecony czas i po ok. 7 miesiącach ciąża zakonczona powodzeniem.

W tym cyklu mam tez problem, bo nie zapisuję od dawna miesiączki i nie bardzo pamiętam, kiedy miałam pierwszy dzien ostatniej @.

EvitaJ to życzę szybkiego powrotu do zdrowia :) no mozesz ten cykl poobserwowac, wyleczyć się zacząć brać witaminki-to tez zalicza się do starań :) oby te starania były szybkie i przyjemne :)

Kruczyca dzięki.

Ja właśnie z tymi witaminami to zgłupiałam. Zapytałam gina, czy mam braćć kwas foliowy, a on mi na to, żebym lepiej kupiła preparat Mama DHA. ja zdziwiona, bo to jest od 13 tygodnia ciąży, ale on sie upierał, że to jest lepszy preprat niż Folik. Babka w aptece nie miała tego i dała mi zamiennik Prenatal DHA, a ja w domu czytam i widzę, że tam nie ma w składzie kwasu foliowego. Ło matko ale zamieszanie!

Kruczyca dzięki.

Ja właśnie z tymi witaminami to zgłupiałam. Zapytałam gina, czy mam braćć kwas foliowy, a on mi na to, żebym lepiej kupiła preparat Mama DHA. ja zdziwiona, bo to jest od 13 tygodnia ciąży, ale on sie upierał, że to jest lepszy preprat niż Folik. Babka w aptece nie miała tego i dała mi zamiennik Prenatal DHA, a ja w domu czytam i widzę, że tam nie ma w składzie kwasu foliowego. Ło matko ale zamieszanie!
Wg mnie kwas foliowy to podstawa. I nie w dawce 0.4mg bo to jest nic. Większość Polaków ma niedobory wit z grupy B, kwasy foliowego i witaminy D. Ja mam kwas foliowy w dawce 5mg i taką dawkę moja ginka zaleca KAŻDEJ staraczce. Wg niej branie mniejszych dawek to jedynie uspokajanie sumienia. Wit b-complex mam brać w podwójnej dawce a wit D po wakacjach miałam we na poziomie 15, gdzie od 30 w górę jest niedobór(!!), mimo, że całe wakacje jak tylko się ciepło robi, to co roku spędzamy na wodzie w pełnym słońcu, obecnie biorę 16tys. jm/doba.
Dobra multiwitamina + wit B, żelazo na zmianę z magnezem to podstawa. Wszystkie te rzeczy wpływają na płodność i są bardzo niedoceniane.

PanaKotka ja tez jestem obstawiona tymi witaminami i suplami jak szalona :) do tego biore 4000 omega3. Normalnie czasem dnia nie wystarcza, zeby to wszystko rozplanować ;) tyle ze ja mam jeszcze hashimoto i tymbardziej musze zażywać konskie dawki, bo kiepsko z przyswajaniem. Niestety takie mamy czasy, ze witamin w naszych owocach jest coraz mniej.. Wszechobecna chemia :/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry