reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Witajcie
Ja juz po wizycie. Dziś 9 tydzień ale na usg tylko pecherzyk i ciałko żółtkowe, rozmiar prawidłowy do wieku ciąży ale brak zarodka.
Odstawiam progesteron i czekam na poronienie Cudów nie ma jak widać
Bardzo mi przykro. Wierzyłam, że będzie inaczej. Trzymaj się.

Witajcie
Ja juz po wizycie. Dziś 9 tydzień ale na usg tylko pecherzyk i ciałko żółtkowe, rozmiar prawidłowy do wieku ciąży ale brak zarodka.
Odstawiam progesteron i czekam na poronienie Cudów nie ma jak widać
Przykro mi kochana :(

my jak wino,im strasze tym lepsze :D
Póki co wyglądem się nie starzeję, więc się tym pocieszam:D Mój K mówi, że połknęłam nastolatkę :D I mam trochę siana w głowie :D No ... to dobrze rokuje na starość, nie ?:D
Witaj Oluska i powodzenia. [emoji4]

Co u was na obiad? Mam wrażenie, że oklapłam w kuchni i gotuję maksymalnie 5-6 potraw ostatnio. Wymieniam tylko ryż brązowy na basmati, ziemniaki na kaszę gryczaną, bulgur lub pęczak i tyle z mojej inwencji.

Barszczyk czerwony, skwareczki, ziemnioki :D taki wiejski obiadek na tłustawo :D
I murzynka ukochanego przez Szoguna upieczemy :)

Przykro mi kochana :(

Póki co wyglądem się nie starzeję, więc się tym pocieszam:D Mój K mówi, że połknęłam nastolatkę :D I mam trochę siana w głowie :D No ... to dobrze rokuje na starość, nie ?:D

Barszczyk czerwony, skwareczki, ziemnioki :D taki wiejski obiadek na tłustawo :D
I murzynka ukochanego przez Szoguna upieczemy :)
kocham Cie wariatko!!!

SalatkaOwocowa widzialam ze kiedyś pisałaś o celiakii jako przyczynie poronień. Wiesz coś o tym więcej. Jakieś opinie lekarzy. Ja mam chorobę Duhringa(skórka postać nietolerancji glutenu) myślę że to nie jest przeciwwskazaniem gdy dbam szczególnie o dietę bezglutenowa i nie mam żadnych objawów choroby. Czy ktoś jeszcze na problem z glutenem?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

SalatkaOwocowa widzialam ze kiedyś pisałaś o celiakii jako przyczynie poronień. Wiesz coś o tym więcej. Jakieś opinie lekarzy. Ja mam chorobę Duhringa(skórka postać nietolerancji glutenu) myślę że to nie jest przeciwwskazaniem gdy dbam szczególnie o dietę bezglutenowa i nie mam żadnych objawów choroby. Czy ktoś jeszcze na problem z glutenem?

pytalam lekarza powiedzial ze to nie ma wplyw na ciaze i poronienia. Ja nie choruje(chyba, nie badalam sie) ale moja siostra tak i ma dwie straty za soba i stwierdzila (ona nie lekarz) ze to byla przyczyna...

reklama
Ja też gdzieś kiedyś wyczytałam że to się może przyczyniać. W pierwszej ciąży też chorowalam ale jeszcze o tym nie wiedziałam i dziecko urodziło się zdrowe choć przedwcześnie. Teraz mam obawy jak to będzie ale raczej mam łagodną postać tej choroby i bardzo się pilnuje więc jestem dobrej myśli. A siostra przestrzega diety?

Do góry