reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

izabela90 znam to uczucie bardzo dobrze, u mnie w pracy koleżanka 40-letnia zaciążyła i chyba tego nie planowała.Jest w 9 tyg. ciąży i uskarża się na objawy ciążowe z wielkim zdziwieniem a 2 dorosłych dzieci już ma. Bo ona myślała,że będzie się dobrze czuła skoro to jej trzecia ciąża.Chciałabym być na jej miejscu.
Znam również osoby, które miały problemy z zajściem i zachodziły szybciej niż ja. A my z m okazy zdrowia i musimy się nieźle napracować.

reklama
Cześć dziewczyny. Niestety u mnie brązowe plamienia... czyli przyjdzie @... mam dość. Odpuszczam całkowicie. Co ma być to będzie. Teraz za dużo mam na głowie... mąż zrezygnował z pracy, na razie bez pracy został.... szuka innej...ehh... podłamany chodzi...
Wiec na dłuższy czas się nie będę odzywać.
Trzymajcie się :) trzymam za wszystkie kciuki :*

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

lux fajnie masz, że już zakupy robisz. Tylko nie przesadź. My z mamą tyle tego nakupowałyśmy, ze potem połowa rzeczy poszła na aut bo synek nie zdążył tego założyć. My wszystkie rzeczy, wózek, fotelik, wanienka, bujak, lóżeczko z materacem i wiele innych mamy odłożone po synku, czeka to w piwnicy, w garażu, u mojej mamy. Dużo się tego zebrało, że już prawie miejsca na następne nie mamy. A ten braciszek synka nie chce się pojawić. Taki sam uparciuch jak mój synek:laugh2:Na niego też się sporo naczekaliśmy i zawsze mu to teraz wypominam.
nie kupuje duzo, bo po co ma to potem lezec, chce kupic tyle co mlody wynosi :) ale tak jak mowie duzych mam ogrom a maluskich malo wiec musze ich dokupic, mama z bratowa kupily takie na 56 i na 62 wiec akurat na poczatek ;)

Babeczka której zajmuje sie synem ma 45 lat , urodzila malego rok temu . Kilka lat sie starali i przed sukcesem tez zaszla ale poronila. Takze jak sie bardzo chce to w koncu sie uda , tylko ja tez podziwiam ich za cierpliwosc..:p a np kolezanka w moim wieki 22 lata , mega nieregularne cykle , brala jakies leki , sterydy z tego co pamietam , problemy z tarczyca , z jednym z jajnikow tez cos nie tak ..ginekolog powiedzial ze bedzie miala duze problemy z zajsciem w ciaze a tu prosze , tylko 2 razy baraszkowali akurat w tym konkretnym cyklu , do tego myslala ze lada moment okresu dostanie ..zdarzyl sie cud i termin na grudzien:) z dzidziusiem wszystko ok mimo przyjmowanych lekow gdy jeszcze nie wiedziala ze jest w ciazy :)

lux jak rodzi się maluch to często wpada się w taki szał zakupowy. Te rzeczy są takie piękne, tak bardzo cieszą oczy jak się na nie patrzy.Ja, moja mama i teściowa tak miałyśmy, kupowaliśmy co nam się podobało a nie patrzyłyśmy czy łatwo będzie się ubierać i czy faktycznie się przyda. Teraz to już inaczej do tego bym podchodziła.Najlepiej kupować na wyprzedażach w smyku, tesco. Zawsze byłam z tych rzeczy zadowolona. Ale oczywiście przepłacałam bo jeszcze wtedy nie zdawałam sobie sprawy że będą fajne wyprzedaże.

Moja sąsiadka ma 3 córki. Wiecej dzieci nie chciala. Nie zabezpieczala się ale z mężem uważali. I co mały ma już 2 latka akurat syn jej się trafił. Mi się wydaje ze jak ktoś nie chce to ma a jak chce i to bardzo to dupa.. Mam dwójkę dzieci każde planowane. Z pierwszym duzo czasu nam zajęło zanim się udało z drugi moment aż byłam zdziwiona. Ale widzę ze z trzecim to dopiero się naczekam.

lux jak rodzi się maluch to często wpada się w taki szał zakupowy. Te rzeczy są takie piękne, tak bardzo cieszą oczy jak się na nie patrzy.Ja, moja mama i teściowa tak miałyśmy, kupowaliśmy co nam się podobało a nie patrzyłyśmy czy łatwo będzie się ubierać i czy faktycznie się przyda. Teraz to już inaczej do tego bym podchodziła.Najlepiej kupować na wyprzedażach w smyku, tesco. Zawsze byłam z tych rzeczy zadowolona. Ale oczywiście przepłacałam bo jeszcze wtedy nie zdawałam sobie sprawy że będą fajne wyprzedaże.
Ja tam miałam z córeczka. Normalnie wszystko co mi się podobało kupowałam. Są takie śliczne ubranka dla małych szkrabów ze aż ciężko się oprzeć. I dużo z tego nie założyłam małej. Teraz jak się uda,to już przy trzecim będę z głową kupować.

megan22 no to cierpliwość mieli. Ja już raczej dałabym sobie spokój. Mam też drugą znajomą która ma 41 lat i jest w drugiej ciąży a pierwsze dziecko urodziła mając 37 lat.Nie wiem ile starała się o to drugie, ale zaszła kiedy powiedziała sobie, że to ostatni cykl i jak się nie uda to trudno.Też znam osobę, która miała problemy z tarczycą, ginekolog mówił, ze kiepsko widzi jej ciążenie a tu bach ciąża. Inna osoba nie miała owulacji, dostała leki na stymulację i bach ciąża.Jeszcze inna klientka miała problem z jajnikami ,lekarz powiedział aby długo nie czekała i 1 cykl starań i zaskoczyła. Ja ma być ciąża to będzie. Dziecko jest cudem i niestety można się starać ile wlezie ale jak nie jest dane to nie będzie.Ile już w życiu miałam cykli z piękną owulacją, pięknym śluzem, sexiku mnóstwo i nic z tego nie było.

reklama
ja mam duzo uzywek z allegro, markowych z Anglii, sa jak nowe, ja patrze na to by to bylo praktycznie, na oslep nie kupuje, mama z bratowa wczoraj na wyprzedaz trafily w smyku i niezle malego mi okupily :)

Do góry