reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

No to mój synek 4,5 letni nie boi się niczego, wszędzie pójdzie,jest mega otwarty na dzieci i dorosłych tez.Aż czasem się martwię czy nie za bardzo.To taki wodzirej I kierownik grupy.Ma w grupie chłopców niższych o 1,5 glowy, niesmialych to on się z nimi bawi, rozkreca ich troche,kieruje nimi a oni go jak guru swoje traktuja.Jak jest potrzeba to im pomoże i obroni np.przed chłopcami ze starszej grupy jak są wszyscy razem na podwórku przedszkola.Ma bardzo silną osobowosc, dazy do celu, mówi ze Bartek nigdy się nie poddaje.Teraz zrobił sie bardzo mamusiowy i chciałby być cały czas ze mną.Ale w poniedz.idzie po miesięcznej przerwie do przedszkola.A od wrzesnia z 5 dzieci ze swojej obecnej grupy idzie do grupy dzieci starszych.

reklama
Moj to jest taki agent, ze musialam nieraz świecić oczami i byłam na dywaniku u pań w przedszkolu.Mam nadzieję ze wyrośnie z tego bo nie uśmiecha mi się potem w szkole świecić oczami.

Rany Jak tak czytam o waszych synach to ciekawa jaki mój będzie za kilka lat. Na razie to prawdziwy cycuś mamusi ale mówię sobie że to dlatego że jest jeszcze malutki (i tak do 18lat heh). Jest trochę nieśmiały ale jak widzi dzieci to idzie do nich i się bawi. Ale najlepiej dowiaduje się z dziewczynkami :)

troche mnie wali dzis, robimy porzadki w szafkach i Tomek znalazl testy owulacyjne jeszcze z zeszlego roku, mowie daj wyrzuce, ale siku mi sie zachcialo i mowie ej dla jaj, podobno w ciazy wychodza pozytywne :D efekt dwie tluste krechy, mowie no ej jak mogles, jestem w ciazy, nie zdazyles wyjac na czas :D

Dziewczyny pociesznie mnie jakos :(
Zaczęłam plamić wszystko było ok wstałam z łóżka i po nogach mi poleciało. Taka brunatna wydzielina i sporo bo z luteina pewnie sie pomieszało. Pojechałam na IP zbadał mnie i powiedział ze pęcherzyk widoczny echa brak. Wg OM mam 5+6 a pęcherzyk ma 1,2 cm. Nie pytałam z tych nerwów czy jest pęcherzyk żółtkowy. Ale na wypisie napisał mi ze ciąża odpowiada 4+2.... Jestem załamana ze to puste jajo...
Beta rośnie ok w środę 6410 a w sob 16 667. No ale przy pustym jaju beta rośnie. Nie wiem ile miał moj pęcherzyk jak byłam na wizycie we wt bo nie mierzyła go dr . Trzeci raz nie zniosę tej traumy. Wiem ze miałam sos późno owu bo dopiero 15 dc miałam podany pregnyl. Dzis 42 dc.

I w ogóle nie wiem jak oni to liczą. Z córka miałam pęcherzyk 1,36 na 1 wizycie co niby odpowiada 5+4 a tutaj mam pęcherzyk 1,2 i odpowiada 4+2 ??? 2 mm i tydzień różnicy ? Błąd pomiaru ? Sprzęt ????

Dziewczyny pociesznie mnie jakos :(
Zaczęłam plamić wszystko było ok wstałam z łóżka i po nogach mi poleciało. Taka brunatna wydzielina i sporo bo z luteina pewnie sie pomieszało. Pojechałam na IP zbadał mnie i powiedział ze pęcherzyk widoczny echa brak. Wg OM mam 5+6 a pęcherzyk ma 1,2 cm. Nie pytałam z tych nerwów czy jest pęcherzyk żółtkowy. Ale na wypisie napisał mi ze ciąża odpowiada 4+2.... Jestem załamana ze to puste jajo...
Beta rośnie ok w środę 6410 a w sob 16 667. No ale przy pustym jaju beta rośnie. Nie wiem ile miał moj pęcherzyk jak byłam na wizycie we wt bo nie mierzyła go dr . Trzeci raz nie zniosę tej traumy. Wiem ze miałam sos późno owu bo dopiero 15 dc miałam podany pregnyl. Dzis 42 dc.
Kochana, u mnie wg om był 6t3d i widziałam tylko pęcherzyk, który miał podobno 17 mm. Nie widziałam ciała żółtego ani zarodka. 4 dni później byłam gdzie indziej na usg i widziałam już i zarodek z serduszkiem i ciałko żółte. [emoji4] Spokojnie, jeszcze macie czas na serduszko. [emoji4]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

I w ogóle nie wiem jak oni to liczą. Z córka miałam pęcherzyk 1,36 na 1 wizycie co niby odpowiada 5+4 a tutaj mam pęcherzyk 1,2 i odpowiada 4+2 ??? 2 mm i tydzień różnicy ? Błąd pomiaru ? Sprzęt ????
Błąd pomiaru jest bardzo duży na takim wczesnym etapie. Dużo zależy od lekarza, jego umiejętności i sprzętu usg.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry