reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Tak, Grześ.
Brzuszek piekny tylko tak zaorany rozstepami.... bylo ciezko bo stan zapalny był okropny i do krwi drapałam, tak swedziało :( i teraz wyglada fatalnie... no ale co zrobić.
Termin na 20/21 czerwca:)
Wiec po porodzie bedziesz tygryskiem tak jak ja:) Ale jak traktuje swoje rostepy jako pamiatke po 1 ciazy. No i powodzenia i szybkiego rozwiazania:*

Tak, Grześ.
Brzuszek piekny tylko tak zaorany rozstepami.... bylo ciezko bo stan zapalny był okropny i do krwi drapałam, tak swedziało :( i teraz wyglada fatalnie... no ale co zrobić.
Termin na 20/21 czerwca:)
Jak się objawił u Ciebie ten stan zapalny? Krótki Ci wyskoczyła czy co? Pytam bo ja miałam w pierwszej ciąży wysypkę straszną i CRP kosmiczne.

Jak się objawił u Ciebie ten stan zapalny? Krótki Ci wyskoczyła czy co? Pytam bo ja miałam w pierwszej ciąży wysypkę straszną i CRP kosmiczne.
Jednego dnia zaczela swedziec skóra, za 3 dni wyszly przeokropne rozstepy na całym brzuchu:( krwistoczerwone bruzdy z okropna wysypka, swedzialo i bolalo niemiłosiernie. Meczylam sie z tym z 2 tyg, nie miglam spać, drapalam do krwi.
No niestety dermatolog nic nie poradzil, powiedzial, ze trzwba przeczekać az same się "zaczną goic".
Wygladalo to tak - (wychodzicie na wlasna odpowiedzialność:p)
Link do: Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 1ce24d041ff0f.jpg
Na tym zdj to jeszcze nie wszystko, wyskiczylo ich wiecej... cały brzuch zaorany:(
Tego uczucia swedzenia najgorszemu wrogowi nie życzę, bol niesamowity i ciągle drapanie.
Teraz to wyglada tak
Link do: Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 06a3b0a06190c.jpg ...
No nie za dobrze ale co zrobic.
Myslalam ze na podbrzuszu sie skonczy ale mlidy wyciskal sie przy pepku i nad pepkiem tez wyszly. Do tego jak te skore scisne to widac jak jest zaorana i nie ma tej sprężystości:( nie jest elastyczna...
U chyba skończę z czyms takim:/
Bo te bruzdy sa dość glebokie...
Ale co zrobic...
4233.jpg

Załączniki

• 4233.jpg
    4233.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 518
Jednego dnia zaczela swedziec skóra, za 3 dni wyszly przeokropne rozstepy na całym brzuchu:( krwistoczerwone bruzdy z okropna wysypka, swedzialo i bolalo niemiłosiernie. Meczylam sie z tym z 2 tyg, nie miglam spać, drapalam do krwi.
No niestety dermatolog nic nie poradzil, powiedzial, ze trzwba przeczekać az same się "zaczną goic".
Link do: Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 1ce24d041ff0f.jpg
Na tym zdj to jeszcze nie wszystko, wyskiczylo ich wiecej... cały brzuch zaorany:(
Tego uczucia swedzenia najgorszemu wrogowi nie życzę, bol niesamowity i ciągle drapanie.
Teraz to wyglada tak
Link do: Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 06a3b0a06190c.jpg ...
Myslalam ze na podbrzuszu sie skonczy ale mlidy wyciskal sie przy pepku i nad pepkiem tez wyszly. Do tego jak te skore scisne to widac jak jest zaorana i nie ma tej sprężystości:( nie jest elastyczna...
Ale co zrobic...Zobacz załącznik 867596
To u mnie wyglądało to inaczej. Rozstępy rozstępami, ale miałam wysyłkę na całym brzuchu, pożniej się to na ręce i nogi przeszło i miałam to miesiąc do porodu. Swędziało strasznie. Drapałam też do krwi póki mi mąż na siłę paznokci nie poobcinał, poźniej używałam szczotki do włosów. Po porodzie przeszło na dwa tygodnie i powrotem nawrót. Nie karmiłam piersią, więc dostałam zastrzyki przeciwhistaminowe i przeszło.

Beenka kochana, co u Ciebie? :)

A u mnie 30tc. Jestem już na zwolnieniu lekarskim i jeszcze nigdy w życiu nie miałam takiej laby. Dobrze się czujemy, więc staram się być jak najbardziej aktywna. Teraz spędzam czas na wsi i łażę po polach, zajadając truskawki i czereśnie prosto z drzewa. Za tydzień mam usg prenatalne, to dam Wam znać, jak duży jest Młody.

Buziaki dla Was ogromne i pozdrawiamy z brzucholem.

CC309ECD-0375-441E-9C1C-84E396ED77CB.jpg

Termin: 30 sierpnia.

Załączniki

• CC309ECD-0375-441E-9C1C-84E396ED77CB.jpg
    CC309ECD-0375-441E-9C1C-84E396ED77CB.jpg
    355,2 KB · Wyświetleń: 472
A u mnie 30tc. Jestem już na zwolnieniu lekarskim i jeszcze nigdy w życiu nie miałam takiej laby. Dobrze się czujemy, więc staram się być jak najbardziej aktywna. Teraz spędzam czas na wsi i łażę po polach, zajadając truskawki i czereśnie prosto z drzewa. Za tydzień mam usg prenatalne, to dam Wam znać, jak duży jest Młody.

Zobacz załącznik 868027

To czemu ja Cię na sierpniowkach nie widzę [emoji33][emoji23] ja kończę 31, we wtorek zaczynam 32. Termin 21 sierpnia. A CC tydzień wcześniej 13 sierpnia.

Teraz to wyglada tak
Ale co zrobic...Zobacz załącznik 867596

Aguś, już teraz wygląda lepiej, a po dłuższym czasie będzie jeszcze większa poprawa, sama zobaczysz [emoji8]. Szczotka do masażu i olej naturalny będą twoimi codziennymi przyjaciółmi.

Pięknie wyglądasz i najważniejsze, że ten brzuchol pięknie opiekował się i troszczył o małego Grześka przez całe 9 miesięcy [emoji123]. Mistrz!

To czemu ja Cię na sierpniowkach nie widzę [emoji33][emoji23] ja kończę 31, we wtorek zaczynam 32. Termin 21 sierpnia. A CC tydzień wcześniej 13 sierpnia.

Bo ja z OM mam 1 września i jestem na wrześniówkach. Tylko że mało jestem, prawie w ogóle tam się nie udzielam, od czasu do czasu wchodzę, żeby poczytać, co się dzieje u dziewczyn. No i zaglądam tutaj z sentymentu, tylko taka tu cisza.

Ja obstawiam, że urodzę w połowie sierpnia, więc może jeszcze wylądujemy w szpitalu w tym samym czasie [emoji16]. Dawaj zdjęcie brzuchola!

reklama

Zobacz załącznik 868027

Gratulacje [emoji1] koniec wakacji oby szybko Ci minol czas i będziesz tulic maluszka

Do góry