reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Tak, Grześ.
Brzuszek piekny tylko tak zaorany rozstepami.... bylo ciezko bo stan zapalny był okropny i do krwi drapałam, tak swedziało :( i teraz wyglada fatalnie... no ale co zrobić.
Termin na 20/21 czerwca:)
Wiec po porodzie bedziesz tygryskiem tak jak ja:) Ale jak traktuje swoje rostepy jako pamiatke po 1 ciazy. No i powodzenia i szybkiego rozwiazania:*

Tak, Grześ.
Brzuszek piekny tylko tak zaorany rozstepami.... bylo ciezko bo stan zapalny był okropny i do krwi drapałam, tak swedziało :( i teraz wyglada fatalnie... no ale co zrobić.
Termin na 20/21 czerwca:)
Jak się objawił u Ciebie ten stan zapalny? Krótki Ci wyskoczyła czy co? Pytam bo ja miałam w pierwszej ciąży wysypkę straszną i CRP kosmiczne.

Jak się objawił u Ciebie ten stan zapalny? Krótki Ci wyskoczyła czy co? Pytam bo ja miałam w pierwszej ciąży wysypkę straszną i CRP kosmiczne.
Jednego dnia zaczela swedziec skóra, za 3 dni wyszly przeokropne rozstepy na całym brzuchu:( krwistoczerwone bruzdy z okropna wysypka, swedzialo i bolalo niemiłosiernie. Meczylam sie z tym z 2 tyg, nie miglam spać, drapalam do krwi.
No niestety dermatolog nic nie poradzil, powiedzial, ze trzwba przeczekać az same się "zaczną goic".
Wygladalo to tak - (wychodzicie na wlasna odpowiedzialność:p)
Link do: Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 1ce24d041ff0f.jpg
Na tym zdj to jeszcze nie wszystko, wyskiczylo ich wiecej... cały brzuch zaorany:(
Tego uczucia swedzenia najgorszemu wrogowi nie życzę, bol niesamowity i ciągle drapanie.
Teraz to wyglada tak
Link do: Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 06a3b0a06190c.jpg ...
No nie za dobrze ale co zrobic.
Myslalam ze na podbrzuszu sie skonczy ale mlidy wyciskal sie przy pepku i nad pepkiem tez wyszly. Do tego jak te skore scisne to widac jak jest zaorana i nie ma tej sprężystości:( nie jest elastyczna...
U chyba skończę z czyms takim:/
Bo te bruzdy sa dość glebokie...
Ale co zrobic...
4233.jpg

Załączniki

• 4233.jpg
    4233.jpg
    36,9 KB · Wyświetleń: 529
Jednego dnia zaczela swedziec skóra, za 3 dni wyszly przeokropne rozstepy na całym brzuchu:( krwistoczerwone bruzdy z okropna wysypka, swedzialo i bolalo niemiłosiernie. Meczylam sie z tym z 2 tyg, nie miglam spać, drapalam do krwi.
No niestety dermatolog nic nie poradzil, powiedzial, ze trzwba przeczekać az same się "zaczną goic".
Link do: Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 1ce24d041ff0f.jpg
Na tym zdj to jeszcze nie wszystko, wyskiczylo ich wiecej... cały brzuch zaorany:(
Tego uczucia swedzenia najgorszemu wrogowi nie życzę, bol niesamowity i ciągle drapanie.
Teraz to wyglada tak
Link do: Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - 06a3b0a06190c.jpg ...
Myslalam ze na podbrzuszu sie skonczy ale mlidy wyciskal sie przy pepku i nad pepkiem tez wyszly. Do tego jak te skore scisne to widac jak jest zaorana i nie ma tej sprężystości:( nie jest elastyczna...
Ale co zrobic...Zobacz załącznik 867596
To u mnie wyglądało to inaczej. Rozstępy rozstępami, ale miałam wysyłkę na całym brzuchu, pożniej się to na ręce i nogi przeszło i miałam to miesiąc do porodu. Swędziało strasznie. Drapałam też do krwi póki mi mąż na siłę paznokci nie poobcinał, poźniej używałam szczotki do włosów. Po porodzie przeszło na dwa tygodnie i powrotem nawrót. Nie karmiłam piersią, więc dostałam zastrzyki przeciwhistaminowe i przeszło.

Beenka kochana, co u Ciebie? :)

A u mnie 30tc. Jestem już na zwolnieniu lekarskim i jeszcze nigdy w życiu nie miałam takiej laby. Dobrze się czujemy, więc staram się być jak najbardziej aktywna. Teraz spędzam czas na wsi i łażę po polach, zajadając truskawki i czereśnie prosto z drzewa. Za tydzień mam usg prenatalne, to dam Wam znać, jak duży jest Młody.

Buziaki dla Was ogromne i pozdrawiamy z brzucholem.

CC309ECD-0375-441E-9C1C-84E396ED77CB.jpg

Termin: 30 sierpnia.

Załączniki

• CC309ECD-0375-441E-9C1C-84E396ED77CB.jpg
    CC309ECD-0375-441E-9C1C-84E396ED77CB.jpg
    355,2 KB · Wyświetleń: 476
A u mnie 30tc. Jestem już na zwolnieniu lekarskim i jeszcze nigdy w życiu nie miałam takiej laby. Dobrze się czujemy, więc staram się być jak najbardziej aktywna. Teraz spędzam czas na wsi i łażę po polach, zajadając truskawki i czereśnie prosto z drzewa. Za tydzień mam usg prenatalne, to dam Wam znać, jak duży jest Młody.

Zobacz załącznik 868027

To czemu ja Cię na sierpniowkach nie widzę [emoji33][emoji23] ja kończę 31, we wtorek zaczynam 32. Termin 21 sierpnia. A CC tydzień wcześniej 13 sierpnia.

Teraz to wyglada tak
Ale co zrobic...Zobacz załącznik 867596

Aguś, już teraz wygląda lepiej, a po dłuższym czasie będzie jeszcze większa poprawa, sama zobaczysz [emoji8]. Szczotka do masażu i olej naturalny będą twoimi codziennymi przyjaciółmi.

Pięknie wyglądasz i najważniejsze, że ten brzuchol pięknie opiekował się i troszczył o małego Grześka przez całe 9 miesięcy [emoji123]. Mistrz!

To czemu ja Cię na sierpniowkach nie widzę [emoji33][emoji23] ja kończę 31, we wtorek zaczynam 32. Termin 21 sierpnia. A CC tydzień wcześniej 13 sierpnia.

Bo ja z OM mam 1 września i jestem na wrześniówkach. Tylko że mało jestem, prawie w ogóle tam się nie udzielam, od czasu do czasu wchodzę, żeby poczytać, co się dzieje u dziewczyn. No i zaglądam tutaj z sentymentu, tylko taka tu cisza.

Ja obstawiam, że urodzę w połowie sierpnia, więc może jeszcze wylądujemy w szpitalu w tym samym czasie [emoji16]. Dawaj zdjęcie brzuchola!

reklama

Zobacz załącznik 868027

Gratulacje [emoji1] koniec wakacji oby szybko Ci minol czas i będziesz tulic maluszka

Do góry