reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
U mnie już 15tc, leci ten czas strasznie [emoji14] w sumie od poczatku siedze na l4, więc czasu mam az za duzo;) jestem po prenatalnych, wygląda na to, ze dzidzia jest zdrowa :) teraz czekam na pierwsze ruchy, podobno w drugiej ciąży czuć szybciej [emoji14]
No to super[emoji173] 15tc... ah to teraz poleci.
Ja juz jestem ta ciąża zmęczona, mam nadzieje, ze nie przenosze zbytnio.
Martwi mnie troche moja szyjka bo cos nie chce współpracować:( pozamykana i twarda... a na czerwcowkach jest nas z 20 pare i z 15 juz rozpakowanych! 7 czerwiec a ponad polowa juz z dziecmi po drugiej stronie... dziewczyny 37tydz i z 3cm chodza:D no takim to dobrze.
Ale spijam liscie malin, smaruje i lykan wiesiolka i meza zaczynam męczyć co sie mu podoba po 9 miesiacach posuchy [emoji23]
No zobsczymy.
Ty masz jakieś plany na przygotowania do porodu?

No to super[emoji173] 15tc... ah to teraz poleci.
Ja juz jestem ta ciąża zmęczona, mam nadzieje, ze nie przenosze zbytnio.
Martwi mnie troche moja szyjka bo cos nie chce współpracować:( pozamykana i twarda... a na czerwcowkach jest nas z 20 pare i z 15 juz rozpakowanych! 7 czerwiec a ponad polowa juz z dziecmi po drugiej stronie... dziewczyny 37tydz i z 3cm chodza:D no takim to dobrze.
Ale spijam liscie malin, smaruje i lykan wiesiolka i meza zaczynam męczyć co sie mu podoba po 9 miesiacach posuchy [emoji23]
No zobsczymy.
Ty masz jakieś plany na przygotowania do porodu?
Kurcze, ja z corka tez tak miałam. Urodziła się 9 dni po terminie. Biegałam po schodzch, myłam okna, też piłam liście malin. Dostawałam do głowy dosłwnie. Jeszcze tydzień przed porodem leżałam "tak zapobiegawczo" na patologii... W końcu i tak wywoływali poród oxy. Źle wspominam ten czas, też byłam już wykończona. Oby Ciebie to ominęło i szyjka zaczęła współpracować! Będziesz rodzić w Rybniku?
Ja w ogóle jakoś jestem przerażona, jeszcze tyle czasu do grudnia, a ja już martwie sie porodem haha!

Kurcze, ja z corka tez tak miałam. Urodziła się 9 dni po terminie. Biegałam po schodzch, myłam okna, też piłam liście malin. Dostawałam do głowy dosłwnie. Jeszcze tydzień przed porodem leżałam "tak zapobiegawczo" na patologii... W końcu i tak wywoływali poród oxy. Źle wspominam ten czas, też byłam już wykończona. Oby Ciebie to ominęło i szyjka zaczęła współpracować! Będziesz rodzić w Rybniku?
Ja w ogóle jakoś jestem przerażona, jeszcze tyle czasu do grudnia, a ja już martwie sie porodem haha!
Haha a to zleci!
Niee, rodze w Zabrzu:) z doulą i mężem... więc mysle, ze jakoś to bedzie!
Niech tylko ta szyjka zacznie współpracować! A bedzie ok.
Planujesz moze ćwiczyć z aniballem?
Ja juz sie wszystkiego lapie, robię masaze z czego tylko sie da[emoji23] dzis mam wizytę u fizjoterapeutki uroginekologicznej... no 3 swiaty[emoji23] ale stres juz mo się daje we znaki

Haha a to zleci!
Niee, rodze w Zabrzu:) z doulą i mężem... więc mysle, ze jakoś to bedzie!
Niech tylko ta szyjka zacznie współpracować! A bedzie ok.
Planujesz moze ćwiczyć z aniballem?
Ja juz sie wszystkiego lapie, robię masaze z czego tylko sie da[emoji23] dzis mam wizytę u fizjoterapeutki uroginekologicznej... no 3 swiaty[emoji23] ale stres juz mo się daje we znaki
Hehe to widze, że serio 3 światy :D ale dobrze być przygotowaną jak najlepiej sie da! W pierwszej ciazy nie robilam nic, nie masowalam krocza, nie cwiczylam miesci kegla. O aniballu slyszałam, ale jeszcze o tym nie myslalam. Choc podobmo im szybciej sie zacznie tym leoiej [emoji14] teraz bede miec porownanie miedzy jednym porodem a drugim, to zobsczymy czy te masaże itd cos dadza.
Moja kuzynka rodziła w Zabrzu, baaaardzo sobie chwaliła! Będzie wszystko dobrze, zobaczysz. Stres widomo bedzie, ale dzidzia wynagrodzi Ci wszystko :)

Nie pij już tego piwa! [emoji38][emoji38]
Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! [emoji256][emoji256][emoji256]
Haha dzięki!
A co do piwa... Ja w tej ciąży pije więcej niż przed nia[emoji23] masakra[emoji23]

1529005480266.jpg

Załączniki

• 1529005480266.jpg
    1529005480266.jpg
    497,8 KB · Wyświetleń: 950
reklama
Do góry