reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Nevka ja taki miałam i @ dostałam, musi być ciemna kreska jak chcesz ciążę znaleźć owulacyjnym. Dziewczyny na innym wątku mi pokazywały swoje owu w ciąży. Ale możliwe że jeszcze Ci sciemnieje jak będziesz bliżej terminu @
Poprzedni chyba bledszy miałaś, więc może coś się kroi.

Nessi byłam u gina mowi, że wszystko ok na USG, owulacje są, pęcherzyki nie zostają, ale z ciąża każe czekać pół roku, więc żadnych badań na razie nie zalecił. Rozważam pójście jeszcze do innego gina. U mnie cykle takie raczej 27dniowe, i plamie dzien, dwa przed na bezowo. Mówił tylko że ewentualnie luteine może dać. Luteine to ja mam w domu, a ja bym bardziej chciała jakieś hormony pobadac. Zobaczę jakie mają pakiety w labo i zrobię sama.

Bertha @ nie przyszła i dołączam do kwietniowek.
Testy narazie trochę blade, bhcg Potwierdziła, narazie też nie jest jakaś wielka bo owulacje mi się przesunela z 13/14 dc na 18/19 dc.
Wczoraj byłam u lekarza. Nic widać nie było ale musiałam iść po zaświadczenie do pracy i dostałam luteine itd.
Narazie widać powiększona macice i pogrubione endometrium.
Mam nadzieję że tym razem skończy się dobrze...
moje gratulacje!!!

Nessi tak. W styczniu tez robiłam test owu przed miesiaczka tak z ciekawości i tez krechy wychodziły ;)

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Żeby można było potwierdzić ciążę testem owu, test musi być pozytywny, czytaj - kreska testowa musi być tak samo ciemna jak kontrolna albo ciemniejsza. Tyle w temacie teorii. Twój test jest negatywny, kreska testowa jest bardzo jasna.
Mi wychodziły pozytywne testy LH i przed terminem @ z jednej prostej przyczyny, jeśli posiadasz policystyczne jajniki poziom LH jest i tak z reguły podwyższony. Stąd pozytywne testy.
Co do Twojego testowania, wiem ze Ci się bardzo spieszy z zajściem w ciążę ale trochę zluzuj majty, za bardzo się nakrecasz:)

Żeby można było potwierdzić ciążę testem owu, test musi być pozytywny, czytaj - kreska testowa musi być tak samo ciemna jak kontrolna albo ciemniejsza. Tyle w temacie teorii. Twój test jest negatywny, kreska testowa jest bardzo jasna.
Mi wychodziły pozytywne testy LH i przed terminem @ z jednej prostej przyczyny, jeśli posiadasz policystyczne jajniki poziom LH jest i tak z reguły podwyższony. Stąd pozytywne testy.
Co do Twojego testowania, wiem ze Ci się bardzo spieszy z zajściem w ciążę ale trochę zluzuj majty, za bardzo się nakrecasz:)

Czarna zawsze prawdę powie :) I za to ją kocham :D

Dziewczyny paranoja nie sprzyja zajściu:) Na spokojnie ...
Mi dojście do tego zajęło 4 lata starań ... nie powielajcie moich błędów.

Nevka wyluzuj troszkę bo się zameczysz psychicznie.Zrób test ciążowy w dniu terminu @ i będziesz wiedziała co i jak.Nie wiem ze trudno wyluzować ale trzeba próbować.
samotnaja gratki i trzymamy kciuki!Podłaczam się pod pytania berthy.Zdradz nam jak to zrobilas.

reklama
Paraplu gratulejszyn [emoji9] ja też muszę wrócić do diety ale jakoś nie mam weny... od lutego do maja schudłam 16 kg. Od maja do teraz przytyłam 2 kg. Ale nie chcę wrócić do poprzedniej wersji mnie więc muszę się pilnować.

Dziewczyny jak tam Wasze pogrubianie endo? [emoji16] ja wczoraj pogrubialam i już mi lepiej wchodzi to winko.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja 3 dni piłam, a wczoraj nie byłam w stanie, nalalam sobie, ale wypilam łyka. Dzisiaj postaram się nadrobić :)

Do góry