reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

I przez te niespecyficzne objawy sama zaczynam się nakręcać na dzidzi....

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też się zaczęłam nakręcać, ale chyba niepotrzebnie. Daje na luz. Dzisiaj dostaliśmy odpowiedź w sprawie kredytu i cieszę się tym, że już w przyszłym roku będziemy na swoim. Więc jak jutro lub pojutrze mnie zaleje to się smucić nie będę.

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny... Moja 'kuzynka' ma problem. Jest w 14 tygodniu ciąży i od 13 okazało się, że sączą jej się wody płodowe, bo najprawdopodobniej pękł pęcherz plodowy. Ogólnie lezy już tydzień w szpitalu, wszystko pod kontrolą. Dziecko się rozwija, poziom wód też jest w normie, ale testy wychodzą delikatnie zabarwione, co znaczy, że wód nadal ubywa. (Chociaż chyba w minimalnych ilościach)
Jeden lekarz na początku jej powiedział, że to zawsze konczy się poronieniem, więc ma się nie nastawiać. A dzisiaj zapytał, czy chce przerwać ciążę, czy dalej leżeć...
Inny lekarz mówi, żeby być dobrej myśli, bo serducho bije, małych się rozwijają i wód dużo.
Ogólnie stawiamy na to, że to pęknięcie nie może być duże, skoro testy wychodza ledwo zabarwione. Krwawic też przestała, co działo się w tamtym tygodniu.

Słyszała kiedyś któraś z Was o takiej sytuacji? Czy jest możliwe, żeby utrzymać tę ciążę?

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też się zaczęłam nakręcać, ale chyba niepotrzebnie. Daje na luz. Dzisiaj dostaliśmy odpowiedź w sprawie kredytu i cieszę się tym, że już w przyszłym roku będziemy na swoim. Więc jak jutro lub pojutrze mnie zaleje to się smucić nie będę.

Też nie powinnam się nakręcać, ale niestety należę do grupy osób, które zbyt mocno się nakręcają w zbyt krótkim na to czasie. A potem mocno przezywam porażkę tak jak np przezywalam 8 nieudanych cykli w poprzednich staraniach.

Też nie powinnam się nakręcać, ale niestety należę do grupy osób, które zbyt mocno się nakręcają w zbyt krótkim na to czasie. A potem mocno przezywam porażkę tak jak np przezywalam 8 nieudanych cykli w poprzednich staraniach.

Mam to samo. Jak sobie coś wkręcę to ciężko mi to wszystko opanować.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mam to samo. Jak sobie coś wkręcę to ciężko mi to wszystko opanować.

Tak że zapewne jak dostanę jednak @ to mimo wszystko będzie mi mega przykro. A juz zaczelam listopadówki podczytywać. Ba. Za półtora tygodnia pierwsze grudniówki się zaczną pojawiać zapewne.

Dziewczyny... Moja 'kuzynka' ma problem. Jest w 14 tygodniu ciąży i od 13 okazało się, że sączą jej się wody płodowe, bo najprawdopodobniej pękł pęcherz plodowy. Ogólnie lezy już tydzień w szpitalu, wszystko pod kontrolą. Dziecko się rozwija, poziom wód też jest w normie, ale testy wychodzą delikatnie zabarwione, co znaczy, że wód nadal ubywa. (Chociaż chyba w minimalnych ilościach)
Jeden lekarz na początku jej powiedział, że to zawsze konczy się poronieniem, więc ma się nie nastawiać. A dzisiaj zapytał, czy chce przerwać ciążę, czy dalej leżeć...
Inny lekarz mówi, żeby być dobrej myśli, bo serducho bije, małych się rozwijają i wód dużo.
Ogólnie stawiamy na to, że to pęknięcie nie może być duże, skoro testy wychodza ledwo zabarwione. Krwawic też przestała, co działo się w tamtym tygodniu.

Słyszała kiedyś któraś z Was o takiej sytuacji? Czy jest możliwe, żeby utrzymać tę ciążę?

Jak byłam z synem na rehabilitacji była mamą z 9 letnią córką którą miała ten sam przypadek. Urodziła w 24tc, ale to dlatego że jak mówiła na salę gdzie leżała przyszedł bardzo fajny mąż jednej z pacjentek i opowiadał kawały, ona się tak śmiała że jej wody szybciej uciekły i musiała rodzić. Gdyby się nie śmiała może urodziłaby później. Trzeba się oszczędzać w takim przypadku i leżeć, brzucha nie napinać. Warto chyba spróbować.

Wiem i gdyby nie ten kredyt to też pewnie drążyłabym temat ciąży. Ale kredyt to taka duża nagroda pocieszenia, bo jednak dom tak jak dziecko na resztę życia jest. I odwróci uwagę od ewentualnego niepowodzenia, chociaż nawet się w tym miesiącu nie staraliśmy. Ale umysł kobiety jest głupi!

Tak że zapewne jak dostanę jednak @ to mimo wszystko będzie mi mega przykro. A juz zaczelam listopadówki podczytywać. Ba. Za półtora tygodnia pierwsze grudniówki się zaczną pojawiać zapewne.

Nawet nie mów o listopadowkach, bo zaraz tam wejdę i będzie koniec[emoji12] Ja sobie na razie nie chce pozwalać na ekscytacje, bo jak się wkrece to przepadnę. Mam taki charakter ze zawsze spodziewam się najgorszego. Teraz tez, każdy skurcz typowo okresowy i panika. Odświeżanie maila co 5 minut, żeby sprawdzić czy są wyniki.... paranoja, dobrze ze zaraz jadę do mamy, mąż wraca z pracy, a potem zamierzam kończyć książkę.

Dziewczynie na czerwcowkach sie sacza od 3 tyg.
Oszczędza sie i leży.
Tylko to juz byl 28tydz a nie 13 i do porodu 75 dni zostało..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jak byłam z synem na rehabilitacji była mamą z 9 letnią córką którą miała ten sam przypadek. Urodziła w 24tc, ale to dlatego że jak mówiła na salę gdzie leżała przyszedł bardzo fajny mąż jednej z pacjentek i opowiadał kawały, ona się tak śmiała że jej wody szybciej uciekły i musiała rodzić. Gdyby się nie śmiała może urodziłaby później. Trzeba się oszczędzać w takim przypadku i leżeć, brzucha nie napinać. Warto chyba spróbować.

No jasne, za warto próbować, ale dziewczyna załamana, bo z dnia na dzień przy badaniu ma mini zawał, czy z dzieckiem ok. I szukamy właśnie w internecie jakieś informacje. Ale ani na polskich, ani na niemieckich (bo w Niemczech mieszkamy) ani na węgierskich (bo ona Węgierka :p) nie ma żadnych przydatnych informacji :)
Dziewczynie na czerwcowkach sie sacza od 3 tyg.
Oszczędza sie i leży.
Tylko to juz byl 28tydz a nie 13 i do porodu 75 dni zostało..

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie czytałam też o babeczce, co leżała od 20 tygodnia i wszystko dobrze się skończyło, ale to i tak duża różnica tygodni...

Dzięki, dziewczyny :)

Do góry