reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Monia nie. Zero staran. Znaczy, jeden stosunek bez zabezpieczenia w okolicach dni plodnych, bez nastawiania sie, w dodatku wakacje na 3 marzec nam kupilam z mysla ze na pewno kilka miesiecy potrwa zanim zaskoczy. Poprzednio mijalo od 6 miesiecy do 2 lat zanim po poronieniu znow widzialam 2 kreski. Tak ze jestem w trakcie badan ale jeszcze nie stymulowali. Jedynie co to zazywam kwasy omega 3 na odbudowe endometrium. Biore na klate cokolwiek ma nie byc, nawet jesli to kolejne poronienie. Jestem z tego dziwnego typu... proby do skutku pomimo wszystko. I tak prawda to, test pozytywny nie cieszy juz wcale :( dodaje strachu, pierwsze 2 miesiace to jest koszmar wrecz.

Dzieki mala.wiedzma... oczywiscie bede dawala znac na bierzaco co sie dzieje :) jestescie moja jedyna odskocznia i wsparciem bo nikomu innemu z wyjatkiem meza nic nie mowie.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej proszę o poradę. Już jakiś czas się staramy o dzidziusia. Jestem po zastrzyku ovitrelle. 16 dnia po (2 dni przed planowanym terminem okresu) nie wytrzymał i zrobiłam test wyszła prawie niewidoczna 2 kreseczka, nie wytrzymalam i poleciała na betaHCG wyszło 7,17. Po dwóch dniach kolejny test i kreseczka wyraźniejsza. Mogło się udać? Poczekać kilka dni i powtórzyć betaHCG. Boję się że teraz było za niskie ale może za wcześnie.
Nie wiem co robić i zaraz oszaleje.

Hej proszę o poradę. Już jakiś czas się staramy o dzidziusia. Jestem po zastrzyku ovitrelle. 16 dnia po (2 dni przed planowanym terminem okresu) nie wytrzymał i zrobiłam test wyszła prawie niewidoczna 2 kreseczka, nie wytrzymalam i poleciała na betaHCG wyszło 7,17. Po dwóch dniach kolejny test i kreseczka wyraźniejsza. Mogło się udać? Poczekać kilka dni i powtórzyć betaHCG. Boję się że teraz było za niskie ale może za wcześnie.
Nie wiem co robić i zaraz oszaleje.
Beta powyżej 5 jest jak najbardziej ciążowa. Zrób betę po dwóch lub trzech dniach i idź do lekarza z wynikiem.

Link do: Staraczki-2017.xlsx - Microsoft Excel Online
marzenia mają wielką moc...

Monia nie. Zero staran. Znaczy, jeden stosunek bez zabezpieczenia w okolicach dni plodnych, bez nastawiania sie, w dodatku wakacje na 3 marzec nam kupilam z mysla ze na pewno kilka miesiecy potrwa zanim zaskoczy. Poprzednio mijalo od 6 miesiecy do 2 lat zanim po poronieniu znow widzialam 2 kreski. Tak ze jestem w trakcie badan ale jeszcze nie stymulowali. Jedynie co to zazywam kwasy omega 3 na odbudowe endometrium. Biore na klate cokolwiek ma nie byc, nawet jesli to kolejne poronienie. Jestem z tego dziwnego typu... proby do skutku pomimo wszystko. I tak prawda to, test pozytywny nie cieszy juz wcale :( dodaje strachu, pierwsze 2 miesiace to jest koszmar wrecz.

Dzieki mala.wiedzma... oczywiscie bede dawala znac na bierzaco co sie dzieje :) jestescie moja jedyna odskocznia i wsparciem bo nikomu innemu z wyjatkiem meza nic nie mowie.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Powodzenia, trzymam kciuki i po cichu gratuluję i tak mimo wszystko! Trzeba wierzyć, że tym razem będzie dobrze!

U mnie 21 dc, nie mam zielonego pojęcia, czy i kiedy była owulacja. Aplikacja pokazuje, że dziś, test nie wyszedł pozytywny ani razu. Najciemniejsza (ale i tak słabiutka) krecha była w czwartek. Nie mam już nerwów do tych testów z allegro. Poza tym dziś już sahara. Starania cały czas pełną parą, tzn. codziennie. Ale nie wiem, doła podłapałam chyba, pewnie bardzo dobrze wiecie co mam na myśli...
I jeszcze ostatnio cały czas, notorycznie i wręcz masowo rodzina, znajomi zagadują do nas, że to już najwyższy czas i czemu jeszcze nic u nas nie słychać o ciąży i w ogóle kiedy, kiedy, bo czas leci, a u nas dalej nic i żebyśmy coś zadziałali. Ej no... Ludzie taktu nie mają...

Ja bym raczej na miejscu zrobiła bo w niektórych mscach nie przyjmują próbki pobranej w domu.
Zadzwon i sie upewnij ile min i ile max nie powinno się współżyc przed oddaniem próbki bo z tego co rozmawiałyśmy to w każdym laboratorium sa inne wytyczne (różnią sie o parę godz czy nawet dni).

9ewnqqmznpxcwjj5.png
Czytalam o tym ostatnio @Sesil 2 dni przed nie mozna wspolzyc i w ciagu 60 min musi byc ta probka zbadana inaczej traci na wartosci.

Powodzenia, trzymam kciuki i po cichu gratuluję i tak mimo wszystko! Trzeba wierzyć, że tym razem będzie dobrze!

U mnie 21 dc, nie mam zielonego pojęcia, czy i kiedy była owulacja. Aplikacja podkazuje, że dziś, test nie wyszedł pozytywny ani razu. Najciemniejsza (ale i tak słabiutka) krecha była w czwartek. Nie mam już nerwów do tych testów z allegro. Poza tym dziś już sahara. Starania cały czas pełną parą, tzn. codziennie. Ale nie wiem, doła podłapałam chyba, pewnie bardzo dobrze wiecie co mam na myśli...
I jeszcze ostatnio cały czas, notorycznie i wręcz masowo rodzina, znajomi zagadują do nas, że to już najwyższy czas i czemu jeszcze nic u nas nie słychać o ciąży i w ogóle kiedy, kiedy, bo czas leci, a u nas dalej nic i żebyśmy coś zadziałali. Ej no... Ludzie taktu nie mają...
Mam to samo wszyscy wkolo pytaja kiedy drugie i ze by sie rodzenstwo przydalo. Tez juz lapie mnie doł.. a ciagle ktos zachodzi w ciaze i jeszcze bardziej dobija

reklama
Do góry