reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Skaling przeniesiony bo babka chce zaświadczenie od ginekologa.. wiec 8 mam wizyte i na 9 ide do tego stomatologa.

Daga a gdzie chodzisz do fryzjera ?

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Dzięki laski za kciukasy. Kropka jest, na serducho jeszcze za wcześnie, następna wizyta za 4 tygodnie. :)
1517215286-8862743ec272a0b8-aaaaaa.jpeg

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje! Pytałaś wcześniej o ten Beschëftigungsverbot otóż miałam z tym problemy bo lek. I pracodawca wolał żeby ktoś inny to wystawił, niby oczywiste było że pracować nie mogę ale dopiero w pt. Wszystko załatwiłem, lek. Dał mi papiery do wypełnienia pracodawca źle je wypełnił..na koniec szef powiedział że sam to wypisze potrzebował tylko mutterpass i wypisać, wysłał do LAGESO ja zgłosiłem do Krankekasse i jeszcze kopię muszę przesłać. Jak u Ciebie to wygląda? Jesteś na zwolieniu? Dali Ci już Mutterpass?

Gratulacje! Pytałaś wcześniej o ten Beschëftigungsverbot otóż miałam z tym problemy bo lek. I pracodawca wolał żeby ktoś inny to wystawił, niby oczywiste było że pracować nie mogę ale dopiero w pt. Wszystko załatwiłem, lek. Dał mi papiery do wypełnienia pracodawca źle je wypełnił..na koniec szef powiedział że sam to wypisze potrzebował tylko mutterpass i wypisać, wysłał do LAGESO ja zgłosiłem do Krankekasse i jeszcze kopię muszę przesłać. Jak u Ciebie to wygląda? Jesteś na zwolieniu? Dali Ci już Mutterpass?
W tamtym tygodniu byłam w domu, bo miałam strasznie dużo nadgodzin + zaległy urlop, więc pociągnęli mi tamten tydzień z godzin.(gdzie i tak musiałabym to do końca lutego wybrać) Powiedziałam jednemu szefowi, że jestem w ciąży i to on mi poradził tak zrobić, bo on bez tego papierka potwierdzającego ciążę nie może nic zrobić. W sobotę rozmawiałam z innym szefem, to powiedział że mam mu przynieść po prostu to zaświadczenie i on reszte załatwia. Wiec dzisiaj mu to oddałam i powiedział, że od dzisiaj siedzę w domu. Tyle się dowiedziałam. ;)

@Iga0071 i Mutterpass nie dostałam jeszcze, bo powiedziały mi babeczki, że one muszą uzupełnić go w wyniki badań, które robiłam dzisiaj, a przyjdą za kilka dni i dopiero na następnej wizycie dostanę go do ręki.

Wydaje mi się tez, że jak już to zaświadczenie przejdzie przez kadry itp i beda już jakieś papiery, to wtedy będę podpisywać i wysyłać co ubezpieczalni. Bo narazie nie mam nic.

No więc jestem po wizycie u Pana doktora. Jestem bardzo zadowolona. Powiedział że jeśli się okaże że w tym cyklu nici (bo oczywiście może być za wcześnie) to w następnym cyklu jak tylko owulacja się będzie zbliżać to mam się stawić u niego w szpitalu potwierdzenie owulacji i później czy pękają. I tak trzy cykle jeśli będzie taka potrzeba. To po pierwsze. Po drugie w tym czasie mam wyrobić męża na badanie nasienia. I jeśli te dwie rzeczy będą ok to po trzecie badanie drożności jajowodu. A jeśli to wszystko będzie ok to zajmie się typowo niepłodnością, ale dopiero po roku typowych starań. Stwierdził jednak że w większości przypadków nie jest to konieczne. W moim przypadku mamy się bzykać minimum trzy razy w tygodniu i w każdym cyklu, bo to że się nie ma jednego jajowodu nie ma znaczenia. Ma pacjentkę która nie ma jajowodu z jednej, a jajnika z drugiej strony i dwoje ślicznych zdrowych dzieci. Także nawet jeśli teraz się nie uda to jestem pod dobrą opieką.

Link do: Staraczki-2017.xlsx - Microsoft Excel Online
marzenia mają wielką moc...

W tamtym tygodniu byłam w domu, bo miałam strasznie dużo nadgodzin + zaległy urlop, więc pociągnęli mi tamten tydzień z godzin.(gdzie i tak musiałabym to do końca lutego wybrać) Powiedziałam jednemu szefowi, że jestem w ciąży i to on mi poradził tak zrobić, bo on bez tego papierka potwierdzającego ciążę nie może nic zrobić. W sobotę rozmawiałam z innym szefem, to powiedział że mam mu przynieść po prostu to zaświadczenie i on reszte załatwia. Wiec dzisiaj mu to oddałam i powiedział, że od dzisiaj siedzę w domu. Tyle się dowiedziałam. ;)

A o jakim zaświadczeniu mówisz? Ja brałam przez miesiąc zwolnienia bo tyle to trwało nim się szefowie dogadali Mutterpass też dostałam na 2 wizycie dopiero podał Ci termin porodu może?

reklama
A o jakim zaświadczeniu mówisz? Ja brałam przez miesiąc zwolnienia bo tyle to trwało nim się szefowie dogadali Mutterpass też dostałam na 2 wizycie dopiero podał Ci termin porodu może?
Dostałam zaświadczenie o byciu w ciąży. Taki świstek, na którym mam napisany tydzień ciąży, przewidywany poród i jeśli firma jest mi w stanie zagwarantować stanowisko zgodne z wytycznymi dla kobiet w ciąży, to termin do którego mogę pracować.

Termin porodu na 28.09 :)

Do góry