reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Skaling przeniesiony bo babka chce zaświadczenie od ginekologa.. wiec 8 mam wizyte i na 9 ide do tego stomatologa.

Daga a gdzie chodzisz do fryzjera ?

9ewnqqmznpxcwjj5.png

Dzięki laski za kciukasy. Kropka jest, na serducho jeszcze za wcześnie, następna wizyta za 4 tygodnie. :)
1517215286-8862743ec272a0b8-aaaaaa.jpeg

Napisane na VTR-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje! Pytałaś wcześniej o ten Beschëftigungsverbot otóż miałam z tym problemy bo lek. I pracodawca wolał żeby ktoś inny to wystawił, niby oczywiste było że pracować nie mogę ale dopiero w pt. Wszystko załatwiłem, lek. Dał mi papiery do wypełnienia pracodawca źle je wypełnił..na koniec szef powiedział że sam to wypisze potrzebował tylko mutterpass i wypisać, wysłał do LAGESO ja zgłosiłem do Krankekasse i jeszcze kopię muszę przesłać. Jak u Ciebie to wygląda? Jesteś na zwolieniu? Dali Ci już Mutterpass?

Gratulacje! Pytałaś wcześniej o ten Beschëftigungsverbot otóż miałam z tym problemy bo lek. I pracodawca wolał żeby ktoś inny to wystawił, niby oczywiste było że pracować nie mogę ale dopiero w pt. Wszystko załatwiłem, lek. Dał mi papiery do wypełnienia pracodawca źle je wypełnił..na koniec szef powiedział że sam to wypisze potrzebował tylko mutterpass i wypisać, wysłał do LAGESO ja zgłosiłem do Krankekasse i jeszcze kopię muszę przesłać. Jak u Ciebie to wygląda? Jesteś na zwolieniu? Dali Ci już Mutterpass?
W tamtym tygodniu byłam w domu, bo miałam strasznie dużo nadgodzin + zaległy urlop, więc pociągnęli mi tamten tydzień z godzin.(gdzie i tak musiałabym to do końca lutego wybrać) Powiedziałam jednemu szefowi, że jestem w ciąży i to on mi poradził tak zrobić, bo on bez tego papierka potwierdzającego ciążę nie może nic zrobić. W sobotę rozmawiałam z innym szefem, to powiedział że mam mu przynieść po prostu to zaświadczenie i on reszte załatwia. Wiec dzisiaj mu to oddałam i powiedział, że od dzisiaj siedzę w domu. Tyle się dowiedziałam. ;)

@Iga0071 i Mutterpass nie dostałam jeszcze, bo powiedziały mi babeczki, że one muszą uzupełnić go w wyniki badań, które robiłam dzisiaj, a przyjdą za kilka dni i dopiero na następnej wizycie dostanę go do ręki.

Wydaje mi się tez, że jak już to zaświadczenie przejdzie przez kadry itp i beda już jakieś papiery, to wtedy będę podpisywać i wysyłać co ubezpieczalni. Bo narazie nie mam nic.

No więc jestem po wizycie u Pana doktora. Jestem bardzo zadowolona. Powiedział że jeśli się okaże że w tym cyklu nici (bo oczywiście może być za wcześnie) to w następnym cyklu jak tylko owulacja się będzie zbliżać to mam się stawić u niego w szpitalu potwierdzenie owulacji i później czy pękają. I tak trzy cykle jeśli będzie taka potrzeba. To po pierwsze. Po drugie w tym czasie mam wyrobić męża na badanie nasienia. I jeśli te dwie rzeczy będą ok to po trzecie badanie drożności jajowodu. A jeśli to wszystko będzie ok to zajmie się typowo niepłodnością, ale dopiero po roku typowych starań. Stwierdził jednak że w większości przypadków nie jest to konieczne. W moim przypadku mamy się bzykać minimum trzy razy w tygodniu i w każdym cyklu, bo to że się nie ma jednego jajowodu nie ma znaczenia. Ma pacjentkę która nie ma jajowodu z jednej, a jajnika z drugiej strony i dwoje ślicznych zdrowych dzieci. Także nawet jeśli teraz się nie uda to jestem pod dobrą opieką.

Link do: Staraczki-2017.xlsx - Microsoft Excel Online
marzenia mają wielką moc...

W tamtym tygodniu byłam w domu, bo miałam strasznie dużo nadgodzin + zaległy urlop, więc pociągnęli mi tamten tydzień z godzin.(gdzie i tak musiałabym to do końca lutego wybrać) Powiedziałam jednemu szefowi, że jestem w ciąży i to on mi poradził tak zrobić, bo on bez tego papierka potwierdzającego ciążę nie może nic zrobić. W sobotę rozmawiałam z innym szefem, to powiedział że mam mu przynieść po prostu to zaświadczenie i on reszte załatwia. Wiec dzisiaj mu to oddałam i powiedział, że od dzisiaj siedzę w domu. Tyle się dowiedziałam. ;)

A o jakim zaświadczeniu mówisz? Ja brałam przez miesiąc zwolnienia bo tyle to trwało nim się szefowie dogadali Mutterpass też dostałam na 2 wizycie dopiero podał Ci termin porodu może?

reklama
A o jakim zaświadczeniu mówisz? Ja brałam przez miesiąc zwolnienia bo tyle to trwało nim się szefowie dogadali Mutterpass też dostałam na 2 wizycie dopiero podał Ci termin porodu może?
Dostałam zaświadczenie o byciu w ciąży. Taki świstek, na którym mam napisany tydzień ciąży, przewidywany poród i jeśli firma jest mi w stanie zagwarantować stanowisko zgodne z wytycznymi dla kobiet w ciąży, to termin do którego mogę pracować.

Termin porodu na 28.09 :)

Do góry